Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Conserve delicioase cu fructe


Dianami

Recommended Posts

Pe mine ma relaxeaza sa pregatesc diverse conserve pentru iarna, asa ca in fiecare an adaug cate o reteta noua celor stiute deja si verificate de cativa ani.

 

Anul acesta am inceput, bineinteles, cu capsunile si ciresele. O sa va dau retetele, poate va inspirati si voi.

 

P.S. Desi imi place sa le fac, de mancat nu prea mananc [:D], asa ca ma bazez pe sot, prieteni...[:D]id="size1">

 

Edit: am schimbat titlul subiectului [:)].id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul răspuns

COMPOT DE CAPSUNIid="red">

 

Ingrediente: capsuni, zahar, apa.

Preparare: se spala bine capsunile sub jet de apa, se curata coditele, apoi se pun in borcane pana sus (se vor micsora in timpul sterilizarii). Peste fructe se pun 4 linguri rase de zahar la un borcan de 720 ml sau 2 linguri la unul de 370 ml. Se pune apa de la robinet cat sa acopere fructele, dar sa ramana totusi 2 cm pt. a fierbe apa si apoi se pun capacele.

Se infasoara borcanele in ziare, se pun intr-o oala mai inalta, se umple oala cu apa rece si se lasa sa fiarba 15 min de cand a dat apa in clocot (nu mai mult ca se sfarama fructele).

Focul se opreste si se pune capacul oalei, lasand borcanele acolo pana se racesc complet, apoi se aseaza in camara.

 

Obs: E usor de facut si f. aromat. Se pastreaza f. bine peste iarna.id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

COMPOT DIETETIC DE CAPSUNIid="red">

 

Ingrediente: capsuni, fructoza, apa.

Preparare: la fel ca mai sus, singura deosebire este ca intr-un borcan de 720 ml se pun 2 linguri rase de fructoza, iar in cele mai mici o lingura rasa, pt. ca fructoza indulceste mai mult decat zaharul.

 

Obs: este foarte bun pentru copii si silueta [:D].id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

GEM DE CAPSUNIid="red">

 

Ingrediente: 3 kg de fructe spalate si curatate, 1 kg de zahar, sucul de la o lamaie

Preparare: Capsunile si zaharul se aseaza in cratita in care va fierbe gemul, alternativ, un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, ultimul strat sa fie zahar.

Cratita se acopera si se lasa peste noapte in frigider. Isi vor lasa zeama pe care, daca vreti, o scurgeti si faceti sirop din ea, daca nu o lasati acolo, lungindu-se un pic timpul de fierbere.

A doua zi se pune cratita pe foc iute si se adauga si sucul de lamaie, amestecand foarte des.

Cand gemul incepe sa faca bule la suprafata si are un aspect lucios, se trage cratita de pe foc, se iau cateva picaturi si se pun pe o farfurie rece care se va inclina. Daca se scurg greu sau deloc, gemul este gata. Daca se scurg rapid, se mai tine putin pe foc.

Cand este gata, gemul se pune in borcane incalzite in cuptor sau asezate pe ceva metalic (tava, lama de cutit lata) ca sa nu se sparga.

Se pun capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus pt. 10-15 min. Capacele se etanseizeaza si nu vor face mucegai. Cand se racesc complet se aseaza frumos in camara.

 

Obs: sucul de lamaie impiedica zaharisirea si ajuta la pastrarea culorii frumoase, cu conditia sa fie pus de la inceputul fierberii.id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CAPSUNI PENTRU PRAJITURIid="red">

 

Ingrediente: 2 kg capsuni spalate si curatate, 1 kg zahar, pastile de aspirina.

Preparare: Capsunile se amesteca bine cu zaharul si se pun pe foc, amestecandu-se continuu, pana cand se dizolva zaharul si ramane un sirop (aprox. 5-10 min). Se pun in borcane fructele si se acopera cu siropul lasat. La un borcan mare se presara deasupra 2 pastile de aspirina, pisate, iar la unul mic doar o pastila.

 

Obs: Eu am folosit borcanele de 190 g, ramase de la mancarea lui bebe [:D], asadar am pus doar 1/2 pastila de aspirina. Eu le folosesc iarna la inghetata, sunt delicioase.id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

NECTAR DE CAPSUNIid="red">

 

Ingrediente: 1,5 kg capsuni spalate si curatate, 250 g zahar sau 150 g miere, o cana de apa, sucul de la o lamaie.

