sweet_nasuc Publicat Iunie 23, 2006 Raport Distribuie Publicat Iunie 23, 2006 Neata! Se pare ca nu am avut mult succes cu subiectul "blood screen". Am aflat de ceva nou insa, nu stiu daca se practica in Romania, este vorba de conservarea cordonului ombilical. Am citit ceva despre asta si mie imi pare o idee foarte buna, cordonul poate salva viata copilului sau membrilor de familie. Daca cineva stie mai multe despre acest subiect sau daca cineva printre voi deja a salvat cordonul ombilical al copilului, ar fi interesant de discutat pe forum. [gravi] 16+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oanacn Postat Iunie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 23, 2006 Uite mai multe detalii http://www.cordblood.com/google/p3.asp?id=google_cord_blood eu mi-am facut inregistrarea. Trebuie sa te hotarasti din timp si trebuie sa anunti si ginecologul tau ca vrei sa faci, el iti va spune cu ce "blood banks" lucreaza. Ideea e cam asa, la nastere, doctorul recolteaza o parte din lichidul din cordonul omibilical si il va depozita in cateva containere speciale, tot la nastere tu va trebui sa le telefonezi celor de la cord blood si sa-i anunti ca ai nascut, cam in jumatate de ora- o ora un curier de-al lor va veni sa ia containerele. Ce se intampla de fapt, in cordonul ombilical sunt celule "blank" cum le zic ei, neprogramate, care nu sunt specializate. Ei depoziteaza aceste celule la temperaturi foarte joase si in cazul unei malformatii , leucemie, al sclerozelor mai nou, al unei tumori sau cancer aceste celule pot fi dezghetate si folosite in transplanturi. Este inca in stadiu de cercetare, transplantul cu steam cells sunt foarte comune in SUA , dar cu celule recoltate din bone marrow, cele din cordonul ombilical abia iau amploare. Este o decizie personala daca faci chestia asta sau nu, doctorul meu nu mi-a spus nici da nici ba, dar mi-a dat un exemplu f bun, gandeste-te ca pe an platesti cel putin o mie de dolari asigurare full la o masina, ia chestia asta ca pe o asigurare biologica a noului nascut si a familiei tale. E numai 2 mii de dolari si nu trebuie sa o faci pentru fiecare copil, o singura data ajunge si pot beneficia de celule toti mebrii familiei. Eu mi-am facut asta mai mult pentru linistea mea sufleteasca, Doamne fereste sa se intample ceva lui bebe, sa stiu ca exista cel putin o sansa sa se vindece cu un transplant de steam cells si eu nu am facut chestia asta pentru 2 mii... nu mi-as ierta-o niciodata. Inca ceva eu am ales CBR si pentru ca sunt localizati in Arizona unde cat de cat zona e ferita de calamitati naturale. Nu sunt cutremure ca in California, nici uragane ca pe coasta de est, nici tornade. Oana [gravi] 29 cu [fetita] Lisa Maria Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sweet_nasuc Postat Iunie 25, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 25, 2006 Multumesc de informatii Oana. Pe 17 iulie v-oi avea urmatoarea programare la doctor. Vreau sa vorbesc si eu cu doctorul meu sa vedem ce spune. Eu zic ca se merita si este o sansa unica in viata. Tot pe 17 cred ca doctorul imi va da o trimitere pentru ultrasound si sper sa aflu sexul copilului. Voi fi 20 de saptamani. Am facut si un blood screen acum 3 zile, maine v-oi afla rezultatul.Sper ca totul sa fie ok. [gravi] Tinem lagatura ! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.