Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

infectie cu pioceanic

Recommended Posts

baietelul meu are acum un an si cinci luni si ieri i am facut urocultura,i o repetam la 2 luni,pt ca a tot avut probleme,prima inf urinara am depistat o la 2 luni,cu e coli...se poate ca el s o fi avut de la nastere,pt ca tot timpul urla si nu voia sa manance...oricum,pe la 7 luni copilul a reusit sa scape de ea si de atunci toate analizele de urocultura ies bine,adica germeni sub 10000.el are probleme si cu urinatul,in sensul ca urineaza in jeturi,ba mai mult,la 1 an si 2 luni nu mai putea urina...l am dus la clinica diagnosis,la dr ioan basca,reputat urolog,care l a decalotat cu o pensa,fara sa se spele pe maini in prealabil si nici ustensilele cu care a efectuat interventia nu cred ca au fost sterile...i am spus atunci dr si de faptul ca eu suspectez o malformatie de tract urinar,mai ales ca baietelul,nascut cu 4650kg,cantareste la 1 an si 5 luni,9500kg.dar drnu stia cum sa ne expedieze mai repede,desi consultatia a costat 1200000,nemaipunand la socoteala drumul,ca suntem din giurgiu...oricum,intr adevar,interventia a ajutat,in sensul ca nu mai plange inainte sa urineze,dar tot in jeturi face,tot fara presiune...,parca n ar putea sa fac tot...dar ceea ce e mai grav,e ca ieri i am luat rezultatul la urocultura si m am ingrozit cand am vazut ce scria pe buletinul de analiza-inf urinara cu pioceanic...am inteles ca asta e de uz intraspitalicesc,ori eu de la 10luni nu am mai fost internata cu cris in spital si oricum,de atunci i am facut urocultura de 3 ori si totul era bine...singura posibilitate e sa se fi infectat cand am fost la clinica diagnosis...eu sper ca rez sa fie viciat,i am mai dus urina la un alt laborator,dar rez vine peste o sapt si mi e frica sa nu l afecteze pana atunci...med de familie voia sa i dea gentamicina,injectabil,2 pe zi,timp de 7 zile,dar credc ca o sa plec la grig alexandrescu,sa i fac urografie si cistografie...s a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Imi pare rau de ceea ce s-a intamplat,si intr-adevar pioceanicul este o infectie intra-spitaliceasca.Sigur acel medic a efectuat decalotarea in conditii nu tocmai sterile.

Sa stii ca nu e de joaca cu pioceanicul,mergi la medicul urolog cat mai repede.

Cred ca alaturi de analiza de urocultura a cerut medicul si antibiograma.NU???

Sanatate.

eu as reface analiza in alta parte...se prea poate ca analiza sa fi fost prost lucrata...iti spun din experienta...pioceanicul e greu de luat dc bb nu a fost internat si in nici un caz dupa parerea mea nu.l lua de la manevra de decalotare...refa analiza in alta parte...

...tot din proprie experienta...gentamicina se da doar asociata cu inca un antibiotic...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

FOARTE IMPORTANT:

http://www.maap.ro/images/afis_gv.jpg

anca,impartaseste mi,te rog,din experienta ta!am citit pe net ca la spit bagdasar au murit niste oameni din cauza acestei infectii intraspitalicesti cu pioceanic si mi e fica ca nu cumva sa l afecteze in vreun fel pe baietel,pana vine rezultatul la cea de a doua proba de urina...chiar nu s a mai confruntat nimeni cu asa ceva?spuneti mi,va rog,si la ce dr din bucuresti ar tb sa merg,daca inf se confirma,dr care sa aiba un cabinet particular,ca sa nu astept pe holurile spitalului...mentionez ca baietelul,in afara de faptul ca nu are pofta de mancare,dar asta se intampla mereu,e f vioi..

Monalac, imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva. Eu as zice ca trebuie neaparat sa mai mergeti si la alt doctor.

