Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Programul "Rabla" vs. dealerii auto Porsche

Recommended Posts

Am gasit multe neadevaruri in mesajele voastre. Si stiu asta pentru ca m-am informat foarte foarte bine, pentru ca si noi am depus actele pentru programul asta.

In primul rand nu e adevarat ca daca vine masina peste 3 luni nu mai e valabil programul. Programul dureaza pana in decembrie, in limita masinilor puse la dispozitie de fiecare dealer. Toti dealerii au intrat in program de buna-voie, chiar au licitat pentru un numar cat mai mare de masini (http://www.mmediu.ro/home/home.php - gasiti la stiri subiectul), deci au si ei tot interesul sa vanda cat mai multe masini. Nu vad de ce ar fi comisioanele mai mici, pentru ca ei vand masinile la acelasi pret. Deci, o data intrat in program, nu mai conteaza cand vine masina si nici intr-un caz nu este nevoie de seria sasiului pt credit. Noi deja am vorbit la banca pentru a obtine un credit auto si nici n-a fost vorba de asa ceva. Ce, daca m-as fi dus in afara programului sa iau o masina prin credit si masina ar fi venit dupa doua luni, nu mi-ar mai fi acordat creditul? Ca doar daca dau comnada de masina in fabrica, inseamna ca trebuie sa am garantia ca o sa am cu ce o plati. Pai eu dau comanda, vine maisna si banca se razagndeste cu creditul. Atunci ce fac? Nu merge asa. Faci creditul, incepi sa achiti ratele, iar masina vine atunci cand ai norocul sa fie gata. Si da, vara poate dura mai mult, pentr ca fabricile au concedii. Si noi am dat comnada in fabrica, pentru ca nu aveau pe stoc cu toate optiunile pe care le doream, si deja depunem dosarul pt credit, care se va aproba peste o saptamana. Si masina va veni... in septembrie (speram :))) Si intre timp eu sunt in program, casez rabla si actele raman la dealer si e treaba lui cand isi recupereaza banii de la stat.

Deci, in afara factului, ca dealerul primeste o parte din bani de la stat cand o sa-i primeacsa, in rest e un simplu act de cumparare a unei masini noi. Nimic special.

Dar, intr-adevar, prinde numai cine se grabeste. Pentru ca fiecare dealer are un numar limitat de masini pe care poate sa le dea prin acest program si merege pe principiul "primul venit, primul servit". Programul dureaza pana in septembrie, dar asta numai daca or sa mai fie masini. Dar banuiesc ca o sa se termine repede, ca am vazut ca sunt destui doritori si masini nu foarte multe (16.500 in toata tara).

Apoi, creditul il puteti face la orice banca, nu vad de ce s-ar amesteca dealerul in treaba asta. Toate bancile ofera credite auto sau, daca nu va incadrati, puteti lua chiar un credit de nevoi personale, desi dobanda e mult mai mare.

Inca, daca masina nu mai e pe stoc, dar ei o au inca in promotie, se poate da comanda in fabrica de configuratie respectiva, la pretul pe care il au ei in oferta. Daca n-o fac, e treaba OPC-ului.

Comanda se face atunci cand dai avansul. Treaba cu Rematul e cusuta cu ata alba. Ce, se teme ca n-or sa vrea aia sa-ti caseze masina? sau ca n-o sa mai vrei tu sa o casezi? Asta e treaba ta. O data ce ai dat avansul, trebuie ori sa iei masina treaba ta cum, ori pierzi avansul. Ce-l interesa pe el? Intr-adevar, cand depui actele pentru masina, ca sa faci parte din program trebuie sa ai si certificatul de radiere si actul de casare. Dar comanda putea fi facuta dinainte de a depune actele, pentru ca la dosar trebuie sa ai si OP-ul pentru avans.

Si, nu in ultimul rand, nu toti dealerii participa la program, numai cei care s-au inscris si acre au castigat la licitatie.

Sper ca am fost coerenta. Am in cap o groaza de informatii, ca in ultima vreme numai despre asta am citit.

Asa ca... nu renuntati. Cu tot cu banii de la casare, sunt 1000 de euro pe care ii primiti pentru o masina veche, pe care probabil n-ati lua atat daca ati vinde-o. Si nu e asa greu. Poate doar dealerii din Bucuresti sunt mai indolenti, ca aici n-am vazut atata indiferenta, ba chiar dimpotriva, dorinta de a vinde si amabilitate.

Poze

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

si noi am luat masina anul trecut prin program , de fapt socrii mei, cu banii jos au achitat restul masinii , deci nu-ti pot spune cum e cu creditul.

