Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

studii medicale - sa participam?

Recommended Posts

imi cer scuze pt povestea lunga dar cred ca e un subiect interesant de discutat.

pe vremea cind eram insarcinata, am fost solicitata sa particip la citeva studii medicale. dat fiind ca aveam gemeni si pierdusem citeva sarcini inainte, eram subiect de studiu intersant pt ca ma incadram in categoria de gravide cu risc. am ales sa particip la 2 studii.

primul cauta sa afle efectele acidului folic luat de mama in trimestrul 2 de sarcina asupra greutatii bebelusului. pt asta am completat niste formulare si mi-au luat de citeva ori singe.

al doilea cauta sa afle daca vitaminele C si E luate in doze mari in sarcina reduce riscul de pre-eclampsia (tensiune arteriala mare) la gravide. ca info, prenatalele nu contin nici vit C nici vit E. pt asta a trebuit sa iau zilnic cite 2 pilule. pilulele puteau contine una vit C si una vit E, sau puteau sa nu contina nimic activ, daca eram incadrata in grupul de control. selectia a fost randomizata si blind asa ca nu stiu daca chiar am luat vitaminele sau nu. mi-au mai luat singe de citeva ori pe parcurs si la nastere au luat de la doctor info despre bebeluse (apgar, greutate etc)

toate bune si frumoase, tensiunea a fost ok, nici vorba de pre-eclampsia. am nascut, s-a terminat participarea mea in studiu si am primit o scrisoare de multumire.

acum vreo saptamina (la aproape un an jumate dupa nastere) primesc inca o scrisoare de la spital cu rezultate preliminare al studiului cu vitaminele. rezultatele partiale arata ca nu ajuta sa reduci riscul de pre-eclampsia daca iei vitaminele C si E in sarcina. au constatat insa ca bebelusii nascuti de mamele care au luat vitaminele (si nu placebo) au avut greutatea la nastere mai mica decit ceilalti, cu aprox 90g pe medie. sfatuiau ca toate participantele care inca nu au nascut sa inceteze imediat sa mai ia pilulele.

am avut un pic de soc. unde dai si unde crapa. cauta efecte pozitive si dau de negative. veti spune ca 90g nu e cine stie ce dar, asta e "pe medie". eu cred ca la copiii nascuti prematur, cum au fost ale me, conteaza f mult.

acum stau pe ginduri si ma framinta tot felul de intrebari. oi fi luat vitaminele sau placebo? daca am luat vitaminele si din cauza asta au fost fetele mai micute la nastere? daca nu participam poate ca era mai bine...

uite asa mi-a pierit orice chef de orice studiu. mai ales ca am facut-o fara nici un beneficiu personal, numai pt stiinta. chiar mi-a fost peste mina uneori sa merg special la spital ca sa imi ia singe pt studiu dar am zis ca o fac pt o cauza buna.

voi ce parere aveti? ati participa la un studiu medical?

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)

*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

as participa in conditii disperate: cind n-as avea alta sansa sa beneficiez de tratament decit in stadiu experimental.

altfel, n-as participa - mi-ar fi frica, in plus am reactii atipice (alergii, socuri anafilactice, etc) si sint convinsa ca le-as crea probleme pe care nu si le imagineaza.

Elise

Nu as participa asa de amorul artei si nu inteleg de ce ai facut-o tu ...

Daca as avea o boala incurabila, doamne fereste, in conditii disperate, poate...da...poate nu.

Dar altfel NU si nici sotul/copilul/parintii nu i-as lasa nici macar sa se gandeasca la asa ceva.De ce sa imi complic viatza...

quote:Originally posted by mazzel

Nu as participa asa de amorul artei si nu inteleg de ce ai facut-o tu ...Daca as avea o boala incurabila, doamne fereste, in conditii disperate, poate...da...poate nu.Dar altfel NU si nici sotul/copilul/parintii nu i-as lasa nici macar sa se gandeasca la asa ceva.De ce sa imi complic viatza...

id="quote">id="quote">Probabil pentru ca a crezut ca ca in cel mai rau caz vitaminele alea nu o sa aiba nici un efect asupra bebeilor. In fond e vorba de doua vitamine de felul lor foarte benefice. Lorelai din partea mea felicitari ca ai facut ceva dezinteresat. Si eu cred ca nu mai are sens sa iti faci probleme asa mari daca fetele sunt ok. Presupun ca nu poti afla daca ai luat placebo sau substanta activa, nu? Si mai am o intrebare: de unde stiu ca efectul asta e de la vit C+E si nu de la acidul folic? Toata lumea a luat acid folic la fel?Studiiile medicale sunt foarte raspandite si din cand in cand mai moare un subiect(care trebuie sa fie perfect sanatos apropo) din cauza unui medicament experimental. Cei drept a primit bani pentru asta ar spune unii. Daca nu ati participa(nici eu nu as face-o) mai bine nu aruncati cu pietre ca datorita lor ajung medicamentele pe rafturi si in ultima instanta nu moare cineva la care tineti.You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.id="green">id="Comic Sans MS">

Clover tu ai asa putin discernamant inainte sa te apuci de scris? Cine arunca cu pietre?

Eu am zis ce as face eu, si nu am judecat pe nimeni.Nu am dat cu nici o piatra.Inainte sa jignesti stai putin si gandeste-te ce tastezi.Am spus si ca nu inteleg ce ii impiunge pe unii la experimente, nu am voie sa nu inteleg? Trebuie sa te iriti tu? Sau daca am vb fatza in fatza ai mai folosi expresia "dai cu pietre?" Sau m-ai lasa sa nu inteleg pur si simplu?

Si da, nici macar o vitamina, EU nu as testa pe mine si in genereal NU sunt de acord cu vitaminele astea frumos colorate, stiu ca in SUA este o adevarata cultura a vitaminelor, eu vreau sa-mi iau vitaminele din alimente nu din pilule.Sunt impotriva inghitirii de vitamine si alte chimicale fara nici un dumnezeu.

Altii sa faca ce doresc, intrebarea era: VOI ATI FACE?

Prenatelele mele contineau vitamina C (de E nu mai tin minte), iar in perioada de iarna am luat si in plus. Copilul meu s-a nascut cu 4 kg si sunt chiar fericita ca nu a avut mai mult! [:D]

Mie nu mi se pare nimic dubios in testarile astea. De parca stiti tot ce contin alimentele din comert ... Hai sa fim seriosi! Doar nu or fi mezelurile sau alte produse alimentare mai sanatoase decat vitaminele ... Oricat ai incerca sa ai grija, nu poti trai intr-un glob de sticla. Toate ne fac rau: alimentele au E-uri, fumatul ne roade plamanii, aerul e poluat, apa nu e pura, microundele sunt cancerigene, telefoanele mobile ne provoaca tumori cerebrale ... ma mira ca mai traim! [:D]

POZE

Da, eu as participa. Fie si numai de dragul stiintei. Altfel nu exista progres. Fiecare medicament nou se datoreaza si subiectilor pe care se testeaza. Nu putem spera ca vom ajunge sa tratam cancere, SIDA, ciroze etc, fara noi terapii, fara cercetatori, bani, loturi de studiu.

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...