Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pot alapta cu trichomonas?


Recommended Posts

Buna. Am nascut prin cezariana si nu stiu daca de la sonda sau de altundeva m=am procopsit cu Trichomonas. Alaptez si nu mi se poate da tratament deocamdata. Intrebarea mea e daca pot da lapte unei prietene care are foarte putin. Pe piticul meu il alaptez fara probleme, nu s-a imbolnavit nicicum, dar mi-e teama sa nu imbolnavesc un alt bebelus vrand sa-i fac un bine. Voi ce ziceti de asta? Cum ar trebui sa procedez?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Trichomoniaza (tricomonas)

 

"Trichomoniaza (sau, mai direct, tricomonas) este o infectie destul de raspandita, cu o transmisibilitate foarte ridicata, afectand, intr-un moment sau altul al vietii sexuale, aproximativ 30 % din femeile active sexual si 25 % din barbatii activi sexual. Este o infectie urogenitala afectand, in principal, la barbati uretra iar la femei uretra si vaginul. De foarte multe ori este perechea unei alte Infectii cu Transmitere Sexuala.

 

Cauze

 

Infectia este produsa de un protozoar (parazit microscopic, micro-organism) numit Trichomonas Vaginalis.

Transmitere

 

Calea de transmitere a infectiei cu Trichomonas Vaginalis este cea sexuala - bineinteles, sexul neprotejat - si aici este inclusa si folosirea in comun de "jucarii sexuale".

 

Dar aici este bine sa se mai tina seama de un aspect : fiindca s-a demonstrat ca parazitul Trichomonas Vaginalis poate supravietui o perioada scurta de timp si in conditiile de mediu exterior, trebuie sa se ia in considerare si faptul ca este posibil ca infectarea se produca si prin contactul cu obiecte de folosita intima infectate - lenjerie intima (atentie fetelor cand incercati chilotul costumului de baie al unei prietene), prosoape folosite in comun cu persoane infectate, pentru stergerea zonelor genitale, etc. Este mai usor sa previi decat sa vindeci, nu-i asa ?

 

Exista si riscul transmiterii infectiei la nastere, da la mama infectata la fat daca acesta este de sex feminin.

 

Manifestari

 

In cazul barbatilor aceasta afectiune ramane, de cele mai multe ori (aproximativ 70 % din cazuri) fara simptome ceea ce face, pe de o parte, depistarea dificila, iar pe de alta creste probabilitatea infectarii si reinfectarii permanente. La barbati este afectata uretra si de aceea, atunci cand apar, simptomele sunt scurgeri moderate si intermitente, fara culoare sau de culoare galben-verzuie, senzatie de arsura, durere si usturime la urinat.

 

Si in cazul femeilor aceasta afectiune poate ramane fara simptome (in aproximativ 30 % din cazuri). La femeie poate fi afectat atat vaginul cat si uretra. Cand este afectat vaginul simptomele sunt secretii anormale de culoare galben-verzuie, spumoasa si cu un miros foarte neplacut, secretii ce provoaca mancarimi vaginale si vulvare. Cand este afectata uretra apar dureri, usturimi si arsuri in timpul urinarii. Simptomele sunt mai pronuntate inainte de menstruatie sau dupa actul sexual. Poate apare si durere in timpul actului sexual (dispareunia).

 

Evolutie, complicatii

 

Perioada de incubatie a agentului patogen este cuprinsa intre 2 si 38 de zile.

 

Infectia lasata netratata, la barbat poate duce uneori la infectia epididimului (epididimita) sau la infectia glandei prostata (prostatita) si uneori la infertilitate.

 

La femei, in cazul existentei unei sarcini, infectia creste probabilitatea unei nesteri premature sau poate fi transmisa la nastere daca fatul este de sex feminin.

 

Diagnostic

 

Diagnoticul se pune pe baza unui examen microscopic a secretiilor vaginle sau uretrale sau, in cazuri mai dificile, a examinarii unei culturi din secretii sau urina.

 

Tratament

 

Tratamentul este simplu - antibiotice pe cale orala uneori asociat cu un tratament local, este de scurta durata si da rezultate foarte bune daca este urmat corespunzator in ceea ce priveste doza si perioada.

 

Fiindca exista riscul ca la unul dintre parteneri infectia sa fie fara simptome (asimptomatica) se recomanda ca ambii perteneri sa urmeze tratamentul in acelasi timp. Dupa terminarea tratamentului se recomanda un nou examen pentru a avea siguranta eficacitatii acestuia. Abstinenta sexuala este conduita cea mai buna pana la primirea rezultatelor ce atesta disparitia infectiei. Nu este recomandat contactul sexual chiar daca este folosit prezervativul.

 

Nu este recomandat sa se consume alcool in timpul tratamentului. Tratamentul cere atentie speciala in cazul femeilor care sunt insarcinate sau alapteaza.

 

Prevenire, protejare

 

Cel mai sigur mod de prevenire (in afara abstinentei, care nu iti place, nu-i asa ?) este folosirea prezervativului in timpul actului sexual. Apoi trebuie sa ai un comportament lipsit de risc, sa ai intotdeuna prosop personal, sa nu faci nicidata schimb de lenjerie intima, sa eviti toaletele in care curatenia lasa de dorit."

 


If you don't stand for something, you'll fall for anything.

id="size3">id="Courier New">id="purple">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...