Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

salate?


Larra

Recommended Posts

E vara, e cald, nu-mi mai arde de gatit si-ar trebui sa dau si ceva mai multe kg jos asa ca m-am gandit sa mananc numai salate, dar nu prea stiu cum sa le fac , cat mai gustoase, mai apetisante astfel incat sa ma faca sa uit de alte bunatati

Stiti ceva retete de salate si sosuri pentru ele?

 

Larra

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Iata o reteta la care nu cred ca te-ai gandit vreodata... Bine, bine, de salata orientala a mai auzit lumea, dar salata de castraveti orientala?... Suna ciudat? Chiar deloc! Suna apetisant si, daca ne uitam la ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea ei, vedem ca este nu doar satioasa, ci si foarte sanatoasa: conopida, telina, mar, ananas, castravete, nuci. Din nou, combinatia de fruct cu legume ofera o savoare aparte acestei salate inedite si usoare. Pofta buna!

 

Ingrediente si cantitati:

 

1/2 conopida mica taiata in bucatele mici;

1/2 tulpina de telina taiata fideluta;

1 mar taiat in cubulete mici;

2 felii de ananas taiat in cubulete;

1 castravete taiat in doua, pe lungime, si apoi ras;

nuci pisate mare, pentru decor.

 

Sosul:

 

1/2 lingurita curry slab;

2 linguri suc de ananas;

2 linguri iaurt;

2 linguri ulei;

2 linguri smantana;

putina sare de mare;

putina pulpa de lamaie.

 

Mod de preparare:

 

1. Se pregateste sosul din ingredientele indicate mai sus.

 

2. Intr-un castron, se amesteca conopida, telina, marul si ananasul, iar castravetele se rade doar inainte de masa si se amesteca cu celelalte ingrediente.

 

3. Se toarna sosul deasupra si se decoreaza salata cu nuci pisate mai mare.

 

 

Narcis George [hagi] si Narcisa

 

"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de conopida

 

Ingrediente si cantitati:

 

250 g conopida rasa fin;

2 mere mici rase pe razatoarea mare;

70 g alune date prin masina sau nuca de cocos rasa.

 

Sosul:

 

2 linguri branza de vaci;

1 lingurita miere;

3 linguri smantana;

2 linguri de smantana acra;

sare de mare.

 

Mod de preparare:

 

1. Intr-un castron, se amesteca cele 250 g de conopida rasa fin, merele si alunele sau nuca de cocos.

 

2. Separat, se prepara sosul, prin amestecarea ingredientelor specificate mai sus. Cele doua compozitii se amesteca si se decoreaza, dupa preferinta.

 

 

 

Narcis George [hagi] si Narcisa

 

"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de varza cu ananas

 

Ingrediente:

 

100 g varza (alba sau rosie) taiata in felii subtiri;

50 g ananas, taiat cubulete;

50 g mar, ras mare;

1 lingura smantana batuta;

condimente.

 

Mod de preparare:

 

Varza, ananasul si marul se amesteca cu smantana si condimentele preferate. Salata se serveste imediat.

 

 

In loc de smantana se poate folosi iaurt (asta ca sa fie mai dietetice)

 

Narcis George [hagi] si Narcisa

 

"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de telina cu ciuperci

 

Ingrediente:

 

1/2 tulpina de telina taiata fin;

1 ceapa mica taiata in rondele;

200 g ciuperci de cultura taiate in opt;

1 ardei verde taiat in cubulete mici;

3 linguri seminte de floarea-soarelui.

 

Sosul:

 

2 linguri suc proaspat de lamaie ;

5 linguri ulei;

1 catel de usturoi pisat;

piper;

nucsoara;

sare de mare;

patrunjel tocat.

 

Mod de preparare:

 

Dupa prepararea sosului prin omogenizarea tuturor ingredientelor, acesta se toarna peste legume. Salata se poate decora cu cateva seminte de floarea-soarelui.

 

 

 

Narcis George [hagi] si Narcisa

 

"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

SALATA DE CASTRAVETI CU SMANTANA

 

3-4 castraveti, 1/2 pahar smantana, 1 lingura otet, sare, piper, verdeata tocata. Se curata de coaja castravetii, se taie felli subtiri, se sareaza; peste ei se toarna sosul facut din smantana, otet, sare , piper si verdeata.

 

 

Martha 31 weeks [baietel]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salutare Gospodine Dragi[grup]

Va propun o reteta de salata ingrozitor de delicioasa : salata cezar

Am invatzat-o de la un super specialist bucatar din NY - SUA, iar reteta o gasiti si pe http://www.formula-as.ro/reviste_471__111__-bucatarie-de-sezonsalatacezar...-.html

 

Singura precizare care nu este trecuta in reteta, si cheea succesului acestei salate, este bolul din lemn.

Tocmai mi-am achizitionat unul, de la targul de arta populara din iasi, care a fost acum 2 saptamani.

 

Daca sunteti curioase si tentate, va recomand cu multa caldura, o salata racoritoare, delicioasa si saraca in calorii, pentru o vreme caniculara de vara.

 

Iulica Nevestica[gravi]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Telina cu smintina

Ingrediente:

 

2 teline mari, 200 g de smintina, o lingura rasa cu faina, 100 g de cascaval, sare

 

Mod de preparare:

 

Spalati telinele, curatati-le de coaja si taiati-le taitei. Puneti-le apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute de fierbere, puneti telina, ajutindu-va de o strecuratoare, intr-un vas (cratita emailata). Deasupra turnati smintina combinata cu faina si putina sare.

Dati la cuptor cu foc potrivit pentru 10-15 minute.

 

Telina cu smintina

Ingrediente:

 

2 teline mari, 200 g de smintina, o lingura rasa cu faina, 100 g de

cascaval, sare

 

Mod de preparare:

 

Spalati telinele, curatati-le de coaja si taiati-le taitei. Puneti-le apoi

la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute de fierbere,

puneti telina, ajutindu-va de o strecuratoare, intr-un vas (cratita

emailata). Deasupra turnati smintina combinata cu faina si putina sare.

Dati la cuptor cu foc potrivit pentru 10-15 minute.Inainte de servire se presara cascavalul deasupra

 

 

[alcool]Joker...mama de ied zapacitid="orange">

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/aniela.marin/my_photos

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...