Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pui italian


adi69

Recommended Posts

Deci:

- 2 piepti de pui

- 4-6 cartofi

- 2 cutii de ciuperci

- 2 cepe medii

- 150 g cascaval

- 200 g smantana

 

Tai pieptul cubulete nu prea mici, ceapa pestisori, ciupercile doar daca sunt prea mari.

Amesteci smantana cu 1 lingurita de faina.

Pui cartofii la fiert intregi, in coaja.

Intr-o tigaie se inabusa ceapa impreuna cu puiul si ciupercile si un pic de apa.

Cand este carnea gata se da deoparte se sareaza si se condimenteaza.

Cartofii fierti se curata de coaja, se taie in 2(sau in patru) pe lungime si se aseaza intr-o forma de 2 kg unsa cu unt sau margarina.

Se rastoarna compozitia de carne si ciuperci peste cartofi, se toarna deasupra smantana, se rade cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Se mananca fierbinte.

POFTA BUNA!

 

 

Poza la versiune originala n-am,aici cu mici modificari:am folosit si pulpe de pui,ciupercile proaspete-din care am facut pe gratar si-am si ornat-si am adaugat doi catei de usturoi in ceapa la inabusit.

 

Adriana

papa-bun

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

ce bine arata. salivez deja numai uitindu-ma la poza. si mai am de stat inca o ora la servici. fac si eu sigur in weekend. problema e ca nu am pui in frigider/congelator si mi-e lene sa merg la cumparaturi. am insa o tavita de ficatei de pui. oare merge cu ficatei in loc de piepturi? as putea sa le dau si la fete oare (au un an jumate)?

 

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)

*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut astazi si e delicios.

Am adaugat ardei taiat felii subtiri, morcov cubulete si patrunjel si nu am pus faina.

 

Adriana: multumim frumos si te mai asteptam cu retete bune si usor de facut [flo] [flo] [flo]

 

Tortuletul nu l-am mai facut din lipsa de timp dar sper sa-l fac ca e preferatul meu. As vrea sa-l fac cu ciocolata alba ca-mi place mai mult decat cea neagra. Oare e bine sa fac schimbarea?

 

[copil] Andreiaid="red">, ingerasul nostru mic (23.05.2006)id="blue">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca v-a atras atentia reteta mea si ca ti-a placut,Daria.

Unei retete i se pot face tot felul de adaugiri,inflorituri sau stersaturi,intocmai cum se fac pe ciorna unei poezii...cu cat imaginatia e mai bogata cu atat si "poezia" iese mai delicioasa...

 

Adriana

papa-bun

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adriana,

 

m-am uitat la pozele tale cu "papa bun"....wow....pai tu esti gospodina nu gluma....Am vazut acolo cateva care ma intereseaza nevoie mare...eu una nu prea pot manca cartofi (diabet) si ma uit la retete cu cat mai putini carbohidrati....de exemplu...pui cu conopida, musaca cu dovlecel....(oare as putea pune orez maro in loc de cartofi ???)....In fine....unde gasesc retetele tale? Daca nu ...poti tu scrie cateva...asa cand ai timp liber....??? Te rog mult....

Ok numai bine....si ...esti o inspiratie nu alta....[;)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

adriana,

 

am facut simbata reteta. cum scriam mai sus, nu ma avut pui si prin urmare am facut-o cu ficatei de pui. am adaugat si eu usturoi, si in plus paprika dulce si piper. am omis cascavalul (pe motiv de dieta). a iesit delicioasa. au mincat pina si fetele care pina acum se strimbau la ficatei.

 

inca o data, merci mult pt reteta. am vazut pozele tale. pe mine m-ar tenta placinta cu brinza sarata. e reteta postata pe undeva?

 

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)

*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Lorelai

adriana,am facut simbata reteta. cum scriam mai sus, nu ma avut pui si prin urmare am facut-o cu ficatei de pui. am adaugat si eu usturoi, si in plus paprika dulce si piper. am omis cascavalul (pe motiv de dieta). a iesit delicioasa. au mincat pina si fetele care pina acum se strimbau la ficatei.inca o data, merci mult pt reteta. am vazut pozele tale. pe mine m-ar tenta placinta cu brinza sarata. e reteta postata pe undeva?Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***


id="quote">id="quote">Uite inca un exemplu la cum se poate jongla o reteta..sa va fie de bine!Placinta sarata este facuta dupa reteta Nataliei(Balbina) ai reteta de aluat aici ,iar umplutura se face ca la o placinta obisnuita,amesteci branza de oi cu putina branza de vaci(sau nu daca o vrei sarata bine),zahar(daca vrei) ou si esente,putina faina daca iese prea moale.Eu am facut-o si cu branza sarata(oi =branza de vaci sau cas framantat)si cu branza dulce(branza de vaci cu zahar,esente si oua) Ungi o forma de tarta sau pasca cu unt,intinzi trei sferturi din aluat in forma ridicat pe margini,torni compozitia,pui deasupra floricele sau stelute decupate din aluatul ramas,ungi cu ou batut si coci.Adrianapapa-bun
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Deci...Bianca...

Conopida cu pui la cuptor:

Un piept de pui,o conopida nu prea mare,smantana,oua,sare piper ,putin cascaval.

Se fierbe pieptul de pui in apa(fierbinte) cu sare ,se scoate cu paleta si se lasa la racit si se taie bastonase subtiri sau cuburi.. .In apa clocotita in care a fiert carnea se adauga buchetelele de conopida,spalate.Daca apa este prea putina ,se mai adauga,se lasa sa dea in clocot si apoi se pune conopida.Se fierbe"al dente".Se pune la scurs.

Intre timp ungem o forma de yena cu margarina(sau unt) si tapetam cu pesmet.Se amesteca smantana(3-400 de grame) cu doua oua,sare si piper dupa gust.

In vasul yena uns si tapetat se aseaza un strat de buchetele de conopida,bucatelele de pui,putin cascaval ras,si iar conopida si pui si conopida.Se toarna sosul de smantana,se rade putin cascaval,se da la cuptor pana se rumeneste.

 

Acum,Bianca,tu poti sa elimini cascavalul daca nu ai voie,nu stiu daca smantana ai voie..si nu stiu daca inlocuita cu iaurt ar mai fi tot atat de bun..

 

La musaca poti pune orez( cred ca trebuie putin prefiert inainte de a-l pune in tava) in loc de cartofi,dar trebuie sa mai adaugi ceva zeama de legume sau de carne sa poata fierbe orezul bine ..poti chiar face musacaua numai cu dovlecei si vinete(taiate felii si oparite 2-3 minute apoi scurse bine sau prajite (vorba vine) in tigaia de teflon fara ulei ,putin pe fiecare parte),adica strat de dovlecei,strat de vinete ,carnea tocata cu oua,verdeata ,condimente,ceapa,si iar strat de vinete si dovlecei si rosii...

 

Daca n-ai inteles sau ai alte intrebari..cu placere .

 

Adriana

papa-bun

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...