Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Conserve delicioase cu fructe


Dianami

Recommended Posts

multumesc Diana Mirela-retetele tale par delicioase si usor de facut.cred ca am sa incerc si eu cateva din retetele tale,in special siropul,nectarul,gemul si capsunile pt. prajituri.

 

...if you know what I mean.(proverb american :-D)id="Book Antiqua">id="red">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cristina,id="red"> asa este, am multe retete, dar nu zice nimeni ca trebuie sa le faci pe toate [:)]. Faci numai daca ai timp, chef si...capsuni. Eu am facut unele dintre retete atunci cand pe piata costa 1,5 ron kg de capsuni, destul de convenabil, zic eu.

Nici eu nu fac toate retetele in fiecare an, dar am scris mai multe ca sa fie loc de alegere pt. cine vrea [;)].id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

DULCEATA DE CIRESE ALBEid="red">

 

Ingrediente: 1,5 kg cirese albe curatate de samburi, 1 kg zahar, 1 cana de apa, sucul de la o lamaie.

Preparare: Zaharul si apa se pun la fiert pana se leaga siropul. Apoi se adauga ciresele (rupte in jumatati) si sucul de lamaie.

Se fierbe la foc potrivit pana se leaga dulceata.

Cand este gata, se ia de pe foc, se acopera cratita cu un prosop curat si ud, dar bine stors, si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se pune in borcane curate si bine uscate.

 

Obs: Eu prefer ciresele albe ( de mai) pt. ca nu au viermi, am oroare de ei. Bineinteles ca puteti folosi ce fel de cirese aveti. Aceasta iese de culoarea mierii, transparenta si...delicioasa [:D].id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

GEM DE CIRESE AMAREid="red">

 

Ingrediente: 2 kg cirese amare, curatate de samburi, 1 kg zahar, sucul unei lamai, o frunza de pelin.

Preparare: Se aseaza ciresele straturi, alternativ cu zaharul, in cratita in care va fierbe gemul. Se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi se pune la fiert la foc iute, amestecand des. Cand a dat in clocot, se adauga zeama de lamaie si frunza de pelin. Se fierbe pana se leaga, cu atentie sa nu se lipeasca.

Cand este gata se scoate frunza de pelin si se toarna gemul in borcane curate, uscate si incalzite.

 

Obs: Nu uitati sa scoateti frunza de pelin pt. ca, in timp, va face mai amar gemul. In loc de pelin puteti pune o frunza de indrusaim (muscata creata), are un parfum deosebit dar care nu strica savoarea cireselor amare [:)].id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dulceata de capsune si caise cu migdaleid="red">

 

Ingrediente: 30 g migdale, 1 lg. zahar pudra, 750 g capsune, 250 g caise, 1 kg zahar, 1 plic Gelfix clasic Dr. Oetker, 50 ml lichior de migdale

 

Zaharul pudra amestecat cu migdale se caramelizeaza usor intr-o tigaie, fara grasime. Capsunele se spala, se curata, se taie marunt si se cantaresc 750 g. Caisele se taie jumatati, se scot samburii si se cantaresc 250 g.

Se amesteca bine ingredientele pregatite cu 2 lg. zahar si plicul de Gelfix clasic. Se pun la foc mare, amestecand continuu pana incepe sa dea in clocot. Se adauga restul de zahar, se lasa la clocotit cel putin 3 minute, amestecand, apoi se ia de pe foc.

Dupa gust, se poate adauga lichior de migdale. Se toarna imediat in borcane. Se infileteaza capacul, borcanele se rastoarna si se lasa cca 5 minute asezate pe capac.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dulceata de capsune, piersici si portocaleid="red">

 

Ingrediente: 1,2 kg capsune congelate, 600 g piersici, 3 portocale, 1,5 kg zahar, 1 lamaie

 

Se indeparteaza pielita piersicilor si se taie pulpa cubulete. Se decongeleaza capsunele si se taie. Se decojesc portocalele, se indeparteaza pielita de pe feliute si se taie cubulete. Lamaia se spala si se taie felii. Se pun fructele intr-un vas, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte intr-un loc racoros.

Se pun pe foc si, dupa ce au dat in clocot, se mai tin pe aragaz inca 30 de minute. Se stinge focul, se spumeaza dulceata si se pune in borcane.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dulceata de capsune si zmeuraid="red">

 

Ingrediente: 750 g capsune, 250 g zmeura, 1 kg zahar, 1 plic Gelfix clasic Dr. Oetker

 

Capsunele spalate si zvantate se curata, se taie marunt si se cantaresc 750 g. Zmeura se curata si se cantaresc 250 g.

Se amesteca intr-o oala fructele, se adauga continutul plicului de Gelfix amestecat in prealabil cu 2 lg. zahar si se da in fiert. Se adauga restul de zahar, se lasa la clocotit cel putin 3 minute, amestecand in continuu, si se ia de pe foc.

Se toarna imediat in borcane. Se infileteaza capacul, se rastoarna borcanele si se lasa cca 5 minute asezate pe capac.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

COMPOT DE CIRESE SAU VISINEid="red">

 

Ingrediente: cirese sau visine, zahar, apa.

Preparare: Se aseaza ciresele sau visinele spalate si intregi in borcane, mai multe sau mai putine, dupa preferinta. Se adauga zahar, 4 linguri rase la borcanul mare, 2 la cel mic, apoi se umplu cu apa, lasand 2-3 cm ca sa fie loc de fierbere.

Se pun capacele si se inveleste fiecare borcan in ziar, se aseaza intr-o oala care se umple cu apa rece si se pune pe foc. Se fierb borcanele 15 min de la primul clocot si se lasa la racit in oala acoperita.

A doua zi se aseaza in camara.

 

Obs: puteti folosi si amestec de cirese cu visine, iar in loc de zahar puteti pune fructoza, ca in reteta de compot dietetic de mai jos.id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

DULCEATA DE VISINEid="red">

 

Ingrediente: 3 kg visine fara samburi, 1 kg zahar, sucul de la o lamaie.

Preparare: se pun visinele si zaharul la fiert, iar cand amestecul da in clocot se adauga sucul de lamaie. Cand dulceata devine lucioasa si fierbe cu bule mici la suprafata inseamna ca este gata.

Se toarna in borcane curate, uscate si incalzite si se pun capacele, apoi se intorc cu fundul in sus pt. 5-10 min, pt. etanseizarea capacelor.

 

Obs: nu folositi niciodata borcane reci pt. ca se pot sparge si se poate face condens, ceea ce duce la zaharisirea dulcetii.id="purple">

 


Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green">

Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple">

id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.




×
×
  • Adaugă...