Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cind stiu ca dulceata e gata?


Mia.

Recommended Posts

  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

poate gasesti ce ai nevoie daca ai rabdare sa citesti aici

 

http://reclama/lofiversion/index.php/t11705.html

un citat " la obiect" de pe linkul de mai sus

 

Alva, dulceata se fierbe pana cand punand o picatura pe farfurie acesta va ramane ca o perlutza, adica nu se va imprasia. De obicei, dulceata trebuie sa fie mai lichida, sa ramana cu fructele intregi. Cand dulceata se va raci atunci ea devine mai vascoasa, deci nu trebuie sa o fierbi pana se ingroase. Daca zici ca ai fiert-o 4 ore, as inclina sa cred ca ai facut un gem, si nu stiu cum se va comporta atunci cand vei vrea sa il scoti din borcan - mi-e sa nu se intareasca prea tare Eu am patit-o - la prima mea dulceatza! Cand am vrut sa o scot din borcan dulceata era tzeapana, de abia a intrat linguritza in ea!

 

Michelle[neand]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tehnicile clasice de preparare a conservelor dulci:

 

Fructele folosite la dulceata trebuie sa fie proaspete si nu prea coapte. Este bine sa se prepare numai cate 1 kg o data, nu mai mult.

Se fierbe intr-o cratita, pastrata numai pentru aceasta, care se unge cu lamaie complet, pe dinauntru, inainte de a se incepe prepararea dulcetii.

Cantitatea de apa necesara pentru 1 kg zahar este 750 ml. Zaharul pentru sirop se fierbe la inceput foarte incet, iar cand incepe sa se lege, se da la foc iute. In timpul fiertului se formeaza o spuma care trebuie indepartata. Cand dulceata este legata, se adauga 2 lingurite zeama de lamaie, se mai da un clocot si se alege din nou spuma. In timp ce se raceste, se agita cratita din cand in cand, ca sa nu prinda pojghita deasupra. Se mai poate pune deasupra o carpa muiata in apa si foarte bine stoarsa, care se lasa pana cand se raceste dulceata.

Dulceata se lasa intotdeauna sa se raceasca in cratita, nu se toarna fierbinte in borcane.

Dupa ce s-a asezat in borcanele foarte bine sterse si uscate, se pune deasupra, lipita de dulceata, o foaie de celofan taiata potrivit cu suprafata borcanului. Astfel nu se va zaharisi niciodata.

Dulceata se pastreaza la temperatura camerei, la rece se zahariseste.

Gemul se prepara punand zaharul la fiert odata cu fructele. Este gata cand este legat ca o dulceata.

Se toarna cald in borcane, care se tin apoi la cuptor slab 15-20 de minute, pana prind o coaja deasupra, se lasa sa se raceasca apoi se leaga.

Marmelada se face din fructe foarte coapte, care se fierb mai intai, apoi se trec prin sita. Piureul obtinut se scade la foc iute, ca sa nu-si schimbe culoarea si se amesteca mereu, ca sa nu se prinda de vas pana cand se evapora tot lichidul si ramane numai pulpa fructelor. Zaharul se adauga la sfarsit, se mai da cateva clocote pana scade si zeama care se lasa dupa ce s-a pus zaharul, apoi se toarna fierbinte in borcane incalzite, care se dau 15-20 de minute la cuptor foarte slab, ca sa prinda o coaja. Marmelada trebuie foarte bine scazuta ca sa tina pentru iarna.

Pelteaua (jeleul) se prepara in general din fructe acre: coacaze, agrise, coarne, caise, visine, gutui, mere rosii.

Se fierbe la foc iute ca sa pastreze culoarea cat mai apropiata de culoarea naturala a sucului de fructe.

E gata cand o picatura pusa pe o farfurie, lasata la rece, se intareste repede sau cand incepe sa se inchege pe marginea lingurii.

Se ia spuma ca la orice dulceata si se toarna fierbinte in borcane incalzite, dupa care se mai ia odata spuma.

Sucul folosit la peltea trebuie lasat sa se limpezeasca foarte bine, numai astfel se va obtine o peltea transparenta.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...