Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Stiti careva?


Recommended Posts

Fetele, am rugamintea, care stiti, sa-mi spuneti si mie reteta de la o prajitura.

Nu stiu cum se numeste exact, dar este facuta din 2 blaturi de culori diferite si se lipesc feliile alternativ dupa care se taie pe diagonala ca sa iasa in evidenta.

Sunt ca 2 checuri colorate diferit si umplute cu crema, apoi nu stiu cum taiate.[alcool]

 

Va rog mult!

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cristina, eu am reteta de la mama, dar eu nu am facut-o niciodata ca sunt mai lenesa la bucatarie, asa ca pot doar sa ti-o scriu, dar nu ma intreba daca ai nelamuriri ca habar n-am:

 

Kek umplut

Blat:

6 oua

390 gr. zahar

15 linguri ulei

13 linguri apa fierbinte

1 praf copt

3-4 linguri cacao

Galbenusurile se freaca cu zaharul, treptat se adauga 15 ling. u;lei, apoi 13 ling. apa fierbinte, in final se pune faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Separat se se bat albusurile spuma si se amesteca putin cate putin in compozitia de mai sus.

Compozitia se imparte in 2 parti egale, intr-una se pun 3-4 linguri cacao. Se ung 2 tavi de kek cu unt, se tapeteaza cu faina, se pun cele 2 compozitii si se coc.

Crema:

500 g lapte

240 zahar pudra

4 linguri faina

vanilie

250 gr. unt

Laptele cu zaharul, faina si vanilia se amesteca si se pun la fiert la foc mic pana devine o pasta groasa. Dupa ce se raceste, se adauga untul bine frecat si se amesteca bine.

Se taie kekurile felii, se aseaza pe platou feliile de culori diferite, alternativ si intre ele crema. Obtii astfel 2 kekuri umplute cu crema.

Glazura:

250 gr. zahar

5 linguri apa

3linguri cacao

50-60gr. unt

Se fierb toate impreuna si se rastoarna peste kekul umplut. Se pune la frigider pt. cateva ore si se taie oblic incepand dintr-un colt.

 

Sper ca ai inteles cava din ce ti-am scris. Bafta!

 

Corina, mami de leutz blond si bb Aris (12.08.2005)

poze

filmulete

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si cum lipesc feliile? Una alba, una neagra, nu?

 

Multumesc mult de reteta!

 

Vreau neaparat s-o incerc!

Imi place asa mult prajitura asta si e si aspectoasa![flo]

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti dau si eu o reteta (asemanatoare cu cea scrisa de Aldebaran) pe care o am tot de pe forum - de la mama giuliei [flo] - si pe care eu am facut-o de mai multe ori.

 

Blaturi:

9 oua, 300g zahar, 300g faina, 12 linguri ulei, coaja+zeama de la o lamaie, 1 lingurita praf de copt

Se amesteca cele 9 albusuri batute spuma cu zaharul, se adauga incet cate un galbenus, apoi uleiul, coaja si zeama de lamaie si se incorporeaza cu grija faina amestecata cu praful de copt. Se imparte aluatul in doua parti egale, in una din parti se aduga 2 linguri de cacao. Se toarta compozitiile in doua forme de chec si se coc in acelasi timp la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se taie in felii de 1 cm.

 

Crema:

1/2 l lapte se fierbe cu 4 linguri faina pana se ingroasa si se lasa la racit. Se amesteca un pachet de margarina cu aroma de vanilie cu 2 pac. zahar vanilat, 250 g zahar pudra si se inglobeaza pasta lapte/faina.

 

De obicei eu inlocuiesc aceasta crema cu una facuta din pudding de vanilie (1 pachet+1/2 l lapte), lasat la racit si amestecat cu 1/2 pachet de unt.

 

Se ung feliile pe ambele parti si se unesc alternand una alba, una maro. Prajitura se taie oblic.

 

Copiilor mei le place mult aceasta prajitura, pe care au botezat-o "prajitura zebra".

 

dori

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

TORT MAMAIA

PTR.2 CHECURI

5 GALBENUSURI SE FREACA CU 250G ZAHAR.se adauga pe rand 8 linguri de ulei si coaja de la o lamaie.din cant. de zahar de mai sus se retine o ceasca de cafea cu care se bat albusurile spuma.se mai adaugajum.lingurita de amoniac stins.sepune o cana de faina in ploaie si din cand in cand cate o lingura albus.se separa cantitatea ptr.2 cheuri.la cel negru pui 11/2ling. cacao.se toarna in tava de cozonac,unsa si tapetata se da la foc tare 5 min. apoi potrivit.

 

CREMA

300 g unt,250g zaharfarin,600ml lapte din care se opreste 100ml in care se dizolva 2 linguri cu vurf de amidon.laptele se pune la fiert cand clocoteste adaugi si pe cel cu amidon se da foc mic si amesteci continuu pana se ingroasa .se da la racit.intre timp freci zaharul cu untul.cand s-a racit se ameste laptele cu cate putin unt pana devine alba ca o alifie.atentie mare ca se taie repede.checurile se taie felii groase de un deget se ung cu crema alternativ una alba strat mai gros de crema-1 lingura plina- una neagra,se aseaaz pe o tava mare ca ies 3 cozonaci.

GLAZURA

2 LINGURI LAPTE,250G ZAHAR 2 LING. CACAO.SE AMESTECA ZAH CU CACAO SE TOARNA PESTE LAPTE SE FIERBE PANA APAR BASICUTE AURII.se da jos se pun 100 g unt se toarna peste checuri si pesori nuca macinata sau cocos

este f buna dar eu nui mai pun si glazura ca mi se pare prea dulce.se taie oblic dintr-un colt prima felie cam 3 cm ca apoi se mareste sau desparti 4-5 felii si tai pe invers ca ies straturi.

reteta CORINEI DE CREMA pare mai usor de facut cred ca nu se taie zaharul fiind fiert am sa incerc si eu ca n-am mai facut de mult mai sa nu se taie,da acum mi s-a facut pofta.sper sa iasa.SCUZE PT. GRESELI DE ORTOGRAFIE

LAURA

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si mie imi era pofta de mult de prajitura asta, dar nu stiam s-o fac.

 

Adevarul e ca ori de cate ori am mancat-o, mi-era jena sa fac pe gospodina care se grabeste sa copieze reteta respectiva.[xx(]

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...