claujro Publicat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Publicat Iulie 7, 2006 Am o prietena care are o fetita de 3 luni. De la o vreme imi tot zice ca ea isi va educa copilul sa fie cuminte, politicos, curat... daca ia o jucarie sa o puna apoi la loc, sa nu arunce, sa nu strice, sa nu tipe, sa nu scuipe, sa nu manance de jos...etc...stiti voi... sa spuna "te rog", cand merge in vizita sa nu se miste si sa faca prostii. "Copilul il ai asa cum il cresti" imi spune ea si ma face sa ma simt tot mai prost. Acuma stiti si voi ca toate tindem sa avem copii politicosi, cuminti si curati numai ca mie una nu-mi iese: Matei tipa, scuipa, strica, se catara, manaca de pe jos, nu e politicos si se si murdareste. Mara ii calca pe urme, deocamdata merge in patru labute trage tot ce prinde, nici vorba sa-si puna jucaria la loc cand a terminat cu ea ... Unde gresesc? Intrebarea mea este: aveti sau ati cunoscut copii "ideali"? Cum se "obtine" unul? Ereditate, educatie sau mediu? Multumesc mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 10 luni Poze Mara si Matei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miria_cristina Postat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 CLAUJRO - Sa stii ca fata mea e copilul ideal! Asa cum este ea, mi se pare ca face totul in limita copilariei si nu deranjeaza mai mult decat ar trebui sa ma deranjeze un copil normal, sanatos, curios, vesel si prietenos. Asa ca, bucura-te de copiii tai si lasa-le pe alte mamici sa-i educe pe-ai lor ca sa fie ... "perfecti"! Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina "Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dorsilia Postat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 nimic si nimeni nu este ideal, are doar sansa de tinde spre acesta. Cat despre ce spunea prietena ta, e foarte adevarat ca in mare parte, copilul il ai asa cum il cresti. As face o mentiune totusi. Copilul il ai asa cum stii sa il iubesti, mai precis sa-l iubesti asa cum are el nevoie sa fie iubit si sa fie convins pe deplin ca e iubit. Ereditatea-mediul-educatia concura la formarea copilului intr-un mod sau altul. In diferite etape ale vietii predomina unul sau altul dintre factori. Firea copilului-zestrea sa ereditara, poate fi potentata, valorificata de mediul in care traieste si de educatia pe care o primeste inca de cand vine prima oara in bratele iubitoare si protective ale mamei. "Copil cuminte si baba frumoasa nu exista". Se poate vorbi doar de faptul ca exista copilasi mai intelegatori, cu o putere mai mare de a se autocontrola si care fac fata mai bine frustrarii si de altii mai impulsivi, mai temperamentali. Ma refer aici la starea de normalitate, de sanatate. Asa este si in lumea adultilor daca ne uitam mai bine. Exista adulti mai echilibrati, mai puternici psihic, si adulti mai labili, mai sensibili. Esentialul, pilonii, temelia sistemului psihic, formarea structurii psihice incepe din frageda copilarie insa. De aceea e important sa fim atenti cum ne raportam la copil, ce atitudine abordam fata de el si in fata lui fata de indiferent ce eveniment de viata, ce limite trasam si asa mai departe. Incercam sa facem cum stim mai bine si sa-i asiguram copilului mediul propice de dezvoltare, dorim sa ajunga un adult echilibrat si capabil sa faca fata provocarilor vietii, dorim sa-l ajutam sa-si construiasca propria viata ajutandu-l pana undeva cu experienta noastra de viata. sper sa te fi ajutat sa intelegi ca reteta de obtinere a unui copil ideal e o utopie Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
