miria_cristina Publicat Iunie 11, 2006 Raport Distribuie Publicat Iunie 11, 2006 Fetele, am rugamintea, care stiti, sa-mi spuneti si mie reteta de la o prajitura. Nu stiu cum se numeste exact, dar este facuta din 2 blaturi de culori diferite si se lipesc feliile alternativ dupa care se taie pe diagonala ca sa iasa in evidenta. Sunt ca 2 checuri colorate diferit si umplute cu crema, apoi nu stiu cum taiate.[alcool] Va rog mult! Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura72 Postat Iunie 11, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 o stiu se cheama Tort Mamaia sau prajitura la metru.are o crema cu mult unt si se cam taie.prajitura se taie oblic si ies o felie alba,crema.neagra etc,e f.buna dar ti-o scriu maine dupa caiet sa nu sar ceva. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Aldebaran Postat Iunie 11, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 Cristina, eu am reteta de la mama, dar eu nu am facut-o niciodata ca sunt mai lenesa la bucatarie, asa ca pot doar sa ti-o scriu, dar nu ma intreba daca ai nelamuriri ca habar n-am: Kek umplut Blat: 6 oua 390 gr. zahar 15 linguri ulei 13 linguri apa fierbinte 1 praf copt 3-4 linguri cacao Galbenusurile se freaca cu zaharul, treptat se adauga 15 ling. u;lei, apoi 13 ling. apa fierbinte, in final se pune faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se se bat albusurile spuma si se amesteca putin cate putin in compozitia de mai sus. Compozitia se imparte in 2 parti egale, intr-una se pun 3-4 linguri cacao. Se ung 2 tavi de kek cu unt, se tapeteaza cu faina, se pun cele 2 compozitii si se coc. Crema: 500 g lapte 240 zahar pudra 4 linguri faina vanilie 250 gr. unt Laptele cu zaharul, faina si vanilia se amesteca si se pun la fiert la foc mic pana devine o pasta groasa. Dupa ce se raceste, se adauga untul bine frecat si se amesteca bine. Se taie kekurile felii, se aseaza pe platou feliile de culori diferite, alternativ si intre ele crema. Obtii astfel 2 kekuri umplute cu crema. Glazura: 250 gr. zahar 5 linguri apa 3linguri cacao 50-60gr. unt Se fierb toate impreuna si se rastoarna peste kekul umplut. Se pune la frigider pt. cateva ore si se taie oblic incepand dintr-un colt. Sper ca ai inteles cava din ce ti-am scris. Bafta! Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005) poze filmulete Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Iunie 11, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 Si cum lipesc feliile? Una alba, una neagra, nu? Multumesc mult de reteta! Vreau neaparat s-o incerc! Imi place asa mult prajitura asta si e si aspectoasa![flo] Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Iunie 11, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 Oricum , mai astept variante de reteta![aerob] Le combin si vad eu ce iese. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Aldebaran Postat Iunie 11, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 Da, Cristina, le lipesti una alba, una neagra, sau 2 albe, 2 negre daca vrei sa faci combinatii[:D], important e sa tai pe diagonala kekului. Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005) poze filmulete Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dori Postat Iunie 11, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 Iti dau si eu o reteta (asemanatoare cu cea scrisa de Aldebaran) pe care o am tot de pe forum - de la mama giuliei [flo] - si pe care eu am facut-o de mai multe ori. Blaturi: 9 oua, 300g zahar, 300g faina, 12 linguri ulei, coaja+zeama de la o lamaie, 1 lingurita praf de copt Se amesteca cele 9 albusuri batute spuma cu zaharul, se adauga incet cate un galbenus, apoi uleiul, coaja si zeama de lamaie si se incorporeaza cu grija faina amestecata cu praful de copt. Se imparte aluatul in doua parti egale, in una din parti se aduga 2 linguri de cacao. Se toarta compozitiile in doua forme de chec si se coc in acelasi timp la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se taie in felii de 1 cm. Crema: 1/2 l lapte se fierbe cu 4 linguri faina pana se ingroasa si se lasa la racit. Se amesteca un pachet de margarina cu aroma de vanilie cu 2 pac. zahar vanilat, 250 g zahar pudra si se inglobeaza pasta lapte/faina. De obicei eu inlocuiesc aceasta crema cu una facuta din pudding de vanilie (1 pachet+1/2 l lapte), lasat la racit si amestecat cu 1/2 pachet de unt. Se ung feliile pe ambele parti si se unesc alternand una alba, una maro. Prajitura se taie oblic. Copiilor mei le place mult aceasta prajitura, pe care au botezat-o "prajitura zebra". dori Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura72 Postat Iunie 11, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 TORT MAMAIA PTR.2 CHECURI 5 GALBENUSURI SE FREACA CU 250G ZAHAR.se adauga pe rand 8 linguri de ulei si coaja de la o lamaie.din cant. de zahar de mai sus se retine o ceasca de cafea cu care se bat albusurile spuma.se mai adaugajum.lingurita de amoniac stins.sepune o cana de faina in ploaie si din cand in cand cate o lingura albus.se separa cantitatea ptr.2 cheuri.la cel negru pui 11/2ling. cacao.se toarna in tava de cozonac,unsa si tapetata se da la foc tare 5 min. apoi potrivit. CREMA 300 g unt,250g zaharfarin,600ml lapte din care se opreste 100ml in care se dizolva 2 linguri cu vurf de amidon.laptele se pune la fiert cand clocoteste adaugi si pe cel cu amidon se da foc mic si amesteci continuu pana se ingroasa .se da la racit.intre timp freci zaharul cu untul.cand s-a racit se ameste laptele cu cate putin unt pana devine alba ca o alifie.atentie mare ca se taie repede.checurile se taie felii groase de un deget se ung cu crema alternativ una alba strat mai gros de crema-1 lingura plina- una neagra,se aseaaz pe o tava mare ca ies 3 cozonaci. GLAZURA 2 LINGURI LAPTE,250G ZAHAR 2 LING. CACAO.SE AMESTECA ZAH CU CACAO SE TOARNA PESTE LAPTE SE FIERBE PANA APAR BASICUTE AURII.se da jos se pun 100 g unt se toarna peste checuri si pesori nuca macinata sau cocos este f buna dar eu nui mai pun si glazura ca mi se pare prea dulce.se taie oblic dintr-un colt prima felie cam 3 cm ca apoi se mareste sau desparti 4-5 felii si tai pe invers ca ies straturi. reteta CORINEI DE CREMA pare mai usor de facut cred ca nu se taie zaharul fiind fiert am sa incerc si eu ca n-am mai facut de mult mai sa nu se taie,da acum mi s-a facut pofta.sper sa iasa.SCUZE PT. GRESELI DE ORTOGRAFIE LAURA Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Iunie 11, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 Va multumesc mult, fetelor! Deabia astept s-o fac!![flo] Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Iunie 11, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 11, 2006 Si mie imi era pofta de mult de prajitura asta, dar nu stiam s-o fac. Adevarul e ca ori de cate ori am mancat-o, mi-era jena sa fac pe gospodina care se grabeste sa copieze reteta respectiva.[xx(] Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.