RUXMAX Publicat Iunie 18, 2006 Raport Distribuie Publicat Iunie 18, 2006 Doamnelor, sunt suparata si revoltata...si am sa va explic de ce. Poate ca acest subiect nu tine atat de " bucatarie" cat mai ales de drepturile consumatorilor...Ce vreau sa zic, si cred ca sunt in asentimentul dvs, ca mezelurile noastre traditionale s-au prostit de tot! M-am saturat de toate firmele, care mai de care mai fitoase si cu reclame mai agresive si care de fapt ofera incroplei dubioase cu 20 la suta sare si 30 la suta apa, gust uniform si de fapt aproape insipide. Unde sunt sunca de Praga, parizerul, cremwurstii si mai ales muschiul tiganesc legat cu o sfoara soioasa, dar atit de originala, toate gustate in copilaria noastra (care le-ati mai apucat)? Nu sunt nostalgica dar mi-e dor sa-mi umple iarasi gura cum o faceau pe vremuri, cu arome si delicii, cu gust si consistenta de mezel adevarat. Oare chiar nu se mai respecta retetele, sau nu se mai cunosc..? Sunt poate sute de fabrici (cine stie cate din ele respecta macar standardele de igiena), dar eu, din ce am gustat pana acum (dupa 89')nu am aagsit vreo firma care sa se apropie macar 80 la suta de produsele originale. Si ma gandesc ca in curind voia avea si eu copii... Ce o sa le dau in sandvisul de gradinita/scoala? Ar mai fi de spus ceva despre sortimentele de panificatie, mult saracite...dar asta poate altadata. Poate cineva sa-mi dea un raspuns? Chiar si pe PM. Ruxandra Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mazzel Postat Iunie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2006 poate ti se pareau tie mai bune fiindca nu se gaseau atatea. oricum si mie imi placea sunca de comtim, dar nici nu se compara cu sunca facuta de bunicu-meu din banat dupa aceeasi reteta.in cj stiu un loc unde cumperi sunca si kaizer si muschi tiganesc si haiducesc a-ntaia, dar nu stiu in alte orase. eu in general ma feresc de orice fel de salamuri si mezeluri, cum sa-ti spun, mai bine mananc o bucata de carne decat un mezel.si in strainatate fac la fel.mai bine un snitel, ceva,daca vreau pate de obicei imi fac din ficatei de pui. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mazzel Postat Iunie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2006 despre ce ii pui copilului la scoala, , iti pot spune ce ii pun eu sotului la serviciu(cand ii pun ca sunt destule zile cand nu ii pun nimik) ca mie nu-mi pun niciodata si rau fac ca ar trebui sa mananc si eu dimineatza : ba o salata facuta de mine (fara ceapa normal) si paine cu branza topita ba un sandwich cu pate facut de mine sau cu ou sau cu unt de arahide sau chiar si cu margarina si gem cateodata sau cu vreun rest de schnitzel ramas de la cina sau clatite cu gem cate un fruct in general eu in frigider nu am aproape niciodata(ca mai dau si eu in pofte uneori de aceea zic aproape) mezeluri de genul: salam, sunca presata, parizer, etc). desi ma atrag nu prea cumpar, mai bine cumpar peste afumat sau carne pe care o pregatesc eu si stiu exact ce mananc apoi. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cait Postat Iunie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2006 Si cand te gandesti ca pe vremuri mancam salamul care avea o gramada de soia si ne plangeam acum il cautam ca e mai sanatos..ast aun pic off topic.. Cait Home is where heart is...my heart is far away from here.. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Iunie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2006 Mai, nu cred ca erau mai bune. Ni se pareau bune pentru ca se dadeau pe ratie si pentru ca nu apucai sa te saturi sau se gaseau pe sub mana si pareau delicatese. Sincer, nu-mi amintesc sa-mi fi placut la gust vreun mezel de pe vremea aia. Si mancam din toate, ca prea multe retete nu erau! Hai sa fim seriosi, acuma sunt diverse retete si multe sunt bune! Normal ca, daca ai pe cineva care sa le prepare acasa, la parinti ma refer, iti par si mai bune! Si eu imi amintesc carnatii facuti de bunica mea! Mamaaa, ce buni erau si condimentati altfel decat erau carnatii, in general! Dar sa-mi fie dor de mezelurile de pe vremea lui Ceausesc!! IH!! Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
