Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sa ne construim propriul bloc!

Recommended Posts

dragii mei si dragele mele,

ma aflu la finalul unei luni in care am incercat sa gasesc o solutie de a achizitiona spatiu de locuit in bucuresti.

am trecut prin toate fazele: apartament vechi, proiect nou, cartier rezidential, teren si apoi inapoi la apartament vechi...

cati/cate dintre voi imi impartasesc, poate, experienta?

astazi mi-a venit o idee si va cer aici, public, opinia: daca ne-am aduna 50 de familii si ne-am construi propriul BLOC?

este aceasta o idee prea indrazneata? cred ca este inutil sa adaug ca astept opinii SERIOASE, DOCUMENTATE, si de BUN SIMT.

WWW (WIN WITHOUT WAR)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul răspuns
  • Administrators

crissy - daca faci un site - noi il promovam pe desprecopii.com

Mai mult, sustinem foarte mult acest proiect fiindca este o idee foarte originala si ar putea fi ceva unic in lume.

S-ar putea face in mai multe orase ale Romaniei.

[dc]

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1">

Frumoasa idee, dar la ce mafie e in constructii...mai ales in Bucuresti...nu stiu, zau ce-ar iesi!...Plus preturile...[bang]

Noi am trecut exact prin aceleasi etape: bloc vechi, bloc nou, casa...noua,...casa veche...sau macar...teren...[bang]...Apoi, inapoi la blocurile vechi[V] Ah, si intre timp, cam 1 luna jumate, au crescut preturile iar si la amaratele astea de apartamente, de nu ne putem apropria!

Asa ca daca exista vreo solutie...ne inscriem si noi...doar sa ne putem permite...

Sincera sa fiu, cred ca orice proiect care ar purta amprenta DC ar fi mai mult decat binevenit si bine primit...Daca nu e sa fie un bloc, atunci o graditinta sau un loc de joaca...Noi inca nu avem copii, dar eu as vrea sa ajut cu tot ce pot...Poate ceva documentatie, acte de tradus, stiu si eu...Sper din suflet sa "prinda" proiectul!

Precizari importante:

1. Multumesc, desprecopii! Chiar de-ar fi ca proiectul sa nu se materializeze, increderea acordata inseamna ENORM!

2. Este important sa intelegem de la bun inceput ca in interiorul unui grup este foarte greu, daca nu IMPOSIBIL, de obtinut UNANIMITATEA.

Acest proiect nu se adreseaza celor care vizeaza un SPOT in Bucuresti si nu ar renunta la ideea lor pentru nimic in lume. El se adreseaza mai degraba celor care au inteles ca ceea ce se intampla acum pe piata imobiliara din Romania este HOTIE, JAF la drumul mare.

Multi developeri cumpara teren EXtravilan la 5 euro/mp, se folosesc de retele de influenta si il introduc in intravilan, dupa care il introduc in pretul detaliat al imobilului la sute de euro/mp.

Despre constructia in sine si diferentele aberante intre costuri si pret, ce sa mai vorbim! Ideea mea, a noastra, daca vreti, ar trebui sa se concentreze pe gasirea unui teren inca accesibil, aproape de infrastructura existenta si cu posibilitati reale de alipire la ea.

3. Ca si etape la care m-am gandit foarte repede si care necesita sigur o re-evaluare, m-am gandit la:

a. construirea unui site web pentru evaluarea cererii reale; stiu ca exista cerere imensa, dar oare cati dintre cei care au nevoie de acest proiect il pot aborda cu seriozitate, si sunt dispusi sa ii dedice din timpul lor liber?

b. studiu de fezabilitate - ar trebui sa stim de la bun inceput ce costuri ar implica achizitionarea terenului pentru fiecare familie implicata, in functie de regimul de inaltime al imobilului (s-ar impune cateva variante)

c. constituirea asociatiei/organizatiei de viitori proprietari, cu un statut care sa stipuleze foarte clar care este scopul acesteia. imi pun toate sperantele ca vor fi printre noi un avocat, un arhitect, calificari de care avem nevoie pentru a avea succes.

de pilda, mi se pare foarte important ca statutul sa stipuleze ca nici unul dintre proprietari nu are voie sa vanda cota sa din teren fara acceptul celorlalti etc.

d. identificarea si cumpararea terenului. unde? cat? cum? sunt desigur intrebari la care numai tot grupul poate raspunde.

e. organizarea unei licitatii pentru alegerea constructorului, cu servicii integrate de proiectare, sau, daca nu este posibil, adaugarea unei etape intermediare de licitatie pentru proiect

daca el (constructorul) se afla printre noi, cu atat mai bine!

ce ziceti? haideti sa mai discutam DISCUTII si poate iese ceva. in fond, ne ajutam pe noi insine si facem ceva pentru bebelushii nostri, fie ei mai mici sau mai mari!

intrebarea cea mai fierbinte este unde mai gasim in bucuresti teren care sa permita regim de inaltime pentru un bloc (sau mai multe, cred ca un cartier desprecopii ar fi ceva senzational, dar mi-e si frica sa ma gandesc ca ar putea deveni adevarat!)

la un pret accesibil, care sa necesite o investitie minima pentru fiecare familie (pana in 10,000 de euro - spun prostii?)

cam astea ar fi gandurile mele, scrise in goana automobilului catre casa...

WWW (WIN WITHOUT WAR)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...