Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Tzatziki?


Recommended Posts

Nu stiu nici macar daca am scris corect denumirea....

Nu am mancat niciodata,nu am facut niciodata,dar combinatia ingredientelor imi suna bine si m-am hotarit sa-l fac,dupa ce la mare am salivat zilnic la o terasa care-l avea pe meniu dar in fiecare zi imi spuneau aia ca nu l-au facut.

Bun! Zis si facut! Mi-l fac eu acasa,ca nu-i mare scofala,dar cind sa ma apuc,ieri,gasesc o reteta care cuprindea si "branza proaspata" in lista de ingrediente.

M-a bulbersat,eu nu stiam de branza.Si atunci vin si va intreb:

1.Se pune si branza?

2.Daca da,ce inseamna "branza proaspata"? Branza de vaci? Telemea proaspata? Sau ce?

3.Stie cineva reteta originala?

 

 

BRENDA

 

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"

http://community.webshots.com/user/brendamitran

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

buna dimineata benda, eu fac tzatzichi fara branza, dintr-un iaurt gros(eu cumpar iaurt bulgaresc) si mai ai nevoie de ustoroi zdrobit(dupa gust) , castravete dat pe razatoare, marar si o lingura de ulei de masline.

le amesteci toate intr-un castron si lasi la rece o ora inainte de servire.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

io me-am facut azi. Iaurt a la grek dila nush ce firma (si m-e lene acu sma uit in frigider :)))), plus nejte smantana, plus sare, usturoi, castravete marunt, o lingura de ulei de masline si o lingura de ce-a ramas din morcovul pe care l-am bagat la storcator sa ii dau lu Giulia. Nu zeama..partea aia solida dupe peretii masinariei de stors. Bun bun iami iami.

 

Luizax - karkotash shef!

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mda......nu prea mi-a iesit cine stie ce,ca am facut cu iaurt Brenac,care s-a dovedit a fi apa chioara....si nici n-am avut rabdare sa-l las la rece,l-am papat imediat...

Oricum,cred ca doar consistenta a fost problema,ca gustul presupun ca e acelasi....

 

BRENDA

 

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"

http://community.webshots.com/user/brendamitran

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Brenda, singurul ingredient de baza in tzatziki este iaurtul care trebuie sa fie gros, adica virgula cu cat mai multa grasime (de aia "a la grek" de la dorna e bun, are 10%). razi castravete, lasi sa se scurga apa, apoi il storci (ca sa scapi de cat mai mult lichid), pui sare/piper, usturoi, amesteci bine. se mananca imediat sau il tii la frigider.

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...