Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Colicii- made in Romania?

Recommended Posts

Raspunsuri de proaspete mamici la intrebarea: siii, ce mai faceti?cum e cu bebe?[bb]

-ooo, foarte bine! ne luptam [duel] cu colicii, in rest mananca bine,..etc

-facem bine, cam obositor, bebe are colici, desi eu nu mananc aia si aia si aia, etc

-am o minune de copil, se chinuie cu colicii dar in rest e super cuminte.etc

Pediatra lu' Bia mi-a zis, mai in gluma, mai in serios, ca de fapt colicii sunt o inventie a romanilor.[medic] Ca de fapt, orice bebe mic trebuie sa isi adapteze stomacelul si sistemul digestiv pentru lapte, si mai tarziu alte tipuri de papa, si de aici o serie de crampe care pe unii bebei ii supara mai tare decat pe altii...

Insa ce am observat eu e ca la noi se raspunde cu mandrie parca: bebele meu are colici si noi ne luptam cu ei! De parca, daca nu ar avea colici, ar fi defect....[inec]

Pe urma vin sfaturile: ba sa nu mananci citrice, ba sa nu mananci mazare, ba sa nu bei Fanta, etc etc...astea tot in Romania- pe cand mamici din afara mi-au povestit ca au primit mancaruri cu mazare sau fasole chiar in spital, a doua zi dupa ce au nascut, si chiar li s-a recomandat sa manance cat mai multe fructe, de orice fel. Sau ca nu aveau lapte si dupa ce au baut Fanta sau alte carbogazoase, le-a crescut productia. SI bebeii n-au avut nimic....[yum]

Cat am alaptat, Bia nu a avut colici[:D]...La inceput am mancat si eu cu grija si teama, de ajunsesem sa vad negru in fata ochilor cand vedeam pui la gratar sau supa...[vom]Pe urma, am inceput sa beau Cola; nici o schimbare in comportamentul titzei; ba am bagat si niste paste cu sos de rosii si diverse condimente. Tot n-au aparut colicii aia. Nu m-am lasat si am trecut pe o mancarica de mazare, cu tot soiu de legume. Nimic. Am continuat cu portocale. Bia era bine-merci.[:0]

Si acu' intrebarea: de ce la noi exista mania asta cu colicii cei rai?[duel] De ce in alte tari lumea nu a auzit de Sab Simplex sau de Bonissan si bebeii se comporta absolut normal, chit ca mamicile mananca absolut tot ce isi doresc???

Sunt colicii made in Romania? Si..daca fetita mea nu a avut colici, inseamna ca ceva nu e in regula?[:D](aici glumez!)

[pis]Noe si Anne Biancaid="teal">(14.03.2006)

Cooking for my babyid="red">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul răspuns

bebele meu a avut colici fix 2 1/2 luni...i-am dat si sab simplex si bonnisan si alte o mie de chestii recomandate de pediatru pentru colici...nimic n-a functionat...eu mi-am supravegheat dieta samd...[alcool]

e drept ca noi locuim in romania dar chiar sa fi stiut colicii ca suntem romani si sa fi tabarat pe bebelusul meu?[bang][bang][bang]

Andreea

Parerea mea: colicii nu sunt made in RO. Iar daca sunt marca inregistrata romaneasca, au avut ei grija sa ajunga si pe aici, chit ca au avut de parcurs vreo 2500km.[:D]

David a avut colici, cu toate ca era hranit cu lapte praf si au rezistat eroic desi am incercat tot soiul de tratamente naturiste.

Pediatrul ne-a zis: "orice i-ati da, tot va avea colici - ptr ca intestinele lui trebuie sa se maturizeze".La 3 luni nu a mai avut dureri de burtica.

Felicitari ptr Bia! Probabil ca rezista bine la durere..ma gandesc eu. Sau poate la unii se definitiveaza intestinele in viata intrauterina.

[cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi[bonjovi] id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.

id="right">

quote:Originally posted by andrath

bebele meu a avut colici fix 2 1/2 luni...i-am dat si sab simplex si bonnisan si alte o mie de chestii recomandate de pediatru pentru colici...nimic n-a functionat...eu mi-am supravegheat dieta samd...[alcool]e drept ca noi locuim in romania dar chiar sa fi stiut colicii ca suntem romani si sa fi tabarat pe bebelusul meu?[bang][bang][bang]Andreea

id="quote">id="quote">Andreeaid="red">, ce sa mai zic, ca si eu cum am venit din maternitate am trimis sotu' dupa Sab Simplex, Bonnisan si Debridat[:D]..ziceai ca imi fac provizii pentru vreo 3 bebei 'coliciosi'...Din fericire, nu a fost nevoie (Debridatu' ne-a ajutat o data intr-un caz de constipatie[:D])..insa prietenele mele din Germania imi spun ca ela habar nu au avut de siropelele astea si ca bebeii lor au fost ok; au avut cate-o crampa, doua, insa nu i-au tratat cu nimic decat cu msaj la burtica si 'aerobic' cu piciorusele...Sper ca acu sunteti mari si bine![pup][pis]Noe si Anne Biancaid="teal">(14.03.2006)Cooking for my babyid="red">

quote:Initial creeata de Noe

Pediatra lu' Bia mi-a zis, mai in gluma, mai in serios, ca de fapt colicii sunt o inventie a romanilor.[medic] Ca de fapt, orice bebe mic trebuie sa isi adapteze stomacelul si sistemul digestiv pentru lapte, si mai tarziu alte tipuri de papa, si de aici o serie de crampe care pe unii bebei ii supara mai tare decat pe altii...

id="quote">id="quote">

Pai, de fapt colicii asta sunt! Niste crampe. Si exact asa cum spui pe unii ii supara mai mult, pe altii mai putin, depinde de copil.

Eu una, la primul copil n-am prea stiut de ei (e adevarat ca manca foarte putin si cu nazuri),cu al doilea am avut probleme pana a invatat "sa faca rag" calumea(ca sa ma expim academic [:D]). Sab Simpexul n-a avut nici un efect.

Am mancat si eu din toate, dar daca observam ca ceva ii face rau, ca il doare burtica (mai rau decat de obicei) sau are ceva, renuntam. Iar de sucuri acidulate sau ce sa mai zic de Cola, nici nu m-am atins. Cumnata mea mi se plangea cand a nascut ca copilul ei nu doarme, ca ii este somn dar nu doarme decat cate putin si e foarte agitat. Am aflat la scurt timp ca sucul ei favorit era cola, in timp ce il alapta. Adica nu trebuie tinut cont numai de stomacel in cazul asta.

Sincer, nici eu n-as mai recomanda cuiva "medicamentele pentru colici", la mine a fost mult mai eficient masajul pe spate si pe burtica.

mami de tudor si ioana

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

quote:Originally posted by spic de grau

Parerea mea: colicii nu sunt made in RO. Iar daca sunt marca inregistrata romaneasca, au avut ei grija sa ajunga si pe aici, chit ca au avut de parcurs vreo 2500km.[:D]David a avut colici, cu toate ca era hranit cu lapte praf si au rezistat eroic desi am incercat tot soiul de tratamente naturiste. Pediatrul ne-a zis: "orice i-ati da, tot va avea colici - ptr ca intestinele lui trebuie sa se maturizeze".La 3 luni nu a mai avut dureri de burtica.Felicitari ptr Bia! Probabil ca rezista bine la durere..ma gandesc eu. Sau poate la unii se definitiveaza intestinele in viata intrauterina.[cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi[bonjovi] id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
id="right">
id="quote">id="quote">Spiculetid="red">[flo], la fel, cand am trecut pe formula ma asteptam sa fie de rau...Dar tot fara colici a fost...O fi ea mai rezistenta...- se poate, oricum plange foarte rar...Cred ca ai facut foarte bine ca ai incercat cu chestiuni naturiste...ca ma gandesc ca si Sab simplexu asta, si Debridatu sunt totusi chimicale...Tot pediatra mi-a descris ce inteleg majoritatea parintilot printr-o criza de colici: copilu incepe sa planga si orice i-ai face (plimbat, leganat, cantat, etc) nu se opreste...Bia a avut cateva episoade de-astea insa era clar de la oboseala, respectiv oboseala + caldura...cred ca e o diferenta intre asa-zisii 'colici cei rai' si crampele de la burtica, ,,,,,care se soldeaza de cele mai multe ori cu partzulete, nu?...[pis]Noe si Anne Biancaid="teal">(14.03.2006)Cooking for my babyid="red">

