Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

cum se face coca? - de pizza!


Recommended Posts

  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Paine cu masline

 

Ingrediente: ½ cub de drojdie, 250 g faina, 150 ml vin alb, 150 ml ulei (masline), 4 oua, sare, 100 g cascaval ras, 100 g nuci tocate, cate 50 g masline verzi si negre (ambele fara samburi si tocate mare)

 

Drojdia se amesteca bine cu 2 lg. apa calduta. Se amesteca in faina. Se adauga treptat vinul si uleiul. Se lasa sa creasca, acoperita, cca 30 de minute, intr-un loc cald.

Se inglobeaza in aluat ouale si sarea, apoi cascavalul, nucile si maslinele. Se face o turta, se aseaza pe o tava unsa, se acopera cu un stergar si se mai lasa sa creasca 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul (200°).

Painea se coace cca 1 ora, pana se rumeneste frumos. Se stinge apoi cuptorul si se lasa painea sa mai stea inauntru cateva minute, sa se linisteasca. Se rastoarna apoi pe un gratar de bucatarie.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Carmi

Faina, apa si drojdie. Nu oua, nu lapte, etc...O lasi un pic sa creasca si-apoi te poti apuca de treaba.CarmiFoto Fabiano [copil](20.10.05) , video


id="quote">id="quote">[pup]multe pozeHAI DINAMO!!!! [majoreta] Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!id="red">id="size3">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu o fac asa:

 

Blat pizza

 

1 cana lapte caldutz

1 cub drojdie (25 gr)

2/3 pahar ulei

putina sare

putin zahar

450-500 gr faina

 

Se face o maia din drojdie, zahar si putin lapte. Se pune in mijlocul fainii, in castron si se lasa la crescut vreo 10 min. Se adauga restul de ingrediente si se face o bila. Se pune 1h la loc caldut, acoperindu-se vasul cu un prosop.

Se intinde un blat si se pune in tava unsa cu ulei. Se mai lasa la crescut 1/2h.

 

In continuare, daca vrei, se pune sucul de rosii si se baga totul la cuptor pana se usuca sosul. Apoi se adauga cascaval si restul ingredientelor.

 

Iese nemaipomenita!!

Incearc-o si-o s-o faci mereu. Eu nu mai cumpar de muuuuulta vreme blat de-a gata.

Cel mai bun iese blatul cu lapte, nu cu apa.

 

Bye!

 

Adrianaid="red"> si [copil] Mihnea Stefanid="blue"> (11.11.03)

 

Creatii culinare

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Reteta mea, proprie si personala de pizza este foarte simpla: ma inarmez cu 5-10 mii de lei vechi, ma deplasez pana la cuptorul de paine de la noi din piata si cumpar 1-2 coci de paine (crude, normal)... Intoarsa acasa, intind coca in tava, o ung cu sos de rosii, apoi pun ingredientele si cascavalul ras la urma... La cuptor si apoi la burtica...

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Akellaid="green">, asa faceam si eu [:D], pana am descoperit urmatoarea reteta:

- 500 g faina

- 250 ml lapte

- 40 g drojdie

- 1 lingurita zahar

- 1 lingurita sara

- 6 linguri ulei de masline

Se amesteca drojdia cu putin lapte si zaharul pana se dizolva, se pune peste faina impreuna cu uleiul, sarea si se amesteca. Are avantajul ca nu se lasa la dospit. Eu fac de obicei mini pizza rapide cu acest aluat (am invatat reteta de pe alt forum), dar este foarte bun si pentru pizza normala.

[flo]

 

 

Deanny

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Deanny, muchas gracias! [flo] Cu siguranta voi incerca reteta de blat propusa de tine. Sa fiu sincera, am incercat o gramada de variante, nu am fost multumita de rezultat, si de aceea cumparam coca (cateodata cumparam chiar blaturi gata-facute din hipermarket). In genere, sunt adepta preparatelor de casa...

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...