Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum sa gatesc florile de dolveac?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Depinde ce vrei sa faci. Eu stiu ca din florile de dovleac se poate pregati, la fel ca din cele de salcam, un desert delicios. Se curata de cozile groase (se pastreaza floarea), se spala, se lasa putin la uscat, se trec prin aluat de clatita si se prajesc in ulei. Apoi se presara zahar deasupra. Zaharul il poti pune si in compozitie. Pofta buna!

 

Ioana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

CLATITE CU FLORI DE DOVLEAC - aperitiv

 

Se fac clatite si se pastreaza calde

 

Sosul:

 

Dovlecei fierti, ceapa, sare, piper, putina smantana se pun in mixer si se fac crema. Crema aceasta se pune intr-o cratita cu putin unt sa fiarba putin si sa capete gust. Separat se coc ardei grasi si se curata si apoi se taie in felii foarte subtiri si lungi. Acestea se vor pune in crema cand e gata impreuna cu cateva boabe de porumb.

 

Umplutura clatitelor:

 

Se spala florile de dovleac si se inlatura pistilul si frunzulitele verzi care sant cam tepoase. Se pune la prajit putina ceapa foarte marunt tocata, florile de dovleac, sare.Se pune cate o felie subtire de cascaval in fiecare. Cand e gata se umplu clatitele si se pun in vas de sticla la cuptor, cu sosul peste ele. Se lasa foarte putin la cuptor doar cat sa se incalzeasca si sa se topeasca cavalul.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna,

am vazut in urma cu catva timp, cand traia RA Roman, ca a pregatit sarmale in flori de dovleac, aratau excelent si acum vad oala aia de lut plina cu sarmale in fata[pofta]

umplutara ea aceasi din catev imi amintesc ca la cele clasice cu varza, desigur ca poti adapta

 

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004

Ilinca

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...