Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pensia alimentara

radu.anca

Recommended Posts

Buna, am si eu niste intrebari.

Un prieten de al meu, divortat de 4 ani, plateste pensie alimentara sotiei sale, in cuantumul stabilit (600000 lei pe luna). De fapt, copilul a stat la el tot timpul, el i-a platit mancarea, hainele, scoala, totul.

Problema este ca, de 2 ani, prietenul asta al meu e in Spania, rezident, cu acte si contract de munca in regula. In fiecare luna a trimis cei 600000 lei in contul nevestei, plus separat bani copilului, in jur de 200 euro. Intre timp, copilu termina anul asta liceul si vrea sa dea la facultate de stat. Are deja 18 ani.

Ei, fosta nevasta vrea sa il dea in judecata pentru ca el sa plateasca 25% din venitul obtinut aici, in Spania, ca pensie alimentara pt copil pe perioada continuarii studiilor.

Intrebarile mele sunt: 1. Unde se inainteaza proces, aici sau in Romania? 2. Cota de plata a pensiei alimentare se stabileste din venitul brut, sau din cel net?

3. Avand in vedere ca baiatul are deja 18 ani, pensia alimentara i se poate vira direct lui, sau e obligatoriu sa ii fie virata mamei?

Sper sa imi raspunda cineva, va multumesc

ANCA

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de radu.anca

Buna, am si eu niste intrebari.Un prieten de al meu, divortat de 4 ani, plateste pensie alimentara sotiei sale, in cuantumul stabilit (600000 lei pe luna). De fapt, copilul a stat la el tot timpul, el i-a platit mancarea, hainele, scoala, totul. Problema este ca, de 2 ani, prietenul asta al meu e in Spania, rezident, cu acte si contract de munca in regula. In fiecare luna a trimis cei 600000 lei in contul nevestei, plus separat bani copilului, in jur de 200 euro. Intre timp, copilu termina anul asta liceul si vrea sa dea la facultate de stat. Are deja 18 ani. Ei, fosta nevasta vrea sa il dea in judecata pentru ca el sa plateasca 25% din venitul obtinut aici, in Spania, ca pensie alimentara pt copil pe perioada continuarii studiilor.Intrebarile mele sunt: 1. Unde se inainteaza proces, aici sau in Romania? 2. Cota de plata a pensiei alimentare se stabileste din venitul brut, sau din cel net?3. Avand in vedere ca baiatul are deja 18 ani, pensia alimentara i se poate vira direct lui, sau e obligatoriu sa ii fie virata mamei?Sper sa imi raspunda cineva, va multumescANCA

id="quote">id="quote">Mama nu mai are calitate procesuala dupa majoratul copilului. Deci fiul va trebui sa-si cheme tatal instanta.Procentul se aplica la venitul net.Nu inseamna insa ca instanta va si admite pensia de intretinere calculata astfel, ci poate stabili o suma fixa. Judecatorul este cel care hotaraste cat, functie de situatia concreta din dosar.Dosarul se va deschide in Romania.Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

quote:Originally posted by radu.anca

Multumesc mult, Lona, pentru promptitudine si concizie. in cuvinte putine, mi-ai spus exact ceea ce aveam nevoie sa stiu. Esti super!ANCA

id="quote">id="quote">Ma bucur daca ti-am fost de ajutor.Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...