Dar cauza principala pentru care treceti prin ce treceti cu copilul s-ar putea sa fie asta:

http://www.keepkidshealthy.com/welcome/conditions/vesicoureteral_reflux.html

Si aici alte informatii:

http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/utichildren/index.htm

Repetati analizele copilului si testati-l pentru reflux de urina. In cazul in care are asa ceva (posibila malformatie a tractului urinar de care va spunea doctorul), exista o probabilitate mare ca bacteriile ce provoaca infectiile urinare sa urce pana la rinichi si sa ii infecteze si pe acestia... Trebuie sa evitati pe cat posibil infectiile la rinichi...

Despre pioceanic nu stiu nimic...

Sanatate multa puiului mic!

Daniela

Iubirea mea - LARA - 7 aprilie 2004id="blue">id="size2">

multumesc mult,nedda...din pacate,n am facut engleza la scoala si n am putut intelege prea multe din ceea ce scrie.oricum,am de gand sa merg sa i fac mai multe investigatii lui cris,desi,crede ma,m am saturat de spitale...am fost de 3 ori internata cu el,plus o data la clinica particulara,la un reputat medic urolog si desi am semnalat problemele lui,niciun dr nu a considerat de cuviinta sa faca investigatii amanuntite.am inteles ca daca inf se confirma,tb mai intai sa se vindece,ca sa poata fi facuta cistografia,respectiv urografia.maine o sa i mai duc urina si la un al treilea laborator,ca sa fim siguri de rezultat.

Nu te speria draga mea, se poate ca anliza sa fie GRESITA.

Si pe fiica mea au depistat-o cu aceeasi infectie intr-o prima faza chiar la internarea in spital.Si ea avea atunci 1 1n si 4 luni.

Nu s-a impacientat nici un dr, au spus ca se poate sa fie gresit rezultatul. L-am refacut peste 5 zile si totul a fost ok.

Eu cred ca si la voi analiza e GRESITA, din cauze de manevre gresita la laborator. Mi-au expicat atunci si cum se poate intampla asta, dar nefiind de specialitate mi-e greu sa redau termenii fara sa spun o prostie.

Multa sanatate si numai bine

Marcela si Bianca cea cuminte (05.07.2004)

quote:Originally posted by monalac

anca,impartaseste mi,te rog,din experienta ta!am citit pe net ca la spit bagdasar au murit niste oameni din cauza acestei infectii intraspitalicesti cu pioceanic si mi e fica ca nu cumva sa l afecteze in vreun fel pe baietel,pana vine rezultatul la cea de a doua proba de urina...chiar nu s a mai confruntat nimeni cu asa ceva?spuneti mi,va rog,si la ce dr din bucuresti ar tb sa merg,daca inf se confirma,dr care sa aiba un cabinet particular,ca sa nu astept pe holurile spitalului...mentionez ca baietelul,in afara de faptul ca nu are pofta de mancare,dar asta se intampla mereu,e f vioi..

