Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce ma fac cu sotul!!!

Recommended Posts

Fetelor,sotul meu tot se da obosit(ca el munceste)de cind era copilul mic.Acum Alex are 1 an si 2 luni si simte nevoia sa se joace cu tatal lui.Se tot duce la el(copilul),dar el gaseste motive:se uita la film,asta nu e ora de joaca si cea mai urita respingere a fost aseara cind a zis ca:ce daca il iubeste trebuie sa faca pe "maimutoiul" in fata lui?Mi-a cazut tavanul in cap.El este o fireinimoasa dar are in cap sa nu-l tin eu sub papuc.Cum sa-l iau?El cam asa a fost crescut si nu stiu ce sa fac![bang]ADINA

ghita

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sa nu ii impui sa se joace cu copilul,sa nu i-l pui in brate 0fortat ,nici sa ii spui ca e obligat sa se comporte ca tine in ceea ce priveste cpilul.Nu toti barbatii sunt dragastosi,isi iubesc copiii in felul lor ,dar nu toti stiu sa ii tina in brate,sa se joace..Poti doar sa il atragi la dragalaseniile copilului , daca vezi ca el se enerveaza cand copilul se duce la el,ca sa nu sufere si copilul ca e respins,atrage-l tu la joaca,spune-i ca tatai e obosit .Nu ai cum sa il fortezi sa se impliec mai mult,si cu cat ii vei reprosa,cu atat se va incapatana si se va purta si mai distant.Ia-l usurel,poate ca are nevoie de timp sa asimileze ca un tata se mai si joaca cu pruncii,dar daca el nu e genul asta si nu scoti nimic de la el,nu ai ce sa ii faci,nu il acuza prea tare .

Cunosc asa o familie,care au reusit sa se desaparta si iar sa se impace,si vesnic nemultumiti,ea ca nu participa,el ca ii impune prea multe,ca el nu intelege de ce trebuie sa faca atatea lucruri ..si tot asa...Nu toti barbatii se joaca pe covor cu ei.Cauta-i parteneri de joaca ,copilului .

Ti-a spus deja ca el nu faec pe maimutoiul,atunci ,draga mea,nu trebuie sa il obligi,e parerea lui ,sunt multi barbati asa,nu dispera!

Buna!

Sa stii ca ( dupa cum a spus si Aelita) nu toti barbatii sunt "jucausi". Sunt tatici si mamici carora le place sa faca pe "maimutoii",dar sunt si altii care nu fac parte din aceasta categorie.

La mine a fost la fel. Cat erau copiii micuti , tatal lor nu a iesit niciodata in parc cu ei , iar acasa nici nu mai spun....parca nici nu i-ar fi observat; insa dupa ce au trecut de 3 anisori si au inceput sa priceapa mai multe si sa nu mai planga la fiecare cazatura s-a schimbat treaba.

Cred ca unii tatici sunt fricosi si nu prea au talent la "glume" si jocuri( si sunt constienti de asta), de aceea prefera sa stea in banca lor decat sa-i faca sa planga si sa-si aprinda paie-n cap.

Ai rabdare...cred ca nu-i cazul sa te alarmezi. Cand o sa creasca putin n-ai sa-i mai poti desparti.

[flo][flo]

Did="teal">.id="limegreen">Kid="teal">.id="limegreen">

Eu nu cred ca aveti dreptate si sa va spun de ce. E adevarat ca nu toti parintii se pricep sau vor sa se tavaleasca pe covor sau sa se strambe sau mai stiu eu ce ghidusii dar cred ca fiecare parinte e dator sa petreaca timp cu copilul, chiar daca nu face aceste lucruri, ii poate citi sau arata o carticica, il poate lua in brate sa-i deseneze ceva, il poate lua de manuta sa-i arate una alta sau doar sa-l tina in brate si sa vorbeasca cu el. Nu zice nimeni ca trebuie sa faca pe maimutoiul, dar nu e normal sa il respinga ca se uita la film sau e prea ocupat pt copilul lui.

