Mishulina Publicat Iunie 29, 2006 Raport Distribuie Publicat Iunie 29, 2006 Sunt tare "catranita" si trebuie sa spun cuiva ce ma doare.Si daca nu voua,atunci cui? Celor direct implicati? Aiurea,m-am lovit de un zid...Macar voi intotdeauna aveti o vorba buna sau un sfat pertinent de dat! [flo] Treaba sta in felul urmator: vreau sa ma inscriu la un concurs organizat de o institutie a statului la inceputul lui iulie. Fiind vorba despre o institutie de stat,ca peste tot unde exista notiunea de "functionar european" exista si o lista,destul de consistenta de acte pe care trebuie sa le contina dosarul de inscriere la concurs: CV (modelul european,bineinteles),copii dupa actele de studii si identitate,scrisoare de recomandare ...si asa mai departe (in fct. de specificul postului),printre altele si cazierul judiciar! Eu am aflat de acest concurs vineri dupa-amiaza,la o ora la care n-am mai gasit pe nimeni care sa ofere informatii la nr, de tel. din anunt. Asa ca luni dimineata,pe la 10 am sunat si am vorbit cu o doamna care mi-a dat adresa exacta a institutiei organizatoare si mi-a spus ca pentru tematica de concurs,bibliografie si acte necesare inscrierii trebuie sa ma duc pana acolo si sa mi le notez,ca-s afisate pe pereti....M-am dus,ce era sa fac daca la telefon n-am putut obtine aceste informatii! Bineinteles ca drumul a durat ceva pe caldura asta,cand toate se misca tare greu si mai era si-n partea cealalta a orasului asa ca am ajuns pe la ora 13 si ceva....Mi-am notat actele si atunci am constat ca-mi trebuie certificatul de cazier judiciar. Si tot atunci am aflat ca data limita de depunere a dosarelor e martea viitoare (pe 4.07) pana in ora 16.00. Am zis: ok,am 9 zile la dispozitie sa-mi fac dosarul. Numai ca aici incepe cosmarul. Cazierul trebuia scos in regim de urgentza ca altfel dureaza 30 de zile desi pe site-ul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti scrie clar si negru pe alb ca:"Certificatele de cazier judiciar se pot elibera in: regim de urgentã - 3 zile lucrãtoare; regim normal - 10 zile lucrãtoare." Stiam ca nu ma pot baza pe asta,ca recent mi-am scos in "regim normal" cazierul ptr permisul auto si m-au tinut fix o luna pana mi l-au dat! Asa ca m-am grabit sa platesc la Trezorerie taxa de urgenta in ideea ca daca-l obtin in 3 zile lucratoare e numai bine ptr dosarul meu. Numai ca stupoare! Programul de primire si eliberare a cererilor ptr cazier in regim de urgenta este cam.."ciudat",numai 2 ore pe zi,o zi dimineata ,una dupa-amiaza,cat sa te incurce de tot...Lunea,de exemplu este intre 8.30-10.30. Cand am aflat eu ca-mi trebuie era deja trecut de 13.00....Am zis: nu-i nimic,am platit taxa de urgenta si am luat timbrul fiscal,maine la prima ora sunt la politie si pana vineri il am! Aiurea...martea au program de la 17.00 la 19.00 ! Am stat toata ziua ca pe ace si cand in sfarsit ajung la sectia de politie ...am amutit! Pe usa scria ca ei elibereaza cazierul in "regim de urgenta" in 4 zile lucratoare,nu 3 cum e trecut pe site-ul D.G.P.M.B ! Si la ghiseu mi s-a spus printre dinti de catre o "duoamna" foarte gretoasa si infipta (asa e de vreo 2 ani de cand tot am de luat acte de acolo) ca e vorba de 4 zile lucratoare fara ziua depunerii cererii si fara ziua ridicarii cazierului asa ca sa fac bine sa vin dupa el martea viitoare intre orele 17-19.00. Si ce daca eu l-am cerut marti si mi se elibereaza abia dupa o saptamana desi pe usa sunt afisate 4 zile la regim de "urgenta"? Si ce daca eu am platit o taxa care in acest caz nu se mai justifica? Si mai ales ce daca mie imi trebuie marti,4 Iulie pana cel tarziu ora 16.oo ,ca ea nu mi-l elbereaza decat marti,4 Iulie ora 17.00 ! Si ce,e problema