Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Dilema (nevoie de un sfat juridic in Montréal)

Dandanescu

Recommended Posts

Vinerea trecuta, 7 iulie 2006, la un concesionar de masini „AUTO Metropol”, situat la adresa 4275 Boul. Metropolitain Est din St-Leonard am efectuat o cumparare de un automobil usagé marca Mazda MPV LX din 2002. Pretul afisat in parbriz era de 9900 dolari si in urma negocierilor facute cu Dl. Florin Calin, presedintele acestui concesionar auto, am cazut de comun acord la suma de 9500 de dolari taxe incluse, lucru care s-a intimplat in prezenta unui amic prezent si martor la discutii care se oferise sa ma ajute sa-mi gasesc si sa-mi cumpar un automobil. S-a procedat in continuare la etapa urmatoare si anume precalificarea pentru un imprumut personal la Banca Scotia la care in scurt timp am fost acceptat.

Nemaifiind la sediul concesionarului am fost anuntat telefonic de aprobarea creditului si mi s-a spus sa trec sa semnam actele care se impuneau mai departe. In momentul in care am trecut sa semnez restul procedurilor Dl. Florin Calin nu mai era prezent si mi s-au inminat actele spre semnare de catre loctiitorul domniei sale, Dl. Andrei (al carui nume de familie nu il cunosc in acest moment). Cu buna credinta si fara vreo urma de dubiu am semnat cele 3 exemplare si am lasat in continuare toate actele sa fie semnate de Dl. Florin Calin pentru finalizarea vinzarii/cumpararii. Spre sfirsitul dupa-amiezii de vineri am fost din nou sunat sa trec sa ridic actele acum semnate de Dl. Florin Calin si din nou la sosirea mea la concesionar sus-numitul nu mai era prezent, drept pentru care am recuperat actele, cheile si masina fara sa mai citesc detaliile in totalitate.

La sosirea mea la domiciliu, consultindu-ma cu sotia si citind in totalitate actele din posesia mea, constat cu stupoare ca aveam trei tipuri de documente, pe care erau inscrise 3 sume diferite si un credit de 11830.34 $ pe care-l datoram Bancii Scotia in locul celor 9500 $ stabiliti de comun acord cu Dl. Florin Calin si care in nici un moment din totalitatea tranzactiei noastre NU a luat timpul de a-mi explica in detaliu contractul, clauzele eventuale si platile aditionale ca si mensualitatea pe care o datorez Bancii Scotia..Urmind week-endul si concesionarul fiind inchis am asteptat pina luni sa merg sa ma intilnesc cu cel care-mi vinduse masina pentru a clarifica neintelegerea.

In urma cererii mele de a-mi explica cum s-a putut ajunge de la 9500 $ la 11830.34 $ a inceput sa invoce diferite motive si pretexte pentru a-si justifica sumele adaugate in surplus, ajungind chair sa-mi spuna ca sint tarife extra incasate de Banca pentru deschidere de dosar (lucru infirmat cind am vazut personal pe Dna. Di Pietro de la Succursala 7400 Galeries D’Anjou si care mi-a specificat ca Banca nu solicita tarife pentru deschidere de dosar). In urma acetor motive am consultat Banca si chiar sediul Central din N.S. (1-800-790-7979) pentru a-mi confirma si ei acelasi lucru si aflind ca nu este vorba decit de minciuni si de inselaciuni i-am avizat sa blocheze tranzactia pentru ca vroiam anularea in totalitate a vinzarii/cumpararii. Banca mi-a spus ca am un termen de 10 zile in care eu pot sa anulez totul si Dl Florin Calin sustine cu inversunare ca el ar face-o oricind, dar am sa sufar la nivel de credit, ca o sa imi rectifice „erorile” (acum erau „erori” toate extra-urile pe care banca le incasa si asa mai departe).

Problema mea mare este ca nu mai vreau masina DELOC. Care sint procedurile legale pentru anularea vinzarii/cumpararii, anularea imprumutului de la Banca Scotia si revenirea la normal a unei situatii care devine extrem de evident ca o inselaciune grosolana?

