Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum sa fac ca sa o faca ... spermograma

Recommended Posts

De aproximativ 1 an incercam sa avem un copil si de la bun inceput doctorul a spus ca trebuie sa faca si sotul o spermograma ... In tot acest timp eu am fost la 100000 de controale, am facut ecografii, am facut si HSG....CE NU AM FACUT ?...Dupa fiecare control doctorul spunea "A facut sotul spermograma?" " Nu dar o sa o faca." A vorbit si doctorul cu el si ia spus ca nu are rost sa continuam daca nu are rezultatele unei spermograme , in cabinet a fost foarte serios si cooperant dar cum am iesit a si inceput ca lui i se pare aiurea sa faca "chestia asata"... Am incercat sa ii explic ca nici mie nu imi este usor sa fac atatea controale dar daca vrem un copil trebuie . Am ajuns sa cred ca nu vrea sa avem un copil si chiar am discutat pe aceasta tema si a zis ca nu este adevarat ca el vrea dar...Nu stiu ce sa mai cred am ajuns la capatul puterilor si simt ca lupt singura contra morilor de vant. Timpul trece iar eu simt ca e din ce in ce mai greu sa imi vad visul cu ochii. Raspunsul lui la framantarile mele este ceva de genul " esti tanara ai sa vezi ca o sa avem 2, 3,.. copii nu unul " ( am 24 de ani dar el are 34 si de aici frica mea ) Va rog sa imi dati un sfat sau macar sa ma incurajati am mare nevoie de voi. [q][V]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns

El stie exact ce are de facut?

Ca e vorba doar de colectat materialul intr-un borcanel, nimic mai mult?

Daca da, intreaba-l DE CE NU VREA. Poate stie el ceva si nu-ti spune tie? Si-a facut vasectomie si nu vrea sa afli tu? Sa-ti DEMONSTREZE ca nu e asa.

La urma urmei, la cate investigatii dureroase fac bietele femei, daca te iubeste poate si el s-o frece o data.

Infertilitatea este o problema de cuplu si doctorul trebuie sa aiba o imagine de ansamblu a CUPLULUI.

Adesea nu doar unul dintre parteneri are probleme, ci amandoi.

Sunt cazuri in care nici unul nu are probleme, dar nu se potrivesc intre ei! De exemplu, el are gigeii un pic mai lenesi, dar altfel ok, iar ea are trompele lungi si subtiri.

O sarcina naturala e greu de obtinut in asemenea conditii, chiar daca ambii parteneri sunt clinic sanatosi.

Bafta si [bibe] !

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!

http://83.103.236.3/Andrei/index.htm

quote:Initial creeata de delix

De aproximativ 1 an incercam sa avem un copil si de la bun inceput doctorul a spus ca trebuie sa faca si sotul o spermograma ... In tot acest timp eu am fost la 100000 de controale, am facut ecografii, am facut si HSG....CE NU AM FACUT ?...Dupa fiecare control doctorul spunea "A facut sotul spermograma?" " Nu dar o sa o faca." A vorbit si doctorul cu el si ia spus ca nu are rost sa continuam daca nu are rezultatele unei spermograme , in cabinet a fost foarte serios si cooperant dar cum am iesit a si inceput ca lui i se pare aiurea sa faca "chestia asata"... Am incercat sa ii explic ca nici mie nu imi este usor sa fac atatea controale dar daca vrem un copil trebuie . Am ajuns sa cred ca nu vrea sa avem un copil si chiar am discutat pe aceasta tema si a zis ca nu este adevarat ca el vrea dar...Nu stiu ce sa mai cred am ajuns la capatul puterilor si simt ca lupt singura contra morilor de vant. Timpul trece iar eu simt ca e din ce in ce mai greu sa imi vad visul cu ochii. Raspunsul lui la framantarile mele este ceva de genul " esti tanara ai sa vezi ca o sa avem 2, 3,.. copii nu unul " ( am 24 de ani dar el are 34 si de aici frica mea ) Va rog sa imi dati un sfat sau macar sa ma incurajati am mare nevoie de voi. [q][V]

id="quote">id="quote">Poti sa-i sugerezi s-o faceti amindoi, adica sa-l ajuti. Sa faca dragoste cu tine si in momentul cheie sa "depuna" in borcanel. Cred ca asa e mult mai simplu pt. el. Dar tb sa aveti grija sa ajunga rpd la cabinet (numai stiu cit 1-2 ore parca).Cit priveste virsta, nici unul nu e batrin, stai linistita, timp mai aveti. Dar daca intr-adevar vreti un copil, atunci tb sa-si faca si el analiza.PS Poti sa-l iei si altfel: ma tu ai vreun copil pe undeva, de stii sigur ca nu e la tine buba (asa in gluma, vezi ce zice).Si sotul meu a refacut analiza de mai multe ori, ca la mine ziceau ca e totul OK si ultima data i-a iesit f. proasta si se pregatea sa inceapa un tratament, dar am ramas insarcinata [:D]

Din punctul meu de vedere:

Ori:

