Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Tziuit in ureche, ce sa fie?

Recommended Posts

Fetelor am o intrebare. De aproximativ doi ani tatal meu are in permanenta un tiuit suparator in ureche!

Nu stiu de la ce ar putea fi, de la ureche sigur nu e, fiindca a fost la ORL si i-a spus ca urechea e in regula.

Din pacate a lasat investigatiiile in stadiul asta. Totusi il supara, il enerveaza acest zgomot pe care il aude mereu.

Ce ar putea fi?id="green">

Don't talk unless you can improve the silence!id="orange">

Mamiid="red">id="size4">

[indecis]&minunea meaid="orange">id="size4"> [ispita] ( mai 2004)id="green">id="size4"> [RO]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Zgomotele se aud in urechi in sindromul Menier, cand acufenele preced criza de vertije, adica acea senzatie iluzorie ca se invartesc toate lucrurile sau ca omul se roteste in jurul lor.

Presupun, ca tatal tau nu ameteste?

Intoxicatiile cu medicamente sau cu substante chimice, in special abuzul de antibiotice, scad auzul si provoaca zgomote in urechi.

Alergiile pot produce si ele acufene.

Mai sufera de zgomote in urechi si lucratorii din mediile cu zgomot puternic, telefonistele, DJ-ul din discoteca, muncitorii care utilizeaza pickamere.

Cand se instaleaza artroza in incheietura maxilarelor apar zgomote.

Acufene apar si la variatiile de inaltime daca trompa lui Eustachio are deficiente.

La originea acufenelor sau din motive vasculare, hipertensivii uneori aud zgomote sincronizate cu pulsul.

S-ar putea asta sa si fie motivul pentru care tatal tau este deranjat de acufene.

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Buna,

Nu vreau sa te sperii, insa trebuie sa mergeti la doctor cat de curand. Tatal meu a avut aceasta problema ani la rand pana cand s-a agravat, in sensul ca i s-a descoperit o tumoare benigna numita neurinon nu stiu cum, iar primele simptome au fost tiuitul acesta in ureche, dureri de cap, tulburari de deglutitie, etc. Nu e musai sa fie ceva grav, dar mai bine sa fie investigat in mod serios.

Sanatate multa!

Moira

Nu are dureri de cap sau ameteli si nici nu lucreaza in mediu poluat fonic!

Presupun ca e o suferintza ascunsa. Nici nu stiu ce investigatii poate sa faca, un tomograf, poate?id="green">

Mamiid="red">id="size4">

[indecis]&minunea meaid="orange">id="size4"> [ispita] ( mai 2004)id="green">id="size4"> [RO]

Daca ati fost deja la ORL-ist, cred ca urmatoruil pas ar trebui sa fie un neurolog sau un cardiolog. Bine, prepupun ca medicul de familie sau un generalist ati vizitat deja.Tomografia este chiar indicata atunci cand nu se stie care este cauza unui anumit simptom.

Sanatate!

Moira

Multumesc fetelor pentru raspunsuri!id="green">

Mamiid="red">id="size4">

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

mira_mid="red">,ceea ce ai descris tu,pare sa fie asa numitul Tinitusid="red">(asa numitele tiuituri permanente in urechi);ca si cauze ar fi:inefctie gripala,inflamarea urechii medie,afectiuni ale timpanului,lucrul intr-un mediu cu poluare fonica masiva pe durata indelungata,afectiuni degenarative ale coloanei vertebrale cervicale,disfuncii circulatorii,infectii toxice.

De obicei acestea dispar o data cu tratarea bolii de baza.In cazurile acute ,se trateaza cu infuzii cu pentoxifilin,sau cu cortizon.Se prescrie supliment de calciu sau extracte de gingo-biloba.

In cazurile cronice,se poate incerca o ameliorare cu tratament fizio si kinetoterapic axat in special pe exercitii de relaxare musculara,exercitii de respiratie(jacobson),exercitii pt intarirea musculaturii crevicale si amelioarea circulatiei.

Din experienta personala pot sa-ti spun ca,daca se realizeaza un astfel de tratament,bine gandit si efectuat cu regularitateid="red">,tinitusul se reduce in cazuri de 80-90% uneori chiar cu vindecare totala.

Ti-as recomanda insa consultarea unui medic neurolog in primul rand.

Daca mai ai intrebari iti stau cu placere la dispozitie si multa santate tatlui tau.

Mihaela http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...