Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

varicela in luna a 8 a

Recommended Posts

Sunt insarcinata in luna a opta, am intrat in contact cu un copil cu varicela si nu am avut varicela din cate isi amintesc parintii mei. I-am spus si medicului care ma urmareste si ea mi-a facut niste injectii care sa ma ajute sa fac anticorpi, sau sa imi intareasca sistemul imunitar, cel putin asa mi-a explicat.Daca se poate as vrea sa stiu mai multe despre ce ricuri exista in perioada asta de sarcina.

Sanatate multa!

Tudorel

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna,stiam ca pana in sapt.16 de faci varicela are influente asupra lui bebe.In saptamanile mici se produce avortul spontan,cika.

In saptamanile mari,nu stiu,cred ca nu-i asa periculos.

Am citi ca o poate face bebe dupa nastere,dar altceva nu mai stiu.

Eu aku astept rezultatul de la analizele de sange,sa vad de am sau nu anticorpi de varicela.

Nici eu nu mai stiu de am avut varicela sau nu in copilarie,si ai mei,unul zice da,unul zice nu.

La primul bebe nu m-am controlat si am riscat neavand facut vaccinul de rubeola.

Acum pt.bb 2 m-am interesat si de varicela.

Deci,atentie la rubeola si varicela !!!!

Numai bine.

id="size3"> Samurai-lady si bb Kenid="red">id="Comic Sans MS">

Pagina personala DC[dc]

Web-poze Kenutz[asia]

[japan]Cum a venit pe lume Samurash bebe[copil]

Buna,

Am citit mult despre varicela si implicatiile ei asupra femeilor insarcinate. Ideal ar fi ca inainte de a ramane insarcinate, femeile care nu au avut virusul, sa faca vaccin. Din cate am aflat, pericolul cel mai mare este pt gravidutele in primul trimestru de sarcina. De asemenea, pentru ultimul trimestru de sarcina, de fapt, chiar ultimele saptamani, bebe se poate naste cu varicela congenitala.

Pentru mai multe info pe aceasta tema:

http://www.cdc.gov/nip/vaccine/varicella/faqs-clinic-vac-preg.htm#2-congenital

Cel mai bine este sa mergi la medic. Nu este neaparat sa faci boala daca ai intrat in contact cu copilul acela. Iti dau exemplul meu: am stat o saptamana in spital cu sotul meu, la infectioase, si in jurul nostru erau copii cu varicela, pojar, scarlatina etc. Din fericire, pana acum nu am nici un simptom si au trecut deja 3 saptamani. PLus ca analiza a aratat cu nu am boala. Deci, speranta si fuguta la medic.

Eu mi-am facut analizele si nu am anticorpi la varicela. Mi s-a recomandat vaccinul (care nu stiu de unde o sa il iau). Insa trei luni dupa vaccin trebuie protectie, pentru ca te poti imbolnavi de varicela, intr-o forma usoara insa.

Moira

Fetelor va multumesc de raspunsuri. La medic am fost si mi-a facut analizele, dar rezultatele mai dureaza pana vin asa ca mi-a dat si doua injectii care sa ma ajute sa-mi fac imunitate, banuiesc ca erau imunoglobuline. Vaccinul, asa cum scrie si in articolul care l-a pus Moira, mi l-a recomandat sa-l fac dupa ce nasc. Sper sa fie totul OK si sa ma stresez degeaba, oricum nu pot sa ma gandesc la altceva ca tot la asta imi sta gandul.

Tudorel

buna codritu.Eu am facut varicela in luna a opta si pot sa-ti spun ca multumesc lui Dumnezeu bebele nu a patit nimic.Se pare ca riscul in aceasta perioada e doar ca bebele sa se nasca cu varicela si sa-i treaca dupa nastere. Iti tin pumnii.

Palina, multumesc mult de raspuns, m-am mai linistit. Inca nu mi-a dat rezultatul de la analize, asa ca nu stiu daca am anticorpi sau nu. Am ajuns la faza sa-mi fie frica sa ies in public sa nu cumva sa dau nas in nas cu varicela. Am fost la prima impartasanie a unui copilas, avea cineva varicela, apoi dupa 2 zile sa-mi spuna de la gradinita unde e fiu-meu ca au 2 cazuri de varicela. Doctorita mi-a recomandat sa-l tin acasa pana nasc asa ca m-am cam speriat.

Tudorel

Codritu, eu stiu ca de la primele analize,in primul trimestru iti spun daca ai avut sa nu varicela .Ca si boala aia care se ia de la pisici bolnavi .Si asa stii daca sa te feresti sau nu.

Ai grijade tine si nu te speria, ai sa vezi ca totul e bine! Iti tin pumnii!

quote:Originally posted by aelita

eu stiu ca de la primele analize,in primul trimestru iti spun daca ai avut sa nu varicela .Ca si boala aia care se ia de la pisici bolnavi .Si asa stii daca sa te feresti sau nu.

id="quote">id="quote">Mie la inceputul sarcinii - aici, in Germania - am facut doar testul de anticorpi de rubeola, nu m-a intrebat doctorul daca am avut varicela si nici test de toxoplasmoza n-am facut ( doar o asistenta m-a intrebat daca am avut sau am pisica, si cum n-aveam...).La 1 an si un pic dupa nastere am facut pentru prima oara in viaata varicela - s-a molipsit si copilul, dar era deja marisor.Cristina, mama lui Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002Cresc...

Aelita, nu stiu ce analize mi-au facut la inceput, dar banuiesc ca astea nu din moment ce mi le-a facut acum cand i-am spus eu ca am intrat in contact cu varicela. Tine-mi pumnii in continuare.

Cristina si pe mine m-a intrebat la prima sarcina daca am pisica in casa si cum nu aveam nu cred ca mi-au mai facut nici un test ca nu se face nimic preventiv pe aici. Acum la a doua sarcina nici nu m-a mai intrebat.

Va pup si mutumesc de raspunsuri si incurajari.

Tudorel

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...