Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutor AVC - Recuperare


Recommended Posts

Fratele meu a suferit in timpul unui examen scolar un AVC in urma caruia a fost operat de urgenta la Sp. Universitar...ni s-a precizat ca a fost ceva congenital insa fara prea multe explicatii. Datorita parezei pe partea stanga totala am umblat cu el din spital in spital oriunde am gasit o sectie de recuperare, bineinteles dotati ca sa ne putem face intrarea in fiecare spital.As putea face o clasificare a fiecarui spital din Bucuresti in functie de conditiile oferite. La fiecare internare prezentam biletele de externare anterioare.

Acum 2 weekend-uri in urma externarii din spital am vrut sa-l iau sa se relaxeze si l-am luat la tara la socrii mei.S-a vrut un weekend de vis dar s-a dovedit unul de cosmar. Duminica facand cateva exercitii pt picior a facut prima criza de convulsii...nu stiu cum am urcat scara de la etaj unde se afla el ...Mie groaza numai cand imi aduc aminte prin ce a trecut asa ca nu vreau sa mai inspaimant pe nimeni .. mai pe scurt : dupa prima in care a fost inconstient si-a revenit , salvarea a venit dupa o aproape 2 ore cand trebuia sa ajunga intr-un sfert de ora, salvarea insemnand o dacie breack dotata doar cu o targa si o asistenta fara nici un fel de medicamente sau un tub cu oxigen. Deja intrase in a doua criza cand a ajuns salvarea si a treia a fost in fata Sp. Universitar la urgenta unde toata lumea astepta sa se faca fisa de internare si nu se se uite in ce stare se afla pacientul adus cu salvarea. Chiar si dupa ce am inceput sa string asistentele de la urgenta stateau frumos cu tigarea in mana si se uitau la noi..asta de intampla aum 2 sapt pe 4.06.2006 la Sp. Universitar Bucuresti.

Si toate aceste crize se datoreaza intr-o parte unei doctorite de la Sp. CFR2 care a considerat de cuviinta sa-i preschimbe medicamentatia si a doua parte din vina ii revine mamei mele care in urma vaicarelilor fratelui meu ca se simte prea obosit a luat decizia ca sa nu-i mai dea pastilele cat timp sta la tara.

Dupa toate astea s-a alea cu urmatorul diagnostic: CRIZE COMTIONALE GENERALIZATE CU DEBUT JACKSONIAN STANG, SECHELE DUPA REVARST SANGUIN INTRACEREBRAL FRONTO-TEMPORP-PARIENTAL DREPT, CU EFRACTIE VENTRICULARA.

Momentan din cauza patilelor este mai tot timpul somnoros sau are ameteli. Pe 17 Iunie face 4 luni de la operatie si se descurca foarte bine avand in vedere cum arat dupa operatie: se poate misca singur intr-un baston cu un singur punct de sprijin, mina o poate misca din umar si cot putin ...insa dupa toate aceste crize si pastilele de acum e mult mai nesigur avand in vedere ametelile pe care le are, plus ca osul capului unde s-a efectuat operatie( voletul) nu exista, creierul fiind protejat doar de scalp.

Din ce am citit si ce am mai auzit prin spitale e foarte important ce se recupereaza in primele 6 luni si vreau sa fac tot ce este posibil ca sa fie macar pe jumatate pe cat era inainte, sa se desurce singur. De abia a facut 21 de ani si asta e perioada cea mai frumoasa a vietii, tineretea. Vreau sa-l fac sa se bucure de ea nu sa stea in fiecare zi pe un pat de spital uitandu-se in tavan.

Totodata as dori o recomandare pt un mediac Neurolog sau Neurochirurg ca sa stim pe viitor la ce ne putem astepta.

In caz ca stiti mai multe despre asa ceva sau anumite centre/spitale pentru recuperare imi puteti lasa un mesaj aici. Multumescid="size4">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

In privinta recuperarii e bine sa continue kinetoterapia si sa repete singur exercitiile pe care le face cu kinetoterapeutul.