Dar pot sa-ti spun cum a fost cu actele: am fost la reprezentantia dacia de pe calea floreasca , am stat o noapte la coada, ca era omor- dadea cele mai multe loganuri dintre toti dealerii dacia din bucuresti , ca se distribuie masini in program pe cap de dealer in functie de cota si cifra anuala de vanzari; pe usa erau trecuti pasii pe care trebuie sa-i parcurga cineva ca sa se inscrie in program si ce acte trebuie pentru fiecare pas. E si prima data, in prima zi a programului am prezentat cartea masinii vechi, certificatul de inmatriculare, le-au verificat , ne-au acceptat in program, am facut comanda pentru masina noua ( model, culoare,accesorii), apoi ne-am dus la banca unde aveau ei contul , am platit avansul, ne-am intors la dacia am aratat ca am platit avansul si practic din momentul ala au lansat comanda.Ni s-a dat o hartie ( nu mai tin minte daca era factura proforma sau nu) in care erau trecute toate datele masinii, inclusiv seria shasiului. Apoi am urmat pasii: am fost la remat, apoi la politie sa o radiem, am fost din nou la dacia cu actele cum ca masina a fost distrusa si cam gata. A durat 2 luni aproape pana a venit masina. Cand a fost gata in fabrica, ne-au sunat , am achitat restul de bani si peste vreo 5 zile am ridicat-o.

Totul a mers struna, nu am avut nici o problema. Singurul inconvenient a fost noaptea aia de stat la coada din cauza solicitarilor multe pentru logan.

Daca vreti skoda, nu ar trebui sa aveti probleme sa gasiti un dealer, ca din cate masini sunt puse la dispozitie, pe cele straine nu e asa bataie ca sunt mai scumpe, asa ca , chiar daca nu va duceti in prima zi de cand se da unde verde la program, o sa prindeti.

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

In sfarsit am gasit un dealer foarte serios, cand deja incepusem sa depun armele.

Dupa inca o peripetie cu cei de la Fiat (cum ca au vandut nr de masini care era in program si mai sunt inca 200 de insi pe lista de asteptare pentru alocarile din spetembrie), si ar fi trebuit sa dau un avans ca sa fiu sigura ca sunt pe lista lor...bla...bla...

Am sunat dimineata si la Citroen. Mi-au zis ca mai sunt 2 masini pe stoc (nu ma mai interesa decat sa aiba minimul functional). Ii zic ca vin in doua ore cu actele. Ma suna peste o jumatate de ora si-mi spune ca s-au dat si acele masini si nu mai are nici o masina pentru programul Remat. Dupa parerea mea e imposibil sa vinzi 100 de masini in 2 zile!! Sa fim seriosi.

Dar e bine ca am apucat pe lista unui dealer, am dat un avans de 40 mil. Si ce m-a surprins era faptul ca acel consilier de vanzari imi zicea ca a vandut o gramada de masini de cand a inceput programul asta, iar cand ne-a facut nota de acceptare, aveam nr.de inregistrare 33!!!!!

Oi fi eu nebuna, dar nu proasta.

Dar acuma incepe alta nebunie, si anume creditul auto.

Am fost tot azi la cateva banci si mi-au zis ca la venitul familial de 30 mil nu ma incadrez pentru un credit auto de 4000 Euro!! Cat venit trebuie sa ai ca sa beneficiez de acest credit auto?

Mami si NiKo (24 sept 2004)

la ce banca ai fost? astia da incompetenti! ideea nu era ca nu te incadrezi la creditul auto, ci nu indeplinesti normele lor din varii motive: sau la ei creditul auto se acorda pe o perioada mai scurta, sau merg pe rate descrescatoare etc. si atunci fiecare din aceste 'particularitati' te face sa sari peste acel 30% din veniturile titularului contractului de credit sau 40% din venitul familiei sau amandoua...apropo, sunt credite de nevoi personale destul de performante pe piata: iei creditul pe o perioada mai lunga si atunci te incadrezi la rata! succes!

WWW (WIN WITHOUT WAR)

quote:Originally posted by badjoke

Dar acuma incepe alta nebunie, si anume creditul auto.

Am fost tot azi la cateva banci si mi-au zis ca la venitul familial de 30 mil nu ma incadrez pentru un credit auto de 4000 Euro!! Cat venit trebuie sa ai ca sa beneficiez de acest credit auto?

id="quote">id="quote">

Incredibil! Peste ce idioti nimeresti si tu! Aproape toate bancile au simulatoare de credit pe site. Uite, la o banca (nu dau nume, sa nu fie reclama), am simulat un credit pe 3 ani (!!!) la un venit de 835 de euro si au dat ca maxim de crditare 8140.32 EUR. So, 4000 de euro n-ar fi o problema pt nici o banca, la nici o dobanda. Plus ca multe banci dau 10.000 de euro la venitul asta, pe un numar mai mare de ani, bineinteles, prin credit de nevoi personale.

