Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

AJUTOR!!! Nectar de caise


Recommended Posts

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ingrediente :

5 kg de caise

1,3 kg zahar

3 pahare cu apa.

 

Mod de preparare :

Se iau caise coapte, proaspete, se spala si apoi se scot samburii. Caisele - jumatati se pun intr-un vas la fiert 10-12 minute la foc potrivit. Nectarul caldut se toarna apoi in sticle incalzite care nu se vor umple (se lasa un spatiu de doua degete) si se vor steriliza la bain-marie. Sticlele de 1 litru se sterilizeaza cca 25 minute, iar cele de 0,5 litri se sterilizeaza 15 minute. Dupa ce au fost sterilizate, sticlele se astupa cu dopuri oparite si se pun la rece.

 

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[hia]sper ca nu ai facut nectarul. iti mai dau si eu o reteta. caisele fara samburi, cate incap intr-o oala de 10l, se dau prin selectorul de rosii. peste sucul obtinut se pune 1kg zahar si 3l apa. compozitia rezultata se toarna in sticlute (eu pun in sticle de nectar de 330ml) si se capseaza. pentru aroma eu pun cateva cuisoare in timp ce prepar nectarul (nu multe ca iese compozitia iute!). se sterilizeaza in bain-marie 2 ore (o jumatate de ora la foc mare, pana da in clocot si apoi la foc ffff mic pt ca trebuie sa fiarba si compozitia din sticle)

ffff important este ca dupa ce le scoti de la sterilizat sa le tii o zi infasurate intr-o patura pana se racesc ele bine. daca pui nectarul in sticlute de 330ml cu capac, atunci cand se racesc sa mai rasucesti capacul, ca poti avea surpriza ca nu s-a insurubat bine.pt iarna este important sa le tii in camara jos pe ciment sau cel mai bine in beci ca sa nu ajunga caldura la ele si sa faca floare!

 

mirela

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by miria_cristina

Caisele - jumatati se pun intr-un vas la fiert 10-12 minute la foc potrivit. Nectarul caldut se toarna apoi in sticle incalzite care nu se vor umpleCristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004)


id="quote">id="quote">Cristina tie asa iti iese nectar, fara sa pasezi nimic??? eu asa fac gemul, fara apa mentionata in reteta. din cate stiu pentru nectar fructele trebuie zdrobite, puse in blender, in storcator. Roxana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Poate se mai arunca un ochi pe aici si se gaseste cineva care are idee cat trebuie fiarta compozitia pana se toarna in sticle.Ca la sucul de rosii,pana ajunge jumatate din cantitatea initiala,sau mai putin? E f. buna idea de a face nectar pentru iarna.

Va multumesc!

 

Hana&Vlad-Cristian

http://photos.yahoo.com/vladhana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...