Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

fructe de mare


Recommended Posts

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

1/4 l faina (litru, nu kg, deci masurata cu cana pentru lichide,cat sa fie pana la 250 ml)

1/4 l bere

1 ou

sare, piper, verdeturi uscate, condimente (dupa preferinta)

Se amesteca într-un castron faina cu galbenusul,se adauga berea,se sareaza si se amesteca bine.Albusul se bate spuma cu putina sare,si se adauga la aluat,amestecînd usor.id="red">

 

 

reteta asta am gasit-o pe net ,nu mai stiu sigur unde.

poti sa faci creveti mari ,calamari ,scoici.

se dau fructele de mare prin aluat si se prajesc.

 

 

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

 

Dana

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ce stiu eu sa prepar ar fi:

1. calamarii (calmar in ro, nu?)

pe plita de tefal, prajiti in friteuza, inelele eu le fac tot timpul date prin faina si prajite

 

2.crevetii:

se pun 3-4 linguri ulei in tigaie, se adauga citiva catei de usturoi si dupa 30 secunde se adauga crevetii, se lasa cite un minut pe fiecare parte apoi la sfirsit se adauga vin alb si zeama de lamiie

 

3.scoicile

eu stiu sa le fac doar "al vapor",adica se pun in apa cu sare intr-o oala cu capac (dupa ce se curata bine in prealabil) si cind incep sa se deschida le scot. Se servesc cu zeama de lamiie

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by diadaniela

1/4 l faina (litru, nu kg, deci masurata cu cana pentru lichide,cat sa fie pana la 250 ml)1/4 l bere1 ousare, piper, verdeturi uscate, condimente (dupa preferinta)Se amesteca într-un castron faina cu galbenusul,se adauga berea,se sareaza si se amesteca bine.Albusul se bate spuma cu putina sare,si se adauga la aluat,amestecînd usor.id="red">reteta asta am gasit-o pe net ,nu mai stiu sigur unde. poti sa faci creveti mari ,calamari ,scoici.se dau fructele de mare prin aluat si se prajesc.,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,Dana


id="quote">id="quote">dar ai preparat? au iesit bune chestiile astea... ca suna bine..s-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pot sa iti dau o reteta de creveti cu paste , care mie personal imi place tare mult.

- 250 gr ce creveti(daca sunt congelati ii pui in apa sa se dezghete)

- 250 gr de smantana

- cam 250 gr de legume congelate, pe care le fierbi separat, eu folosesc legume mixte : mazare, porumb, fasole verde, morcov.

- o legatura de patrunjel

Pui intr-o tigaie putin ulei si usturoi, pui apoi crevetii, cat sa se imbibe putin cu usturoiul adaugi legumele si smantana si pui patrunjel si pui peste pastele. Iasa tare bun! Poti sa o incerci daca esti amatoare de fructe de mare.

Am mai preparat si fructe de mare mixte, caserola continea scoici, calamari,creveti, caracatita si sepie. Si le-am facut in felul urmator:

Le-am dezghetat, am pus intr-o tigaie ulei de masline, apoi am pus usturoi si fructele de mare si le-am lasat cam 2 minute dupa care am turnat suc de rosii si am pus pastele peste. Si reteta asta imi place mult.

De exemplu eu, scoicile le tin in apa apoi le pun in tigaie cu ulei de masline si pun un capac, care se desfac sunt bune care nu le arunc si le pun direct asa pe paste si si asa imi plac mult.

Caracatita o dau prin faina si o prajesc si iasa tare buna.

De asemenea am mai facut odata si salata de creveti. I-am lasat la fel putin in apa sa se decongeleze si am facut o maioneza in care am pus si un pic de ketchup dulce si putin usturoi.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna.Tocmai voiam sa deschid un nou subiect ca-s in dilema si e cam urgenta treaba..si-am dat peste sub.asta..asa ca pun si io intrebarea aici..poate se gaseste cineva sa-mi raspunda si mie.

Am cumparat ieri o punga de carne de scoici(io-s mai comoda si mi-e lene sa stau sa le curat,etc)si nu stiu ce sa fac din ele..Ma poate ajuta cineva cu ceva retete?

No,astept raspunsuri,pana termin supa crema de rosii[:D]..sper sa ma lamuresc si cu scoicile astea..

Mersic anticipat.[flo]

 

POZE

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...