id="quote">id="quote">experienta mea...ma confrunt cu o infectie otica nasoala, totul a inceput cand eram gravi in luna 6 si au inceput sa ma doara urechile, iar in urechea dreapta mi s.a pus un dop (s.a umflat ceara din cauza secretiilor)...am refuzat antibioticele si mi s.a prescris un trat.local cu picaturi otice cu antibiotic...mi.a trecut atunci dar a revenit...dar alaptam si iar am fol.doar picaturi...mi.a trecut iar...dar acum cateva luni a reinceput...dr.noatra de fam.a banuit ca e o ciumpercuta de la atatea pic.cu antibiotic...asa ca am inceput sa pun pic.cu clotrimayol...si a trecut iar...dar...a reaparut...asa ca acum am hot.sa o fac ca la carte cu secretii otice si antibiotic...m.am prezentat cuminte la un lab.sa.mi fac secretiile otice...dupe 1 sapt.m.am prezentat sa.mi iau rez...surpriza...in dr.aveam pioceanic si in stanga stafil.auriu...am crezut ca fac soc...din tot ce am citit pe net si mi.a spus dr....pioceanicul sapa osul la niv.urechii si ajunge la meninge...unde provoaca moartea...dr.mea mi.a zis ca rez.e gresit clar...ca e imposibil...si mi.a recomandat sa refac analiza in alta parte...si dupa aia imi da antibiotic...io am ascultat.o partial...am refactur analiza dar am luat antibiotic (gentamicina!)...acu' dupa faza asta am aflat si io ca de fapt gentamicina se da asociat nu singura...ca la analiza 2 a iesit doar auriu...nici vorba de pioceanic (si m.am dus sa fac un scandal monstru la primul lab.ca m.au bagat in sperieti rau...)...dar genta nu mi.a dat.o dr.mea, ci alta... si dupe ce am prestat 7 yile genta de 2 ori pe zi (dr mea mi.a spus ca mai nou se da 1 data pe zi...dar deh, ea citeste...aia de mi.a dat genta e varza...!!!)...si dupe ce facui noduli de deabia stau pe scaun...dupe ce am refacut analiza...ce.i drept auriul e mai rarut si fara vlaga...da' e!!!!...si dr.mea mi.a zis ca asa.mi trebe...ca dc o ascultam pe ea sa nu intru in panica...sami refac analizele linostita...imi dadea ea o schema de antibiotic si scapam din prima......deci concluzii:1. astia de pe la lab.ori sunt tampiti ori incompetenti...ca sa fii sigura de un rez.trebe sa.l faci la vreo 3 lab...2. genta se administreaza o data pe zi...si se asociaza cu un alt antibiotic...3. nu fiti fulgi ca mine sa va duceti la alt medic decat al vostru...mai ales cand al vostru e f.bun...ca faceti flegmoane degeaba...si sfaturi...intradevar poate fi vorba de reflux urinar...io stiu ca atunci cand a facut pitix infectie urinara la 8 luni dr.pediatra ne.a trimis la ecograf...la noi n.a fost reflux...era din vina pampersului......deosebit de bun e urovaxomul...cand refaci analiza si esti sigura ce e, cere.i medicului ca macar 10 zile sa.i dea urovaxom (nu se mai compenseaza! si e scump!)...noi am luat la 8 luni juma de capsula dimineata pe stomacul gol...10 zile...si am scapat doar cu 2 serii de antibiotice...acum facem preventiv o serie de 3 luni cate 10 zile pe luna......pentru a fi sigura ca e steril trebe facute 3 serii de antib.diferite cate 10 zile...antib din antibiograma...asta e conduita la infectii urinare...Anca si Alexandra (10 nov.2003)poze:http://community.webshots.com/user/alexandra_ioanaFOARTE IMPORTANT:http://www.maap.ro/images/afis_gv.jpg

si inca ceva...nu vreau sa te sperii, dar am o prietena care a avut intradevar pioceanic la rinichi...si a facut asa...10 zile genta asociat cu nu mai stiu ce...10 zile augmentin pe vena (ca saraca nu mai avea loc...) si 10 zile zinatt...si a scapat...

poze:

FOARTE IMPORTANT:

nu.s logata pe calc.asta si nu pot edita...dar intru sa.ti mai spun ceva...dr.mea mi.a zis din prima ca e gresita analiza...ca e imposibil sa fie doi germeni diferiti in fiecare ureche...asta contrazice logica...

...apoi pioceanicul e periculos in plagi...chiar dc e in rinichi nu se moare...e adev.ca scapi greu de el ca are antigenitate relativ ridicata si uneori este rezistent la multe antib....fiind luat din spital...

...ceea ce ai auzit tu ca au murit oameni...e corect...dar l.au luat in plagi deschise, op.pe creier....si au facut meningita...de asta se moare doar dc a ajuns la meninge...la mine era riscant ca era langa meninge...el in ureche se lipeste de os si sapa...pana ajunge la meninge...la rinichi nu e asa riscant...dar oricum orice infectie renala trebe tratata ca sa nu duca la insuficienta renala...

...oricum am intrat din nou ca sa.ti spun sa nu disperi...una ca nu cred ca e pioceanic...doi...chiar dc e se face tratament si e OK...

poze:

FOARTE IMPORTANT:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...