Si ca sa-ti dau un exemplu, noi tocmai am cerut un accept de credit pe internet, pentru o suma de 7000 de euro, pe 7 ani, la un venit de 600 de euro. Si am primit-o imediat. Ne-au sunat de la banca si a ramas sa ducem acetele si in maxim o saptamana avem banii. Si simularea pe net e nationala, deci e valabila si in Bucuresti. Chiar nu-i inteleg pe oamenii aia! Nu asta e afacerea lor, sa dea credite?

Multa bafta si nervi tari iti doresc!

Poze

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Eu am fost la Skoda luni dimineata si mi-i sa zis ca sunt masini , sa nu imi fac probleme . Marti pe la amiaza am sunat ca sa intreb daca avansul de 30 % trebuie platit in lei sau in valuta , si mi-i sa spus sa nu ma mai chinui ca s-au dat toate locurile care le aveau pentru programul de reinnoire a parcului auto.

Intr-o zi ?????????? [mariaj]

poze

quote:Originally posted by crissy

la ce banca ai fost? astia da incompetenti! ideea nu era ca nu te incadrezi la creditul auto, ci nu indeplinesti normele lor din varii motive: sau la ei creditul auto se acorda pe o perioada mai scurta, sau merg pe rate descrescatoare etc. si atunci fiecare din aceste 'particularitati' te face sa sari peste acel 30% din veniturile titularului contractului de credit sau 40% din venitul familiei sau amandoua...apropo, sunt credite de nevoi personale destul de performante pe piata: iei creditul pe o perioada mai lunga si atunci te incadrezi la rata! succes!WWW (WIN WITHOUT WAR)

id="quote">id="quote">Astea au fost cuvintele:"Nu va incadarti la credit auto!". Stiu ca sunt si alte credite la care dobanda este mai mare. Dar eu vreau credit auto. De ce sa fac altfel de credit, daca eu vreau pentru masina?E clar ca totul se leaga de acest program nenorocit.Si ca sa fiu mai explicita. La una dintre bancile la care am fost, fac si reclama in pliantele lor pt credit auto ca venitul minim pe familie sa fie de 8,5 mil lei. Si cu toate acestea a zis ca nu ne incadram. Nu mi se pare logic.Totusi am zis ca intocmesc dosarul si ma duc sa vorbesc cu un superior si sa-mi dea scris ca nu ma incadrez si apoi mai vedem noi.Tot la aceeasi banca am avut un leasing (ratele le-am platit lunar, la termen; n-am fost restantiera). La timpul respectiv aveam venit mult mai mic si cu toate astea nici nu i-au interesast. Mi-au acceptat dosarul imediat. Voi cum va explicati aceste aspecte? Nu e clar ca e cusuta cu ata alba?Mami si NiKo (24 sept 2004)

quote:Originally posted by Stefana

Nu vad de ce ar fi comisioanele mai mici, pentru ca ei vand masinile la acelasi pret. //////////////Deci, in afara factului, ca dealerul primeste o parte din bani de la stat cand o sa-i primeacsa, in rest e un simplu act de cumparare a unei masini noi. Nimic special.PozeIt's nice to be important, but it's more important to be nice

id="quote">id="quote">Este vorba de comisioanele pe care consultantul de vanzari le ia, nu firma. Consultantul de vanzari, ca orice om de vanzari, e platit la ce vinde. Sau mai nasol de unii, la ce incaseaza.Comisionul firmei, o fi acelasi, dar ala intra in buzunarul firmei, nu al consultantului.De aceste comisioane cred ca se vorbea; eu una, de ele am vorbit (iar mie mi-a confirmat agentul de la leasing).Alta problema este tocmai recuperarea banilor de la stat.Firma liciteaza pentru ca are firma chef. Angajatul in schimb, nu e obligatoriu sa se simta avantajat de politica firmei. Pe el il intereseaza cat vinde, ca sa stie ce castiga.Mai mult nu stiu de programul respectiv, decat ca unchiul meu s-a incadrat cu super pile si are super masina pe super rabla pe care o avea, iar cumnata-mea, cum s-a mai prezentat o situatie, s-a dus azi, i s-a spus "Daaaa, avem", s-a dus a doua zi si nu s-a mai incadrat. Tot atunci i s-a spus "Stiti, sunt numai 4 masini repartizate aici, s-au dat la unii cu baze mai solide" (e drept, este vorba de transa de anul trecut) - anul asta, desi mai are rabla, a decis sa faca un leasing fara sa mai dea rabla.... Probabil de cat de "incurajata" a fost de atitudinea dealerilor, ca si alte persoane de aici.Poate gresesc.Anca si papusica Eliza (26.august.03)Eliza

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.

• Adaugă...