Preparare: Capsunile se zdrobesc cu blenderul (vertical sau la robot) si se amesteca usor cu sucul de lamaie. Zaharul si apa se pun la fiert pana se obtine un sirop legat, se raceste, apoi se pune peste piureul de capsuni. Daca folositi miere, o amestecati direct cu piureul, NU o fierbeti.

Nectarul se pune in sticle, se pun capacele si se sterilizeaza in apa 15 minute de la primul clocot. Se lasa la racit in oala, apoi se pun la pastrare.

 

Obs: Iarna se bea diluat cu apa, este destul de gros si copiii nu prea il accepta asa. Nu dati copiilor daca puneti cumva si aspirina pt. conservare, desi nu e necesara, datorita sterilizarii.id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

SIROP DE CAPSUNI Iid="red">

 

Ingrediente: sucul de capsuni ramas de la gem, suc de lamaie.

Preparare: Sucul ramas de la pregatirea fructelor pentru gem se pune pe foc iute, cu cateva lingurite de suc de lamaie. Cand este legat se toarna in sticle incalzite sau puse pe o tava metalica, foarte bine uscate si se astupa cu capace. Se acopera cu o patura. Eu le fac un fel de culcus intr-o ladita de fructe, captusit cu patura. Se lasa la racit pana a doua zi si se pun in camara.

 

Obs: sticlele trebuie sa fie f.f. bine uscate, daca au chiar si 1-2 picaturi de apa, siropul se zahariseste!id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

SIROP DE CAPSUNI IIid="red">

 

Ingrediente: 4 kg capsuni, 2 kg zahar, 2 l apa, sucul de la 2 lamai.

Preparare: Capsunile curatate se zdrobesc cu o lingura de lemn si se pun intr-o cratita la rece pt. 10 ore (eu le las la frigider peste noapte). A doua zi se strecoara prin tifon des si umezit cu apa.

Separat se fierbe un sirop din apa si zahar. Cand este legat se adauga sucul de fructe si cel de lamaie si se mai fierbe aprox. 15 min. Se toarna fierbinte in sticle bine uscate si incalzite (sau puse pe tava metalica), se pun capacele si se racesc in paturi, ca mai sus.

 

Obs: Eu nu pun alte arome (de genul zahar vanilat) pt. ca imi place gustul natural. Insa, daca va place, puteti sa puneti voi.id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

VIN DE CAPSUNIid="red">

 

Ingrediente: 3 kg capsuni, 3 l apa, 1 kg zahar, 8 aspirine pisate.

Preparare: Capsunile se zdrobesc usor si se pun intr-un borcan mare de sticla. Se adauga apa si aspirinele. Se lasa 2 zile la racoare (nu in frigider), amestecand in ele de 2 ori pe zi.

Dupa 2 zile se strecoara sucul prin tifon umezit, apoi se pune iar in borcan, impreuna cu zaharul. Se amesteca bine pana cand acesta se dizolva, apoi se poate pune intr-o damigeana cu dop de fermentatie sau se lasa in borcanul acoperit cu tifon pus in doua.

Se pune la racoare si nu se misca timp de 5 saptamani. Fermentatia continua in acest timp. La sfarsit se trage vinul in sticle care se astupa bine.

 

Obs: Eu am baut la cineva si este f. bun, dulce, merge langa o prajitura. Initial nu mi-am dat seama din ce e facut si are o culoare superba! Merita sa incercati! La mine s-a scurs prima saptamana de asteptare, dar la turta fetei o sa-mi uimesc musafirii [^].id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

DIANA - Dar iti trebuie ceva capsuni pentru retetele tale![alcool]

 

Sunt delicioase, dar,sincer, eu nu ma satur de mancat crude. Si pretul e suficient de mare cat sa nu merite sa cumpar pentru astfel de delicatese.

Asa ca eu, desi imi place in bucatarie, zic "pas" anul asta la capitolul conserve!

 

Petrecere frumoasa la turta fetei tale![flo]

 

Si succes in bucatarie![papica]

 

[pup]

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...