Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Adeverinta salarizare refuzata

scumpioara

Recommended Posts

Buna ziua.

Ma voi interna maine cu copilul in spital si mi s-a cerut o adeverinta de salarizare, pentru a demonstra ca imi platesc asigurarile si toate cele. Fiind in concediu de maternitate, m-am dus la scoala unde lucrez si acolo mi s-a spus ca nu mi se poate elibera o astfel de adeverinta, intrucat eu acum sunt suspendata, nu am semnat Contract Colectiv de Munca...sa ma duc la Primarie, ca ei imi dau banii, de ce mai vin la scoala...In fine, sotul meu, care si asa e cu nervii in pioneze, a facut un scandal monstruos si a reusit, cu mare greutate, dupa 2 ore de dezbateri "publice" (directoare, secretare, contabile) sa ia o adeverinta, in care s-a mentionat "prezenta ii va servi la spital, mentionam ca dna profesoara are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani.Plata indemnizatiei o face Primaria de sector."

Oare asa este normal? Cum adica sunt suspendata? Din moment ce cartea mea de munca este la scoala, de ce oare trebuia sa merg la Primarie? Oare au dreptate? M-as bucura sa existe ceva care sa demonstreze contrarul, poate ma ajutati. Daca au dreptate, imi fac mea culpa.

Va multumesc

Alina

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

da,alina,pe perioada concediului de ingrijire a copilului pana la 2ani,contractul tau individual de munca este suspendat.Insa ramai tot angajatul scolii,cu contractul suspendat.Plata indemnizatiei de crestere a copilului nu se mai face de catre angajator din Bugetul Asigurarilor Sociale de stat,ci se face de catre primarii din fondurile Directiei de Munca si Solidaritate sociala si a familiei,daca bine am scris titulatura.Adeverinte pt.medic ar trebui sa acorde primariile,dar,pt.ca e mult de umblat pe acolo,angajatii prefera sa le ceara de la angajator.

eva

Vezi stanci,cativa pescarusi,niste valuri si ai impresia ca ai inteles marea. id="blue">

Nu au dreptate. In mod normal in virtutea contractului de munca pe termen nedeterminat esti salariata acelei institutii. Tot prin lege pe perioada maternitate respectiv CIC iesi din punct de vedere al platilor de sub aripa scolii si intri in plata despagubirilor. Ceea ce primesti tu in prezent nu este salariul tau ci "despagubirea" platita de asigurari pt ca nu poti sa mergi la serviciu ci trebuie sa nasti sau sa stai cu copilul minor etc etc. In contractul de asigurare scrie in mod clar ca asigurarile isi asuma aceasta obligatie de a despagubi persoana care este asigurata cu sume de bani in aceste cazuri. Bineinteles ca nu poti sa fi platita de scoala in acest caz. De aceea contractul de munca este suspendat pe aceasta perioada. El (contractul) exista este valabil dar nu isi produce efectele pana nu se termina perioada de despagubire. Dupa aceea se revine la situatia de dinainte. Dar in egala masura in aceasta perioada in care esti despagubita de asigurari esti asigurata prin legea asigurarilor in continuare dara fara plata "primelor" de asigurare pt ca in mod normal nu poti sa platesti prime si in acelasi timp sa fi despagubita. Ar fi un nonsens daca ar fi asa.

Oricum daca nu ti-ar fi dat scoala o puteai obtine de la casa de asigurari. Dar si asa e suficient pt ca la spital sau unde ai nevoie le ajunge faptul ca tu esti asigurata de casa de asigurari.

Sper sa fi fost suficient de clar. Am utilizat termeni care se numesc altfel in realitate.

A se citi in loc de:

1. prime de asigurare - contributii sociale

2. despagubiri - indemnizatii

Marius Pernes

www.marius.rdsor.ro

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...