Oricit ar ajusta de mult pretul si ar renegocia vinzarea, aceasta masina nu o mai vreau pentru ca s-a inceput extrem de prost si o afacere care incepe prost risca sa se termine si mai prost. In plus, masina nici nu o mai am in posesie ea situindu-se pe terenul AUTO Metropol, pentru ca marti, 11 Iulie la un moment dat al zilei, Dl. Florin Calin imi promisese ca va anula el totul, dominia-sa cerindu-mi cheile de la masina si spunindu-mi ca o parcheaza dinsul pe terenul privat al AUTO Metropol. Aceasta actiune a fost facuta in prezenta unui martor, un domn care m-a acompaniat de la inceput si care s-a oferit sa ma ajute sa-mi gasesc masina. Si mai vreau sa subliniez ca nu de la mine a venit actiunea si ca nu am lasat masina cu forta ci la cererea expresa a Dlui Florin Calin care mi-a promis ca ma ajuta sa anulam contractul. Dupa parerea mea domnia-sa nu incearca decit sa traga de timp ca sa treaca orice termen legal in care se poate anula totul si sa se definitiveze sumele indicate gasindu-ma in postura de a plati o masina negociata la 9500 $ la capatul a celor 60 de luni la suma 14994.60 $.

Detalii generale de pe Contrat de Vente a tempérament:

1) Prix Comptant : 11.315,34 $

2) Frais d’instalation de livraison, et autre : 450 $ (Suma pe care initial D;l. Florin Calin spunea ca-s taxele de deschidere de dosar ale Banci, mai apoi taxele programului informatic de vinzare de masini CuraMax)

3) SOLDE capital net : 11.765,34 $

4) Frais RDPRM : 65 $

5) Montant global de l’emprunt : 11.830,34 $

6) Total de frais d’interet : 3.164,26 $

7) Obligation TOTALE du consommateur : 14.994,60$

8) Taux d’interet annuel : 9.75%

Ceea ce eu va rog este, daca aveti timpul si dispozitia necesare, sa imi indicati recursul legal si protectia pe care legea mi-o acorda pentru a anula aceasta nefericita tranzactie si pentru a scapa de povara unui imprumut mult peste asteptarile si puterile mele financiare.

Este extrem de regretabil ca se intimpla incidente din acest fel in sinul comunitatii noastre romanesti si ca am ajuns sa ne inselam noi din acelasi singe...

Multumesc din suflet !

Dan Popescu

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti !!

Mamica Daniela si Minunile ei, Dania (Melitza) si Christiana (Bebelusha)

Vezi pozele noastre aici : http://community.webshots.com/user/dandanescu

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Fara suparare dandanescu , dar cum semnati un act pe asa suma fara sa il mai cititi odata???

Intelegerea in legatura cu pretul a fost VERBALA, deci singura proba scrisa era contractul pe care l-ati semnat fara sa il cititi macar???

Va doresc succes sa reusiti sa inapoiati masina si anulati contractul

Dana si gemenii

Voiculestii

Nu e nici o suparare Dana...ok deci sa explic un picut mai bine.Prima hirtie arata clar suma respectiva si unde i s-a cerut semnatura intreaga adica numele complet ,restul de hirtii au fost semnate doar cu initiale.A fost ceva in genul "de-a alba neagra."As vrea sa explic eu mai bine dar....eu cred ca ai inteles.[:I]Si totusi el sustine cu tarie ca e de al nostru....tu ce zici??????

Aha, deci aveti cumva si dovada ptr prima intelegere.

Sfatul meu ar fi sa va intelegeti amiabil cu el, a fost poate o neintelegere de ambele parti, sa reusiti sa anulati contractul si imprumutul.

Vei zice de ce amiabil???? Chiar daca primul imbold ar fi sa-l dati in judecata, iti spun din proprie experienta ca te vei lungi cit nu face si nici nu stii ce obtii in final.

Dana si gemenii

Voiculestii

Dana iarta-ma ca nu raspund la timp dar tot invirt si descurc de prin casa si bucatarie si uite ca trece timpul...No eu cam inteleg eu ce vrei sa spui" cu lungitul".Noi suntem pacifisti de felul nostru si mai lasam de la noi.Deaceea am fost sa vb asa amiabil, uite ,tu ai vrut sa incerci ceva nou ,noi ne-am prins ,gata las-o moarta acu ca e mai bine.No ce crezi ca mi-a spus??????Pai daca te scot pe tine din caca ramin eu in caca.....adica stai ca nu inteleg zic.No daca vrei continuarea da-mi de stire.

Eu ziceam ca te lungesti , cu procesul, judecata si in final poate nici nu-ti da tie cistig de cauza. Dar se pare ca nu e prea buna calea asta din moment ce tipul nu vrea cu nici un pret sa rezolve problema. In ziarele rominesti sunt o gramada de avocati romini, ai contactat vreunul?

Succes

Dana si gemenii

Voiculestii

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...