daniella4 Postat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 Si al meu e ideal! In primul rand ca e al meu! ...cand kupilu' e obosit stie tot parcul si blocurile dimprejur, ca nu se mai poate intelege nimeni cu el. In parc nu avem nisip, dar cum ne-am intors de la mare si acolo ne-am jucat zdravan cu nisipul (ba am si luat cateva guri ca se uita lumea ca la urs la noi) recuperam cu praful: ne asezam precum gaina, luam cu lopatica si il turnam pe haine si chiar in cap. Si nu ne multumeste ca aratam inca din primele 5 minute ca un cosar, o ajutam si pe mama sa devina la fel! Dar tot e copilul ideal. La sufragerie usa a stricat-o definitiv (ca-i place sa le tranteasca) incat am hotarat c-o vom inlocui dupa ce om reusi sa ne-ntelegem cu vizigotu'. ..si tot asa. ..dar tot e copilul ideal Daniella, id="teal"> mama lu' Alexis Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CristinaT Postat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 Sper sa-si poata iubi si copilul real, ca ideal n-o sa-l aiba nicodata! Adica in sensul in care spune ea. 6 ani si ... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lauraspeedy Postat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 Sal'tare! Claujro, a reusit prietena ta ceva din ce si-a propus? Presupun ca a inceput sa-si puna in aplicare metodele inca de pe acum. Chiar asa, poate ne impartaseste si noua din metodele ei. Am intalnit mamici care, tot asa, au vrut sa aiba copilul ideal in materie de cumintenie, curatenie etc. Mai tarziu, copiii respectivi nu erau in stare sa ia singuri o decizie pt ei decat cu acordul mamei. lauraspeedy Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
papadie Postat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 La 3 luni toti copiii sunt ideali Sa ne mai povetesti la anu' cum gestioneaza crizele de personalitate:))))) __________________________ Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
claujro Postat Iulie 7, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 STIU ca aveti dreptate. Si stiu ca ceea ce isi doreste ea e utopie dar imi spune de copiii unor cunoscuti care sunt "model" de cumintenie si buna-crestere. Si iata ca se poate. De accea v-am intrebat si am sa o si rog sa citeasca aici. Eu imi consider copiii normali din toate punctele de vedere. Chiar si cand Matei a smuls cu dintii toate butoanele de la telecomanda TV sau cand a pictat perdeaua cu acuarele, cand ma "ajuta" sa spal vasele , cand tipa cat il tin puterile sau cand Mara manaca scame mai mult sau mai putin imaginare de pe covor.... Nu cred ca mi-as dori un copil pe care "unde-l pui acolo sta", as pierde toata savoarea nazdravaniilor varstei... Ma intrebam doar daca nu sunt eu prea permisiva si daca exista o cale sa-ti educi copilul intr-un mod ideal. Claudia, mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 10 luni Poze Mara si Matei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ligia13 Postat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 quote:Originally posted by papadieLa 3 luni toti copiii sunt ideali Sa ne mai povetesti la anu' cum gestioneaza crizele de personalitate:)))))__________________________Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal">id="quote">id="quote">Da da , exact, hai ca mai vorbim la anul[;)]. O lsati-ma cu prostiile astea. Nu zic ca nu-i bine sa-l educi frumos, dar daca un copil nu striga, nu strica ceva, nu se catara, nu aduca ceva de pe jos sa bage in gura, nu se murdareste inseamna ca e BOLNAV.Bucurati-va de copiii vostri sanatosi si lasati prietenii sa ii creasca cum vor ei!Eu si Raducu [hagi] (22.04.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
narcisa Postat Iulie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 7, 2006 Claudiaid="red">, eu mama de 2 bucati copii ideali pot sa-ti spun doar atat: tot ceea ce descrii tu la copiii vostri e normal!!!! Si Patrick era la fel, eiiii dupa un an de gradi s-a schimbat f.mult, s-a stilat, tinde spre ce descrie prietena ta, face in continuare nazdravani, dar cind ii explic ca ajunge, a inteles si s-a potolit pe moment[:D], isi gaseste ocupatii(desenat, colorat, lego etc.) chiar si singur, s-a mai linistit, crizele de personalitate au disparut aproape de tot! Dupa ce va merge Matei la gradi ai sa vezi diferenta! La virsta lui mai toti au crize de personalitate si tind sa faca ce vor si sa incerce sa se impuna si oricum cu tine ca mama intinde mai mult coarda decit cu cineva strain care ii impune limite. Eu zic sa nu-ti mai faci ginduri de genul asta ca nu e cazul!!!!!!!!! toate cele bune pupici nazdravanilor narcisa Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.