Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Bufet rece

Recommended Posts

Fetelor, duminica vom face sfestanie la casa si m-am gandit sa fac un bufet rece, unde fiecare sa se serveasca cu ce si cat doreste. La asta m-am gandit, numai ca nu sunt foarte inspirata in ceea ce priveste continutul...m-am gandit doar la o salata orientala si eventual un ade vinete...

Daca aveti alte propuneri, sau experienta unui astfel de bufet, sunt deschisa la orice propunere sau reteta!

Va multumesc din suflet!

Ileana

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu stiu exact ce retete sunt "speciale" pentru un bufet rece, dar poti sa-ti zic ce am pus eu pe masa cand am avut invitati si nu vroiam sa le pun farfuriile in fata.

- salate de peste, vreo trei feluri;

- salata de cruditati;

- rulada de cascaval;

- placinta cu piept de pui;

- placinta cu carnati afumati;

- foetaj cu: cascaval, ciuperci si carne;

- oua umplute;

- salata de boeuf

Si mai sunt, dar cred ca-i suficient.

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71541 - aici vei gasi o groaza de salate.

Anghinare umplute

Ingrediente: 12 anghinare mici, sare, piper, 1 lg. suc de lamaie, 250 g bulion de ardei, 3 lg. crema de branza, 2 catei usturoi pisati

Anghinarele se fierb in apa cu sare 40 de minute. Se scot, se taie jumatati si se lasa sa se racoreasca. Se umplu cu bulion de ardei amestecat cu crema de branza, usturoi, sare si piper.

Antipasti asortate

Ingrediente: 400 g ciuperci (Champignons), 2 catei usturoi, 12 lg. ulei (masline), 8 lg. vin alb, sare, piper, 2 lg. patrunjel verde tocat, 2 dovlecei, 2 lg. otet din vin rosu, 2 lg. menta proaspata tocata, 400 g rosii mici, frunze de busuioc

Se incing 2 lg. ulei si se prajesc cca 8 minute ciupercile intregi si usturoiul taiat sferturi. Se condimenteaza si se scot. Se stinge apoi zeama din tigaie cu 4 lg. vin alb si se adauga patrunjelul. Se toarna apoi peste ciuperci si se lasa sa se patrunda 2 ore.

Dovleceii se taie felii si se prajesc 5 minute in 2 lg. ulei. Se condimenteaza si se scot. Zeama din tigaie se stinge cu otet si cu restul de vin. Se adauga menta si se toarna peste dovlecei. Se lasa sa se patrunda cca 2 ore.

Se preincalzeste cuptorul (160°). Rosiile se taie jumatati si se aseaza cu taietura in sus pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se condimenteaza si se lasa sa se usuce la cuptor 3 ore. Se lasa apoi sa se marineze peste noapte in restul de ulei, impreuna cu busuiocul.

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

eu ce m-am gadit pt petrecerea.. peste o luna:

- salata: mango + creveti + salata verde + lamaie

- bruschette

- ciuperci umplute (astea le scot din cuptor cam cand vin musafirii)

- serano + pepene galben

- tzachki

- pateuri

- chiftelute

- gogosele umplute .. reta aici

restul de papa e adus de invitati..id="Comic Sans MS">

------------------------

Bandit si laleaua ;-)id="Comic Sans MS">[pis]

Ardei cu sunca: Se amesteca branza (ricotta sau mozzarella moale) cu bucatele de sunca, se umple ardei gras rosu si se taie felii.

Sau:

CONURI DE SALAM

Ingrediente:

o cana de 250 ml cascaval (telemea) ras (Monterey Jack Cheese)

1 pachet 85 gr. cream cheese (Philadelphia)

1 lingura lapte

3 linguri ardei rosu tocat

2 linguri ardei iuti murati (scursi de zeama si tocati) (facultative)

12 felii subtiri de salam

4 to 5 castraveti murati taiati in felii de 1.25 cm grosime (trebuie sa aveti 24 felii)

Preparare:

Combina branzeturile si laptele intr-un castron. Amesteca cu mixerul la viteza medie. Adauga ardeii. Pune amestecul intr-un cornet de ornare dotat cu un capat larg.

Taie feliile de salam in 2.Ai putea lua salam mai gros, daca vrei conurile de marime decenta, si nu "microscopica". Ruleaza fiecare jumatate de felie in forma de con. Umple conul cu branza si fixeaza-l cu o scobitoare si o felie de castravete murat (Castravetele se pune unde se imbina cele 2 margini ale salamului si treci scobitoarea prin castravete si cele 2 margini de salam.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Uite inca un aperitiv, care iasa foarte aspectuos:

HAM & CHEESE RIBBONS

Ingrediente:

6 felii sunca afumata

24 bete (20 cm) din lemn

1 pachet branza Cheddar (sau cascaval) taiat cuburi de 2 cm – avem nevoie de 6 cuburi

1 pachet cascaval (Monterey Jack Cheese) taiat cuburi de 2 cm – avem nevoie de 6 cuburi

1 cosulet (24) rosii mici (cherry tomatoes)

8 castraveciori murati taiati in felii de 1.5 cm

Mustar Dijon mustard

Taiati sunca in 4 fasii 10 cm. (aprox).

Se insira pe bat astfel: se incepe cu un capat de sunca, apoi branza, apoi iar sunca (aceeasi felie de sunca), apoi castravete, apoi capatul suncii, apoi rosie. Sper ca ai inteles explicatia.

Sfaturi: aceste aperitive pot fi facute cu maxim 8 ore inainte. Se pastreaza acoperite, la frigider pana in momentul servirii.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...