Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Copii fara copilarie (cersitul)

Recommended Posts

Sunt indignata si scarbita de sistemul celor care cersesc .Nu e prima data cand vad la cersit copii inpinsi din spate de adulti care nici nu stiu ce reprezinta ei pt acei copii .

Stateam cu copilul sa asteptam tramvaiul si in statie erau 2 copii inbracati in ultimul hal si un adult in jur de 40 de ani [acesta fiind f aratos si bine inbracat] le dadea sfaturi in fata mea pe unde sase urce .Cand a venit tranvaiul ,copiii au urcat pe la prima usa ,iar barbatul pe la ultima .Si a ainceput placa ;"Oameni buni ,suntem sapte frati acasa ,mama nu mai avem ca a rapus-o cancerul ,stam doar cu tata care are 72 de ani si care este bolnav ,si nu ne mai ajung banii de mancare si de medicamente.Va rog sa ne ajutati cu cat va lasa inima " .A venit fata si s-a rugat si de mine sa-i dau un banut ,dar bineanteles ca nu am scos nimic din buzunare .Iar asta este doar un exemplu cu copiii cersetori .Acesti copii nu au avut creed si nici nu o sa aiba copilarie .Oare cei care ii au in grija se gandesc doar la ei cat sa le scoata in fiecare zi?Sunt sigura caci cu acesti bani cei mari se distreaza ,ca la cat de slabi sunt copiii lor ....Oricum ,vai de capul bietilor copii ca sunt maltratati de proprii parinti care i-au facut parca pt a cersi .

Vreau sa va spun ca eu chiar le dadeam bani la cersetori ,dar incep sa fiu din ce in ce mai sceptica in privinta lor .Sunt sigura ca toti banii pe care ii strang acesti copii ii varsa in buzunarul vre-unui adult care sta la panda dupa ei ca sa nu cumva sa-si insuseasca vre-un banut cersit de ei .

Statul roman ce face?Chiar nu exista nici o solutie pt acesti copiii care nu stiu altceva sa faca decat sa cerseasca?

In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa

poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Da. Adica, da, le dau bani. Nu totdeauna, dar in general nu rezist in fata unei manute intinse sau a unui nasuc mucos, unei fetisoare murdare si cu ochi plangaciosi. Stiu ca "textele" lor sunt 99,9% mincinoase. Si nu-mi pasa. Si nu mai intereseaza daca banutul meu se duce pe-o bucata de paine, pe-un viciu timpuriu sau daca in scuteste pe copilul cersetor de-o bataie zdravana. Nu-i rostul meu sa judec cum si de ce a ajuns copilul ala pe strada. Eu stiu doar ca mi-a cerut ajutorul si m-as simti tare urata la suflet daca l-as judeca, sau umili sau izgoni.

Parerea mea.

Q

Honi soit qui mal y pense...id="teal">
id="right">

Nu dau bani copiilor cersetori. Daca se nimereste, le dau dulciuri, fructe, mancare, pe care intotdeauna vad ca le apreciaza. Este clar ca banii nu raman la ei, De ce sa dau unor nenorociti?

Exista copii in parcarile supermarketurilor. Tot cerseala se cheama. Dar macar te ajuta la bagaje, duc carutul...te fac sa ti se para ca nu le dai degeaba. Aveam chiar o feblete la un Billa, un baietel politicos, curat, care mergea cu mine, uneori, prin magazin, sa-mi duca el carutul; evident, nu-l lasam cu mana goala...mergea la scoala, isi facea temele in parcare...

De obicei dau bani batranilor. Cu toate ca stiu ca si la ei exista, cateodata, un badaran de fiu care-i cafteste daca nu si-au facut "suma".

Si, desi stiu ca nu sunteti de acord, mai dau bani si betivilor. In nemernicia lor, sunt bolnavi. Daca o votca ii face fericiti, mai scap mana in buzunar...

poze multe cu noi

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

La fel ca Rufus, nu dau bani copiilor ci le dau mancare sau dulciuri.

Apropos de subiect, am deschis si eu unul similar cu ceva timp in urma http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78461, numai ca eu am fost martora unui accident de masina din cauza abuzului asupra micutilor. In mod normal Protectia Copilului si Politia si cei responsabili cu ordinea ar trebui sa fie pe faza si copiii abuzati sa fie luati din mainile parintilor iresponsabili.

Eu ma tot intreb ce putem face, noi cei care nu avem nici o autoritate. O masura ar fi sa nu mai dam bani deloc, deloc. Doar alimente sau hainute. Alta masura ar fi sa anuntam autoritatile atunci cand suntem martorii unui astfel de eveniment. Chiar daca eforturile par gratuite la inceput, pe parcurs vor da roade sunt sigura.