Deci in cazul de mai sus cred ca Adina (de ce apare ghita in semnatura?[alcool]) ar trebui sa aiba o discutie cu sotul si sa-i sugereze alt gen de activitati pe care sa le faca cu cel mic. Daca copilul se simte respins, nevoia lui de afectiune nu va fi satisfacuta si va avea de suferit pe termen lung. Cele mai mari probleme ale adultilor vin din aceasta cauza, fiindca in copilarie nu s-au simtit iubiti. Tatal trebuie sa inteleaga acest lucru si sa faca tot efortul pentru a petrece timp, in felul lui, cu baietelul. Daca un necunoscut il poate face sa rada pe un copil cu atat mai mult un parinte trebuie sa stie ce-i place si sa faca acest lucru, in nici un caz sa il respinga.

Nu cred ca trebuie sa cautam circumstante atenuante. La cresterea unui copil trebuie sa participe amandoi chiar daca in alte proportii, atat timp cat sunt o familie.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

id="size3">id="Courier New">id="purple">

Nu stiu cine are sau nu dreptate, dar am sa va spun ca eu m-am "dezlantuit" in relatia cu Ioana dupa ce a implinit 2 ani. Nu am nici o explicatie, pur si simplu asa s-a intamplat. Pe la 3-4 ani, deja i-am "furat-o" mamei de tot, in sensul ca majoritatea lucrurilor eu le faceam cu fata.

Am crezut ca-i o intamplare, pe-atunci lucram mult, de dimineata pana seara, dar acum, cu Ana, e la fel. Avem momentele noastre, insa de-abea astept sa mai creasca. In acest moment (1 an) nu gasesc totul amuzant...

poze multe cu noi

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, e de inteles ce zici tu, dar crezi ca e ok sa respingi copilul? adica sa fii prea ocupat la film, etc? nu zice nimeni de maimutareala, ci de atentia de care copilul are nevoie neaparat.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

id="size3">id="Courier New">id="purple">

Hai s-o luam putin si invers: daca mama nu are chef de maimutareala, ca deh, e mai serioasa, ce se intampla????

Mie, sincer, nu mi se pare normala atitudinea tatalui. Copilul a fost conceput de amandoi, deci trebuie ca amandoi sa se implice LA FEL in educatia si joaca copilului. Iar chestia cu sa-l lase in pace, hmmmmm, nu mi se pare normala! Este el obosit? Ei si ce, ea cum este dupa o zi in care e frecata bine de copil? Iar daca lui i se pare anormal sa faca pe "maimutoiul" in fata copilului, poate si ei i se pare anormal (sau este prea obosita!) sa faca pe "servitoarea": gatit, spalat, calcat, curat etc.

Claudia

o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!

Una-i sa nu se tavaleasca sau sa se "maimutareasca" si alta-i sa il respinga pe copil. In prima situatie cred ca nu-i ceva foarte grav ; dupa cum am spus deja, sunt tatici care se apropie mai mult de copii dupa o anumita varsta . A doua situatie mi se pare suficient de enervanta, deci nu cred ca trebuie "lasat in pace". Nici eu nu as fi de acord.

Did="teal">.id="limegreen">Kid="teal">.id="limegreen">

Eu am un prieten caruia nu-i plac copiii mici.

Cit au fost bbi NU i-au placut si pace!

A inceput sa se ocupe cu drag de ei abia la virsta intrebarilor "ce e aia? da' de ce?" - adica atunci cind puteau avea "o conversatie". [:D]

Conversatie care sa demonstreze ce atotstiutor e tatal, bineinteles![^]

Pina atunci... nu si-a intrat deloc in rol.

Si nevasta-sa era disperata.

Noroc ca au evoluat aia mici.

Elise

draga mea AAALEX, stiu ca e greu sa auzi asa ceva de la tatal copilului tau...dar incearca sa fii diplomata, adica fara sa-i reprosezi nimic atragel in jocul vostru.

Eu i-am spus direct ca nu-mi place ca nu se implica si ...numai bine nu a iesit .

Asa ca draga mea, fii inteleapta si incet , incet fa-l sa se implice in joaca voastra!!!!

Cu rabdare si diplomatie , nu cu nervi nu cu cicaleala !!!!Iti spun sincer si din experienta !!!!

Doare dar vei reusi...sunt convinsa .Pana la urma , asa cum a mai scris cineva se va implica .

Te pup si ...nu te panica .[flo]

Alexmona

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...