Annitaid="red">,

Cola intr-adevar prea multa poate avea alte efecte- nedormit, agitatie, cred ca la fel si cafeaua (nu sunt mare bautoare, si cat am alaptat nu am baut deloc ca nu simteam nevoia). Insa de ce la noi se considera ca, de ex, citricele ar trebui evitate cat alaptezi (sau consumate cu maaaaare moderatie) si in SUA ele sunt chiar recomandate mamicilor?...

Bia a reusit de la inceput sa dea aerul afara dupa masa (oare seamana cu tati?[:D]) si la crampe si noi ii facem masaj, si e foarte fericita, mai ales cand da vreun partzulet [:D]stie ca a scapat de inca unu'

Ziceai ca la primul copil n-ai stiut de colici- pai poate asa n-a stiut nici el si n-a avut[:D]

Oricum, numai bine tie si prichindeilor tai!

[flo]

[pis]Noe si Anne Biancaid="teal">(14.03.2006)

Cooking for my babyid="red">

Nici copii mei nu au avut colici. Dar am facut niste rezerve uriase de Sab simplex!!!

In ceea ce priveste alimentatia mamei - vreo 2 luni am respectat cu stoicism regimul alimentar, dar de Craciun (ai mei sunt nascuti in noiembrie) n-am rezistat, si am bagat de toate in mine... Nici un efect asupra bebeilor. M-am si ofticat ca am rabdat atata. Doar odata alimentatia mea a avut un efect, scontat, de altfel - erau copilasii mei constipati (de fapt, credeam eu ca erau constipati, am citit dupa aia, ca e normal sa faca scaune la 5-7 zile, daca sunt alimentati natural exclusiv), nu ne ajuta nici un debridat, si am mancat eu vreo jumatate de kil de prune uscate - nici nu mi-am imaginat ce va urma! (exista aici un smile pt explozie :))) ? )

Si baietelul meu a avut colici, dar nu chiar ff "grei" ca sa zic asa...si sporadici, dar il cunosteam dupa cum incorda burtica si strangea din picioruse. Nu, nu cred ca sunt "made in Ro", ptr ca am luat sfaturi despre alimentatie de pe site-uri straine si aplicandu-le durerile s-au diminuat (chiar au disparut ptr o vreme) simtitor.Ca medicatie am folosit Bonisan, care e natural, un extract din marar, parca, la fel si Gripe water, tot pe baza de marar e.Dar au trecut uimitor, cand a implinit trei luni si cred ca e vorba de maturatia sistemului.

aime si [copil] Vladimir id="size1">id="blue">

ce bine ca tot noi romanasii am inventat colicii [xx(] suntem niste originali...mai putin ideea ce emana din topic [xx(]...faptul ca americanii n-au sab simplex asta nu inseamna ca pe copiii lor nu-i doare burta...faptul ca durerea de burta/crampele/colicii sunt normale, durerile de burtica ale unor copilasi n-ar trebui sa ne starneasca [:D] - si anume ranjete. mamele ai caror copii n-au avut colici (sic!) sunt baftoase...altminteri stai si te uiti neputiincioasa si plangi in mijlocul noptii cu pruncul care se contorsioneaza de durere...cine nu stie, sa nu zica...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...