Nepasarea e cel mai rau lucru cu putinta.

"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius

www.funscience.ro

Doar filmul Filantropica reflecta societatea romaneasca exact asa cum este ea. Acolo apare pe larg ce presupune sa fii cersetor in Romania.

Si eu dadeam bani cersetorilor , nu mai spun batranilor. Odata cumparam paine si in fata chioscului era o batranica amarata care iti inspira foarte multa mila. Am cumparat o paine si i-am dat-o si mai ca incepea sa planga. M-a impresionat foarte tare. Ghinionul meu a fost sa fiu sunata de mama, tocmai ajunsesem la masina, si sa-mi spuna sa mai cumpar paine pentru ca se anuntasera musafiri la masa. Cand am ajuns la chiosc, batranica tocmai dadea painea de la mine vanzatoarei iar vanzatoarea ii restituia contravaloarea acesteia.

Am ramas socata si din clipa respectiva nu mai dau nimic cersetorilor, de orice fel!

Nana Motocid="Comic Sans MS">

Pana la nunta...id="Comic Sans MS"> [testoasa]

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."id="blue">id="Comic Sans MS">

Autoritatile sunt de vina ,pt ca ingaduie asa ceva. Noi nu putem edcat sa denuntam de cate ori este nevoie,sa facem greve ca nu mai vrem metrourile pline de copii cersetori .Copiii aia nu mananca,nu dorm,nu merg la scoala, sunnt distrusi si politia nu face nimic . Angajati la metrou oameni de paza, care sa nu dea voie cersetorilor .Si sa ii duca pe toti in spitale,ca multi au nevoie,in case ,sunt familii care ar putea avea grija de ei .

Va spun cum e sistemul. Sunt foarte putini ,din cei pe care ii vedeti,parinti ai copiilor. In general sunt un fel de "pesti".Adica,in general copiii aia sunt fugiti de la casele de copii, iar pestii astia ii racoleaza,ii bat si in acelasi timp le dau si bani,adica ii DOMINA,le dau droguri ieftine, ii abuzeaza sexual..si ii pun la cersit,jumate obligati jumate influentati ca ceea ce fac ei e cel mai bine.

Batranii,la fel sunt racolati de pesti,au un nepot,da,dar toti sunt sub un "peste" .Tot ce vedeti pe strada,la locuri bine stabilite,sunt sub o piramida bine formata. Oricine vrea sa se duca acolo,ma duc si eu sa cersesc,in secunda doi sunt ridicata si alungata.Ala e spatiul lor pt care se platesc bani grei ! Si in prostitutie e la fel.Un cersetor singur,sau cu un tata dupa el,nu rezista ! E o intreaga organizatie deasupra lor,si fiecare colt de strada e bine stabilit .

Fiecare nene din ala de il vedeti voi ca dau indicatii, plateste o cota unuia mai mare ca el,si tot asa .Ala merge acolo,duce grupul ala de copii,apoi merge dincolo.E un fel de ghid. El ii bate daca nu ii dau banii stabiliti,pt ca la randul lui o ia de la cei de mai sus,si trebuie sa ii mai ramana si lui ceva.E un mare negot.

Si in prostitutie e la fel,nu rezista nimeni fara un peste care da cota celui din varful piramidei .Tot ce e din afara organizatiei,zboara in pumni si in picioare.Mafie!

Atat timp cat politia isi primeste cota (si nu politaiul din colt,ci sefii mari ) nu se va face curatenie pe strazi .

Deci,un om amarat nu se poate duce maine sa cerseasca,pt ca ceilalti cersetori sunt OBLIGATI sa anunte cand a venit un intrus,si daca ei nu reusesc sa isi apere teritoriul,vin "pestii" si curata locul .

Apoi eu cam dau bani.....dar fara sa ma vada sotul ca si el gandeste tot ca voi. Odata i-am dat unuia un covrig....s-a uitat cam naspa la mine. Anul trecut cand am fost acasa....intrasem intr-o cofetarie sa mananc mult visata prajitura preferita si un copil la usa ca sa-i dau un banut. L-am chemat inauntru dupa ce cumparasem si lui o prajitura si i-am spus uite nu-ti dau bani ca stiu ca nu ii pastrezi pentru tine. Tine prajitura asta. S-a uitat foarte dezamagit la mine si manca prajitura in scarba....[bang]

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

"]POZELE MELE[/url]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...