romana_74 Publicat Iunie 22, 2006 Raport Distribuie Publicat Iunie 22, 2006 E sezonul cireselor si capsunilor si tare as vrea sa pun cirese confiate si capsuni la conserva pentru prajituri sa inghetata! Spuneti-mi si mie cum le faceti voi si cantitatile pe care le folositi!Mersi anticipat si va pupi dragi gospodine! ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Iunie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 22, 2006 pai ciresele confiate sunt ceva...si alea din conserva altceva. procsul ptr fructe confiate nu il stiu, dar capsunile le pui la congelator, spalate si congelate, iar ciersele/visinele cu zahar in borcane. mai ai aici un subiect despre conservarea cireselor/visinelor: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78445 Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Iunie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 22, 2006 Acum vreo 2 ani m-a dat talentul afara din casa si am facut fructe confiate.[alcool] Reteta este oarecum asemanatoare cu cea de dulceata normala. Adica, in cazul cireselor: 1 kg cirese (curatate de simburi) cu pulpa mai tare, 1 kg zahar o lamiie mare sau 700 g zahar 300 g glucoza (sirop viscos) Ciresele (fara simburi) intregi sau rupte in jumatati, impreuna cu zaharul, zeama de lamiie sau glucoza se pun in cratita de dulceata, amestecindu-le usor de citeva ori. Se lasa 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe, apoi cratita se pune pe foc (nu direct pe flacara la aragaz), fierbindu-se ca orice dulceata, pina cind plutesc ciresele in tot siropul, pina la fundul cratitei. Calduta, dulceata se pune in borcane care se vor lega cu celofan simplu si se vor pastra in camara. Pe parcurs, siropul scade. Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romana_74 Postat Iunie 22, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 22, 2006 ROXANA, am spus cirese confiate/ si capsuni la conserva! In congelator nu am loc, deci vreau sa pun capsuni in borcane. CRISTINA- multumesc! Te pup, prompta ca de obicei! ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dianami Postat Iunie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 22, 2006 Romana,id="red"> gasesti retetele mele de capsuni conservate si visine confiate aiciid="red">. Capsunile pe prima pagina, iar visinele pe a doua . Daca te inspira, spor la treaba! id="purple"> Diana si superbebelusa Iulia Anastasiaid="red"> (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green"> Povestea unei mameid="orange">[copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple"> id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.