1. Stie sau banuieste ca ar putea sa fie la el problema (si realmente exista posibilitatea aceasta in mod cert) dar orgoliul nu il lasa in pace nu poate sa sara peste aceasta posibilitate

ori:

2. Nu stie, nu crede si nu accepta sa fie verificat in acest caz nu prea vad decat o varianta tip ultimatum adica : amice ori o faci, ori avem o problema la care nu exista prea multe variante de raspuns. Daca nu va avea incotro va merge si pe acest drum

ori:

3. Nu isi doreste un copil decat teoretic - atat cat sa-ti inchda gura.

Un sfat cred ca singurul pe care il vad realist este sa fi extrem de directa cu el, dureros de directa si fara menajamente. Cu asa ceva cred ca nu e de glumit si personal consider ca nici de amanat. Ca vrei si nu iese, e una iar ca tot lala bala portocala ca sa vezi si sa nu crezi, ce-o mai fi...trilili... e pierdere de timp, nervi, exista riscul major sa ajungeti intr-o criza relationala cu un sfarsit imprevizibil.

Din cate vad tu ai facut tot ce se poate dar este frustant sa te scalzi asa in incertitudine. Fi femeie, fi matura, fi directa si pune problema transant, clar si fara negocieri. E si dreptul tau.

Aceasta este opinia mea.

Marius Pernes

www.marius.rdsor.ro

delix,

nu cred sa existe vreun barbat caruia sa-i surida ideea.

Si pe buna dreptate.

Dar trebuie sa fii ferma.

Cind am fost in situatia asta i-am explicat foarte transant ca eu imi doresc copil.

Si nu maine poimaine - ci ACUM.

Si nu e negociabil, din moment ce in acest scop am fost in stare sa ma tai de 2 ori. Si sa trec prin niste kestii pe care i le-am detaliat foarte exact. Lucruri pe care nu le-as fi facut pentru nimic in lume altfel.

Iar el nu poate sa doneze pentru copilul nostru.

Nici o problema.

Astea fiind stabilite, pasul urmator este sa ma programez pentru inseminare cu donator.

El fiind automat considerat infertil daca n-avem proba contrara.

Si daca mai facem noi 2-3-10 copii dupa aceea, foarte bine.

Dar intii ma asigur ca am unul ACUM.

Cu el sau nu.

Elise

Probabil ca ii e teama ca rezultatul va spune ca problema e la el si se va simti "mai putin barbat", ceea ce e gresit, desigur! Dar stim cu toate ce orgoliosi sunt ei cand vine vorba de "barbatia" lor. Poate se simte prea presionat ptr. a face ceva si e genul pe care cu cat mai mult il bati la cap, cu atat mai putin vrea sa face ceva; da-i putin timp in care sa-l lasi in pace, sa il lasi sa vina de la el si vezi ce se intampla.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Doamne, da' el cu ce-si motiveaza frate, refuzul asta sistematic?? Incearca sa discuti cu medicul sa-l someze el...? Doar nu-i adolescent rusinos si fastacit!!

Si cred ca ar trebui sa-l asculti pe Marius, cu toata inima cred asta..

Multa bafta!

Laura, mama lui Catamic

Mie mi se par valabile toate motivele pe care le spuneti voi si pe care Marius le-a sintetizat in trei puncte.

Ceea ce nu inteleg eu este cum accepta un doctor nu sa inceapa investigatiile, ci chiar sa faca nu stiu cate, fara "recolta" sotului; spun asta pentru ca am fost in aceeasi situatie si nici nu s-a uitat la nevasta fara eprubeta mea.

Asadar, eu zic sa incepeti imediat cu acest aspect, fara discutii. Sau...

Sub forma de gluma (desi nu este) am sa va spun cum era (nu stiu daca mai este asa) pe vremea cand prima mea sotie se trata la una din maternitati. In cazurile ca acesta al lui delix, in care vreun berbec de sot nu concepea ca poate fi de vina pentru ca un cuplu nu are copii si nu dadea proba virilitatii sale, dupa tratamente lungi si chinuitoare, cafteli acasa ca nevasta-i stearpa, doctorul ii propunea sotiei, cand nu mai avea ce sa-i faca (si era evident a cui e vina), o Inseminare artificiala. Cu pipeta. Sau seringa. Sau cum s-o face. Aveau aia o banca de sperma beton, gaseai blonzi, bruneti, grasi, slabi, ma rog, dupa gusturi...si asemanarea cu tatal. Ii picura femeii ce trebuie, apoi o trimetea acasa unde se culca cu masculu' lui peste si, dupa noua luni, ce sa vezi? Fericire mare!

Toata lumea era in avantaj, ba mai mult, doctorul care se ocupa de sotia mea spunea ca "taticii" veneau sa multumeasca celor din spital, ca asa copii ca a lor...

In incheiere, doresc sa va spun ca nici nu-i chiar naspa chestia cu borcanelul; cu ajutorul sotiei poate fi extrem de placut...eu, atunci, n-am beneficiat decat de-o amarata de revista, veche si rupta (era pe vremea lui Ceasca)!

poze multe cu noi

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...