Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Drogurile


Recommended Posts

Am fost de curand la un seminar pe tema asta si ma gandeam sa va impartasesc si voua din cele aflate acolo. Poate sunt lucruri deja stiute, dar despre care credem ca nu au cum sa ni se intample noua.

Specialistii au impartit aceasta categorie in doua sub-grupe- droguri licite: tutunul si alcoolul si droguri ilicite: marijuana, opium, heroina, cocaina etc.

Si unele si altele au efecte nocive asupra copilului daca sunt consumate de unul sau ambii parinti.

Un specialist in neonatologie spunea ca nu se cunosc inca f bine efectele consumului de alcool in sarcina insa daca el ar urma sa devina tata i-ar interzice complet sotiei lui sa consume alcool. Conform datelor lor e mai periculos sa consumi alcool in primul trimestru decat in ultimul. Femeile au mai putin lichid in organism si mai mult tesut adipos, drept urmare aceeasi cantitate de alcool duce la o concentratie mai mare de alcool in sangele femeilor decat al barbatilor. Consumul are efect asupra greutatii si dezvoltarii cerebrale a copilului, fiind responsabil si de unele malformatii fetale.

Consumul de tutun are efecte asupra cailor respiratorii inferioare ale copilului, dezvoltarii cerebrale si luarii in greutate.

Fumatul pasiv al copiilor este aproape la fel de periculos ca si fumatul activ.

Titlul campaniei impotriva fumatului:Fumatul in orice forma ucide.

In ceea ce priveste consumul de droguri ilicite lucrurile sunt si mai ingrijoratoare. Desi nr de persoane pe care s-a facut studiul nu a fost f mare, concluziile au fost grave.

Risc de mortalitate fetala mare, sub-greutate, malformatii, sub-dezvoltare cerebrala. Copilul devine la randul lui dependent si daca mama a consumat drog pana inainte de nastere, copilul va intra la cateva zile dupa nastere in sevraj. Sevrajul la copil se manifesta f sever, convulsii, probleme cardiace, uneori moarte.

Chiar daca mama a renuntat la drog si isi administreaza metadona, copilul va intra in sevraj, dar mai tarziu, dupa mai multe zile. Sevrajul copilului mamei care isi administreaza metadona este la fel de sever ca al copilului mamei care isi administreaza drog.

Si niste statistici triste: nr. consumatorilor de drog, sub diferite forme, in Bucuresti este mai mare decat nr. consumatorilor de drog in toata Olanda. Nu au date cu privire la consumul de droguri si nr. consumatorilor in alte orase.

Varsta consumatorilor de drog este f redusa si scade de la an la an, acum se pare ca au fost monitorizati si copii de 10 ani, ziceau ca au intalnit un dealer in varsta de 8 ani.

Tinerii din Romania trec direct la droguri f puternice, injectabile, in special heroina, la care dependenta se instaleaza f rapid si prezinta forme severe de sevraj.

Romania nu e pregatita pentru ce se intampla, nu are bani pentru organismele bugetare, nici vorba de bani pentru ONG-uri.

Societatea stigmatizeaza consumatorii, in loc sa-i sprijine sa scape de dependenta.

Consumatorii folosesc aceeasi siringa pentru ca unii farmacisti refuza sa le vanda siringi. Deocamdata nr. de persoane care au contactat astfel Hepatita sau HIV este mic, dar medicii se asteapta la o crestere rapida a nr-ului lor.

26 iunie e ziua internationala de lupta impotriva consumului de droguri.

Si indemnul unui dr.: fiti atenti la copiii vostri, la nevoile, dorintele, neimplinirile lor. Iubiti-i si acordati-le timp si intelegere. Urmariti anturajul lor, fiti langa ei cand au nevoie.

Nadina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Am contact in fiecare zi cu consumatori de droguri. Vin cu retete cu diagnosticul "dependent de heroina" persoane de la care nu te-ai fi asteptat.Asta ma mira cel mai tare. Sint oameni in toata firea, unii cu familii care incearca sa scape de dependenta.

Am avut o reteta cu 120 cpr de Diazepam. Mi- s-a parut ciudat asa ca am sunat la medicul care ii prescrisese reteta. Ce a zis? Pai decit sa fie dependent de heroina, mai bine ia diazepam....Nu am stiut ce sa mai zic. Am refuzat sa-i eliberez toata cantitatea...

Mai sint cei care isi injecteaza apa distilata. In categoria asta intra in general adolescentii care pt nu stiu ce senzatie se termina incet incet.

Asa cum a zis si Nadina, Romania nu este pregatita pt ceea ce se intimpla in acest domeniu. Nu vreau sa fiu nedreapta,dar am impresia ca nici in sistemul sanitar nu toti cunosc cu adevarat problema sau nu vor sa se implice asa cum ar trebui

[biz]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Apropo de cumparat ace sterile, undeva, nin nu mai stiu ce tara, exista medici care monitorizeaza grupurile de consumatori de droguri si ii aprovizioneaza periodic cu seringi si ace, numai sa nu apara si alte complicatii, cum ar fi Hiv-ul.

 

Ioana si [zana] Rebeca

 

http://community.webshots.com/user/bebebeca

 

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Drogurile au luat o amploare impresionanta..Ceea ce vad in statiunile renumite de pe coasta e de neinchipuit..Tineri, dar tineri cu drogurile in nas fara nici o jena de parca ar fi ceva normal..

 

Cait

Home is where heart is...my heart is far away from here..

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...