ei ca eu,pentru diferenta de o ora nu mai am ce face cu el??? Nu mai pot,simt ca ma sufoc de indignare! Imi doresc foarte mult sa ma inscriu la acest concurs pentru care m-am pregatit si simt ca am sanse sa-l iau! Asta daca ajung sa ma inscriu!!! Ca nu ma asteptam sa-mi puna "bete in roate" chiar Politia pentru o hartie pe care nu-s in stare s-o elibereze in timp util...Dupa umila mea parere,4 zile lucratoare (fara ziua depunerii,bineinteles,ca-i prea mare "osteneala") se implinesc luni dimineata! Nu marti! Of..sunt asa de disperata! De cand am aflat de postul asta nu am mai avut liniste ca-mi caut de lucru tare de mult si in tarisoara noastra draga nu prea iti da imeni sanse la varsta mea...Mai ales ca-s (din nou) la inceput de drum (mi-am schimbat recent domeniul de activitate). Si dupa ce alerg toata saptamana dupa acte,copii,scrisori de recomandare de la fosti angajatori cu care n-am mai lucrat de luni de zile aflu acum ca nu ma pot inscrie la concurs pentru ca-mi lipseste o hartie! Si asta nu din vina mea,ca am depus actele in timp util....Si ca,neavand dosarul complet,risc sa ratez inscrierea pentru ...o ora! Asa ca ma intreb: Ce sa fac? Cum as putea sa-i conving pe acei oameni de la sectia de politie ca ma fac sa ratez nu numai om job "oarecare" ci o ocazie pe care o astept de luni de zile si de care depind foarte multe,si asta numai pentru ca le ia intre 4 si 7 zile sa caute un nume intr-o baza de date....Si cu cate saptamani inainte trebuie sa-mi depun alta data cererea ptr regim de "urgenta" daca la ei 4 zile tin cat...o saptamana? Ar fi trebuit ca si subiectul asta sa se scheme "Abuz,neprofesionalism,ilegalitate!" dar nu mai departe de ieri se plangea cineva de acelasi gen de "tratament" din partea autoritatilor romane.... Inaid="size4">id="Script MT Bold"> id="orange">[flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ale2009 Postat Iunie 29, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 29, 2006 Mishulina, incearca altceva: suna la institutia cu pricina si intreaba daca este suficient biletelul pe care ti-l da politia la depunerea cererii de elibearare a cazierului. In cunostinta de cauza iti spun ca se accepta si asa ceva, urmind sa aduci certificatul propriu zis atunci cind il ai, deci fara graba. Mai ales ca poti sa nu iei concursul. Eu lucrez la Resurse Umane intr-o institutie publica si noi asa facem pentruca recunoastem deficientele sitemului... Vezi ca programul in institutii publice se termina la 16 sau 16:30 de luni pina joi, iar vineri s-ar putea sa fie pina la 14:00. Asta ca sa nu fii suprinsa. Bafta la concurs. E frumos la stat ____________________________________________________________________ Toate lucrurile se intampla cu un scop | Aléid="purple">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mishulina Postat Iunie 29, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 29, 2006 Aleid="red"> multumesc din suflet! Pentru ideea cu biletelul,ca nu m-am gandit la asta! In fond demonstreaza ca am initiat demersurile necesare obtinerii certificatului de cazier(si inca din timp util -credeam eu [xx(]) si ca in cateva ore(adica a doua zi dimineata) sunt cu certificatul la ei! Cat despre cum e sa lucrezi "la stat" ,stie orisicine,e o "onoare" (rezista cine si cat poate [;)]). Oricum alta sansa n-am timp sa astept... Apropo,sper sa devenim "colege de breasla" ,imi mai ti pumnii? Inaid="size4">id="Script MT Bold"> id="orange">[flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ale2009 Postat Iunie 29, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 29, 2006 Mishulina, nu te mai obosi sa alergi cu certificatul a doua zi,(bine, acum depinde si de ce ti se spune de