Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

tort diplomat


Recommended Posts

  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Tort Diplomat

 

Ingrediente

1 ou, 200 gr. zahar, 200 gr. lapte, vanilie, 1/2 kg. frisca batuta, 1-2 linguri gelatina topita in putina apa fierbinte, fructe proaspete, confiate sau din compot, o foaie blat tort uns cu putina crema sau 200 gr. piscoturi

Mod de preparare

Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f. subtire de crema pe ea), se ia de pe foc, se amesteca si gelatina, iar cind e racorita se adauga frisca si vanilia. Se asaza blatul pe platou, se taie o fisie de hirtie groasa, lata de vreo 10 cm si se infasoara strins blatul cu ea, se prinde cu bolduri si se toarna inauntru fructe (compot de ananas sau de caise, banane sau kiwi taiate etc - sa nu fie prea zemoase), si crema, alternativ, astfel incit deasupra sa ramina crema. Daca se folosesc piscoturi, se uda o cratita cu apa sau se pune un cerc de hirtie pe fund, si se pun, alternativ, piscoturi, fructe, crema etc. Se da la rece pina a doua zi, se scoate hirtia sau se rastoarna cratita.

Traditional, se imbraca in frisca. Deasupra se presara fructe confiate sau bombonele colorate.

 

 

tort diplomat:

Pentru inceput ingredientele:

 

1 cana zahar

1 cana lapte

6 galbenusuri

 

 

1 kg frisca

6-8 pliculetze zahar vanilinat

6 albusuri spuma

 

40-50 gr gelatina dizolvata intr-o cana de apa caldutza

 

fructe

 

 

Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece. Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.

Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat

Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.

In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.

Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema.

Am pus si niste fructe la fundul tortului, dar mai mult de frumusete. Puteam sa aranjez niste piscoturi, dar n-aveam si nici nu ma incanta prea mult...

 

 

 

 

multe poze

HAI DINAMO!!!!

 

[majoreta] Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!id="red">id="size3">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu fac reteta de aici,pun si piscoturi inmuiate putin in suc de fructe, dar nu adaug albusurile spuma, ci fierb oul intreg pe foc, cu zaharul si cu laptele, din motive pe care le puteti citi pe link-ul indicat.

tortul il asamblez intr-o oala mare, tapetata cu folie de celofan si dupa ce se intareste in frigider il rastorn. arata f. bine si, cu cantitatile reduse la jumatate(varianta cu 3 oua) iese o portie mare.

 

edit-toata operatiunea de preparare + asamblare dureaza maximum 45 de minute!id="teal">id="Comic Sans MS">

 


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daniella, nu cred ca iese asa bine fara gelatina. daca vrei te consiliez, ca si eu am priceput tare greu [bang] si am fost tare reticenta pana am incercat prima oara.

 

edit ca sa pun o poza cu tortul diplomat, facut din 6 oua.id="teal">id="Comic Sans MS">

 


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna fetelor

fac si eu un tort diplomat si iese bun,bun

ingrediente

4oua,

4plicuri gelatina dr oetker

400gr smantana

150gr zahar

2 compoturi ananas

arome

mod de preparare:

pui gelatina intr-un vas cu siropul de la compoturile de ananas si lasi aprox 1ora pana se dizolva bine.

intre timp bati albusurile spuma ,si smantana frisca cu cate putin zahar,tai ananasul.

atentie:::trebuie sa te misti repede, se intareste!

pui pe foc gelatina inmuiata cu galbenusurile, amesteci intruna iute 5minute, ai grija sa nu se prinda!dati la o parte de pe foc ,lasi sa se raceasca cat sa suporte degetul(caldut)si adaugi cate putin din albusul spuna sa se incorporeze,frisca ,ananasul.

intr-un vas cu ceolofan torni compozitia si dai la frigider,apoi rastorni totul pe un platou

pofta buna!

daca ai timp sa te joci mai poti pune in vasul in care vei turna tortul gelatina de fructe intarita ,iar cand rastorni pe platou va arata super!

 

 

ALINA

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...