 

Tratamentul prescris de neurolog trebuie sa-l ia fara nici o pauza. Tot neurologul e cel in masura sa-i schimbe sau sa-i mareasca/micsoreze medicatia. De obicei, dupa o perioada indelungata (doi - trei ani)daca totul a fost bine se incearca micsorarea dozei. In privinta reactiilor adverse (oboseala, somnolenta, ameteala) ar trebui sa discutati tot cu neurologul sau neurochirurgul care il are in evidenta sa-i prescrie un alt medicament mai bine tolerat.

 

Cred ca trebuie sa va dozati rabdarea si asteptarile. In AVC mai ales progresesle se masoara in luni de zile, chiar ani dar el are atuu-ul tineretii si dupa cum spui a progresat frumos.

Nu fiti disperati incercati sa-i gasiti medicatia potrivita ca sa fie in stare sa se recupereze. Neaparat vorbiti cu neurologul.

Multa, multa sanatate fratelui tau si voua putere sa va ocupati de el.

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Recuperare medicala exista la Municipal, Militar, Colentina, Spitalul de boli cerebrovasculare Voiculescu,Elias.Asta daca vreti la spital. Exista si fiziokinetoterapeuti care lucreaza particular sau cabinete private. Acuma el are nevoie de un neurolog de incredere care sa-i urmareasca evolutia si crizele convulsive.Treaba neurochirurgului s-a incheiat. Incercati sa va "stabiliti" pe un doctor si mergeti cu el inainte. Tot el va da recomandare si de recuperare medicala.

Nu mai faceti prostii si nu mai intrerupeti tratamentul baiatului: se pot schimba doze sau medicamente care sa fie mai bine tolerate, dar numai de catre medic, in nici un caz de familie. Nu se intrerupe BRUSC tratamentul de epilepsie! face aceste crize din cauza sechelelor dupa hemoragia pe care a avut-o, probabil un anevrism congenital rupt. E ca o cicatrice in acea zona a creierului si care determina formarea si propagarea de impulsuri electrice care-i dau aceste crize. Sub o medicatie atent condusa si un mod de viata corespunzator se poate ca in timp sa dispara sau sa fie foarte rare. Deocamdata tinta este cat mai putine crize convulsive. Dar nu se intrerupe tratamentul brusc, poate ajunge la rau convulsiv care-i pune in pericol viata!

Cateva recomandari: la Colentina :Dr. Sanda Nica, dr. Radu Tanasescu; la Municipal : dr. Cristina Tiu, dr. Ioana Mandruta; la Elias: conf . dr. Cristina Panea.

 

 

Delia

 

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Acum am dat de mesajul in legatura cu fratele dvs.

Ma numesc Monica Iordache,sunt medic specialist Recuperare,lucrez intr-un centru de recuperare pt bolnavi cu afectiuni neurologice din Beclean,judet Bistrita Nasaud.

Probabil ca accidentul vascular se datoreaza unei malformatii arteriovenoase sau unui anevrism rupt.Crizele de epilepsie sunt secundare,se intampla la multi pacienti.

Daca doriti tratament de recuperare fratele dvs se poate interna la noi,avem personal specializat,kinetoterapeuti,logopezi.Perioada maxima de internare e de 6 luni,se plateste o taxa de 6 milioane pe luna in care intra cazare,masa si tratament de recuperare nu si cel medicamentos.Bineanteles inainte de internare trebuie sa aiba stabilit tatamentul medicamentos de medicul neurolog la care e in evidenta,pt a -i fi controlate crizele de epilepsie.

Daca doriti internare sunati pt mai multe informatii la tel:0263343228 sau 0263343149.Putem stabili o programare pt a incepe cat mai curand recuperarea.Chiar daca Bistrita vi se pare departe,avantajul la noi e ca pacientul poate sta cateva luni,timp necesar pt recuperarea neurologica.

Speram sa va fim de folos!

 

M.Iordache

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...