Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce pot face...? Indemnizatie crestere copil

R_MARCE

Recommended Posts

Salutari tuturor

Ma chinuie o mare problema si as vrea sa va cer un sfat.

Pe scurt, problema mea: sint angajata de la 1 martie 2006 si urmeaza sa nasc la sfirsitul lunii februarie, mai exact intre 20-25. As dori sa va intreb daca din cauza lipsei celor aprox 10 zile ca sa intregeasca cele 12 luni de contributie necesare obtinerii indemnizatiei, se poate intimpla sa pierd aceasta din urma?

Mentionez ca am pe cartea de munca aprox 10 ani, 1995-2005 cu o pauza de un an, 2005-2006, dupa care am reluat. Am inteles ca nu conteaza daca ai lucrat toata viata, daca in ultimele 12 luni precedente nasterii, nu ai avut contributia necesara. Este adevarat...? Ce pot face? Daca lucrez pina in ultima zi, fara sa imi iau prenatal, se poate considera ca s-au platit totusi darile catre stat pe luna februarie?

Va rog, ajutati-ma cu un sfat, o indrumare, pt ca nu as vrea sa pierd tot timp de doi ani, pt doar citeva zile care imi lipsesc ca sa fac cele 12 luni.

Multumesc din suflet,

Marcela

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cam asa este. Crezi ca ai sa poti lucra pana in ultimul moment? Pentru a fi totul ok este suficient ca si macar o zi din luna februarie sa fie lucrata deoarece va fi platita si aia si implicit ai realizat venituri impozabile si pe luna februarie. O alta solutie sa iti programezi sa iei concesiul de odihna in acea perioada in asa fel incat sa prinzi zile si din februarie. dar vezi de cat concediu vei beneficia atunci cat iti da firma unde lucrezi, daca nu cel de anul asta il iei atunci macar pe hartie. sarcina usoara si bebe sanatos.

nicol

[gravi] 32+ [baietel]

vb cu medicul care urmareste sarcina ca dupe ce nasti sa.ti dea o adeverinta medicala potrivit careia nasterea s.a produs mai devreme decat termenul fiziologic...termen care era 5 martie (de ex...oricum o data din martie!)

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Nu influenteaza cu nimic situatia faptul ca mergi la serviciu pana la nastere... pentru simplul motiv ca si concediul de maternitate (prenatal) este asimilat stagiului de cotizare, cu alte cuvinte zilele cat stai in concediu medical inainte de nastere sunt luate in calcul la stabilirea perioadei de 12 luni necesare inainte de nasterea copilului. Legea specifica foarte clar ca ai nevoie de 12 luni de cotizare inainte de nasterea copilului pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.

Anca tanasica, tocmai asta e problema, ca pentru a beneficia de indemnizatie R_MARCE trebuie sa nasca dupa 1 martie, si nu inainte, nu are importanta decat data nasterii copilului, nu data probabila a nasterii...

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"id="size2">

Tablitele de smarald ale lui Tothid="size1">id="Comic Sans MS">id="navy">

art 4 alin 5 din GH 1825/2006

"(5) In situatia in care nasterea se produce inainte de termen, perioada prevazuta la alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasteriiid="red">, certificata de medicul de specialitate."

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Si eu zic ca cea mai buna varianta este sa vb cu medicul sa-ti elibereze un act din care sa reiasa ca ai nascut prematur. Sau ar mai fi o varianta, mai greu de realizat, dar nu imposibil, sa incerci sa-ti faciu un contract de munca pe perioada din urma nelucrata.[;)]

[gravi] 39+

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...