la respectiva institutie) adu-l dupa ce ai cistigat concursul, de abia atunci mai ai de-a face cu acte, hartoage, etc. Bineinteles ca iti tin pumnii! Iti doresc insa sa ai parte de o activitate care sa-ti placa si sa te satisfaca, pentru ca altfel, vei fugi mancind pamintul... ____________________________________________________________________ Toate lucrurile se intampla cu un scop | Aléid="purple">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LORE33 Postat Iunie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 30, 2006 Cauta neaparat o " cunostinta " ca nu este o problema care nu se poate rezolva. LOREDANA si MIHAI "Infrint nu esti atunci cind singerezi,nici ochii cind in lacrimi ti-s.Adevaratele infringeri sunt renuntarile la vis." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
daniella4 Postat Iunie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 30, 2006 Ale te-a sfatuit f bine, am patit-o si eu si cei de la institutia la care am dat concurs au acceptat biletelul. Ba chiar una dintre colegele mele a adus cazierul dupa angajare, nimic nu e foarte batut in cuie cand exista ceva bunavointa. Daniella, id="teal"> mama lu' Alexis Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mishulina Postat Iunie 30, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 30, 2006 quote:Originally posted by daniella4 nimic nu e foarte batut in cuie cand exista ceva bunavointa. id="quote">id="quote"> Corect! De asta imi e si mie teama ,ca la cata "bunavointa" am vazut la politie,daca si ceilalti fac asa si tin la fiecare hartie in parte....[alcool]. Oricum,multumesc pentru sfaturi si idei[flo] ,asa am sa fac,oricum alta cale nu vad.... Inaid="size4">id="Script MT Bold"> id="orange">[flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Happiness_4_us Postat Iunie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 30, 2006 Mi s-a intamplat si mie ceva asemanator anul trecut, in sensul ca nu mi s-a mai eliberat un alt cazier, deoarece l-am solicitat la vreo 2 luni dupa ce mi se eliberase un altul. Motivul a fost ca acum cazierele sunt valabile 6 luni si sa fac copie dupa cel emis atunci, iar daca mai am nevoie pe viitor sa calculez cand mi-a emis politia cazier ultima data si daca sunt mai mult de 6 luni, numai atunci sa fac cerere pentru emiterea unul alt cazier. O absurditate!!!!!!!! Bafta multa la examen! Nana Motocid="Comic Sans MS"> Pana la nunta...id="Comic Sans MS"> "Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."id="blue">id="Comic Sans MS"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mickyyy Postat Decembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 8, 2006 Hop si eu cu o intrebare - unde se plateste taxa de urgenta pentru eliberarea cazierului?? Ca am fost mai devreme la CEC - am unul chiar langa mine si tipele de-acolo cu-o grata infernala (desi eram singurul lor client) imi spun ca la casa e schimb de tura, si sa astept....stau cat stau si dupa cateva minute intreb totusi cat dureaza schimbul de tura....la care ele nonsalante "juma de ora" [bang]!! Plus ca tot c-o greata de zile mari s-au sinchisit sa-mi raspunda ca nu se plateste la ei taxa de urgenta. Mickyyyid="red"> si cele 2 fete cucuiete: [copil] Malina Ioanaid="purple"> (31.03.2004) [copil] Daria Maria id="purple"> (22.06.2005) id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giul Postat Decembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 8, 2006 Se plateste la orice of postal de sector ,costa 50 000 lei taxa de urgenta si 31 000 formularul de trimitere al banilor sau la trezoreria sectorului unde ai pe buletin.Acolo se plateste doar 50 000 lei. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.