RUXMAX Postat Iunie 18, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 18, 2006 Sunteti norocoase cele cu rude la tara sau care stiu sa faca mezeluri in casa. Eu sunt bucuresteanca si de altfel toata familia mea, asa ca nu prea am avut prilejul sa gust retetele traditionale ci numai din cele de "comert". In ceea ce priveste parearea ca ar fi mai bune cele de acum...nu sunt numai eu impotriva ci si multe cunostinte si prieteni care sustin aceeasi idee, in general oameni trecuti de 35 de ani... Si va jur, am stors cantitati inimaginabile de apa din cele mai variante produse. Stiu ca nu sunt sanatoase, contin nitriti (azotiti care dau culoarea rozalie) si alti consrvanti (cititi va rog eticheta!) si mai ales sare in exces. De aceea incerc sa ma feresc dar o data pe saptamina tot ti se mai face pofta de un cremwurst, nu? Dar, cine stie, in Ardeal or fi mai bune... Ruxandra Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ginutza2002 Postat Iunie 19, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 19, 2006 quote:Originally posted by caitSi cand te gandesti ca pe vremuri mancam salamul care avea o gramada de soia si ne plangeam acum il cautam ca e mai sanatos..ast aun pic off topic..CaitHome is where heart is...my heart is far away from here..id="quote">id="quote">de acord![^]'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
felicia74 Postat Iunie 19, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 19, 2006 Aveau alt gust! O ruda a sotului (acum pensionara) care a lucrat intr-o fabrica de mezeluri povestea ca "inainte" nu li se dadea voie sa puna decat un gram de conservant/e/aditiv/etc. la nu stiu cate kg de mezel. "Dupa" au inceput sa puna cu galeata, ca sa tina in galantar! Ce conteaza, cine isi mai aduce aminte ce era inainte? Timpul trece repede, iar lucrurile nu merg intotdeauna in favoarea noastra[V] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angy11 Postat Iunie 19, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 19, 2006 Nu vreau sa supar pe nimeni,dar nu e adevarat ca "pareau" mai bune deoarece se dadeau pe ratie. Eu una,n-am cunoscut niciodata termenul "ratie". In Banat iti trebuia doar o simpla cunostiinta la Comtim ca sa mananci pe saturate din toate,iti aduceau carne si mezeluri de nu faceai fata,dar trebuia sa le iei,de teama ca altadata nu vei mai primi. Asa ca saptamanal cumparam plasa de carne,plasa de mezeluri,care mai de care.Nu se terminau nicicum din casa,s-au terminat cand s-a terminat Comtim-ul ;) Insa erau cu adevarat foarte bune,total deosebite ca gust fata de cele de acum,nu mai zic ca erau mult mai naturale. Sunt fan muschi file si salam de Sibiu,cand merg la rude in Italia tot asta trebuie sa le duc,dar n-am mai gasit Salamul de Sibiu de altadat',e unul,dar nu se prea gaseste,adica in Tm in gasesc doar la Metro din cand in cand. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
elena d Postat Iunie 20, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 20, 2006 mezelurile alea de pe vremea comunista nu contineau aditivi si conservanti ptr. ca erau subtilizate, vindute sau exportate rapid, nu apucau sa faca expozitii cu ele, in plus, ce mai scapa din loturile ptr. export erau delicatese... si mezeluri asa-zis ecologice se gasesc in comertul capitalist de azi, in Romania. cirnati, salam, sunci. au preturi de sute de mii de lei, de la 300 la 450 mii, nu stiu exact, dar ma duc sa le admir pe indelete de data asta, daca mi-ati adus aminte de ele. au o culoare maro f. inchis, si probabil sunt f. afumate si uscate. le-ati gustat ? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.