Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Se termina CIC... Demisia!!!!

corianai

Recommended Posts

Vreau sa va rog sa-mi spuneti ce se face in situatia mea... Pe 10 iulie fetita mea implineste 2 ani si banuiesc ca incepand de a doua zi, 11 iulie, ar trebui sa reiau serviciul. Insa eu nu vreau sa mai merg sa lucrez la firma respectiva. Ce am de facut?? Trebuie sa le trimit cerere de demisie? Daca da, cu cat timp inainte? Alte formalitati?

[flo]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

teoretic : pe 11 iulie te duci cu demisia. El(angajatorul) ti-o poate abroba pe loc sau te poate obliga sa stai 15 zile , cat spune legea!

practic: eu m-as duce si as vorbi cu angajatorul, i-as spune ca nu ma mai intorc. Pe 11 iulie as merge, as rezolva hartogaria (demisia, foaie de lichidare, etc) si gata.

Nu are nici un interes sa te tina si plateasca 15 zile, mai ales ca vorba aia ai lipsit 2 ani, nu sunt lucrari de predat ... etc

Eu [mamica] si Raducu [hagi] (22.04.2005)

Codul Muncii (Legea 53/2003), art 79.

Demisia trebuie sa ajunga la angajator cu x zile inainte de data cand vrei sa se termine contractul. X este nr de zile de preaviz prevazute in contractul individual de munca.

Demisia nu se "aproba" de catre angajator, este doar o instiintare catre aceasta.

Daca angajatorul doreste, se poate renunta la demisie pentru o incetare a contractului cu acordul partilor, la data convenita de comun acord.

Deci pot trimite demisia cu 2 saptamani inaite de expirarea CIC, si sa cer sa intre in vigoare la data respectiva (11 iulie in cazul meu)

Nu se pune problema sa ajung la ei, nici de discutat nu prea avem multe, relatiile au fost tensionate de cand i-am anuntat ca sunt gravida. Va cer atatea amanunte pt ca nu stiu la ce ma mai pot astepta din partea lor. Acea ''lichidare'' de care se vorbeste probabil ca o sa o facem anul viitor, sper sa nu am probleme din cauza asta.

Va multumesc mult pt raspunsuri!

corianaiid="red">, daca relatiile sunt reci si vrei musai demisie, la rece, fara sa le ceri sa fie de acord cu plecarea ta imediata, atunci esti obligata sa stai 15 zile la ei. Deci sa lucrezi efectiv aceste 15 zile. Adica in ziua in care mergi la serviciu e prima zi de preaviz. Aduni 15 si afli cand poti pleca.

Eu [mamica] si Raducu [hagi] (22.04.2005)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...