Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Nerespectare antecontract vanzare - cumparare

ellej

Recommended Posts

Pe scurt, problema (sau mai bine zis potentiala noastra problema) e urmatoarea: vrem sa achizitionam un apartament prin credit ipotecar, am semnat 2 antecontracte cu proprietarul (dupa prima parte din avans a mai vrut inca o parte), banca ne-a dat preaprobare pentru credit, am ajuns la partea unde proprietarul trebuie sa ceara extrasul de carte funciara.

Insa respectivul a inceput sa faca figuri,ca vrea sa mai discutam etc. Azi o sa vedem ce vrea, insa e clar ca mai vrea bani. Noi mai mult decat stabilit initial nu puteam sa-i dam si nici n-am vrea, chiar daca sa ziceam ca i-am avea. In antecontrat se specifica cum ca proprietarul trebuie sa ne dea dublul avansului daca se razgandeste (suma pe care in mod sigur nu o are).

Noi o sa fim fermi si ii spunem ca daca se razgandeste si nu ne da dublul avansului urmeaza sa fie dat in judecata.

Intrebarea mea este daca cineva a mai avut o problema asemanatoare, daca imi puteti da vreun sfat sau vreo lege pe care s-o citesc, sa vad cum ar decurge lucrurile daca Doamne fereste ajungem in situatia de a-l da in judecata. Banca intervine si ea, ne poate ajuta cumva? Individul poate disparea din tara bine mersi iar noi sa ramanem cu banii pierduti. Am putea face in asa fel incat el sa nu poate vinde apartamentul altcuiva in acest timp?

Multumesc, astept pareri, recunosc ca sunt destul de stresata, numai de problema asta nu mai aveam nevoie.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ati fcaut antecontract prin agentie imobiliara sau promisiune de vanzare la notariat ?

Oricum ar fi, daca proprietarul nu se tine de cuvant, puteti ramane cu banii dati si sa fiti obligati sa il dati in judecata, ceea ce stii cat dureaza si cat e de complicat, caci antecontractul nu are titlu executoriu, din cate stiu eu.

Poate totusi nu mai vrea bani, va tin pumnii sa rezolvati cat mai repede si in favoarea voastra.

Iulia

Daca se ajunge sa il dati in judecata pe vanzator aveti posibilitatea de a-l obliga sa vanda la pretul cu care v-ati invoit ori sa-l oblige la plata indoita a sumei data ca arvuna.

Procesul poate fi notat in cartea funciara,asa ca daca va vrea sa-l vanda altcuiva,acel cumparator isi asuma riscul de a pierde apartamentul.

Banca nu are nici o treaba cu procesul,cata vreme (eu asa am inteles) antecontractele sunt intre voi si vanzator.

Extrasul de carte funciara il puteti si voi scoate de la Oficiul de cadastru,cartile funciare fiind publice (oficiului ii mai zice ''si de publicitate imobiliara),asa ca n-are ce sa va santajeze vanzatorul cu extrasul CF.

DAca ajungeti la proces,luati un avocat ,ca-i mai sigur.

Sanatate !

Evident, mai voia ori bani, ori sa nu mai vanda, ori sa ne dea avansul inapoi. I-am explicat clar ca e exclus, ne da dublul avansului (cica nici nu citise antecontractul) sau ne luam un avocat si il dam in judecata.

Inca nu s-a decis nici el ce o sa faca, cred ca nu se gandise la consecinte, pur si simplu a avut impresia ca o da la intors cum are chef. Noi suntem hotarati sa-l dam in judecata daca nu ne mai vinde apartamentul, nu stiu cat dureaza dar n-ar trebui sa dureze foarte mult, nu e o chestie prea complicata, nu? Banca ne poate da o dovada la o adica cum ca noi ne-am indeplinit obligatiile si ca aveam aprobat creditul.

Va multumesc mult pentru sfaturi, e o idee buna inregistrarea procesului la cartea funciara, pentru ca idiotul are impresia ca poate vinde apartamentul altcuiva, desi avem 2 antecontracte si nu ne-a returnat dublul sumei.

Daca mai aveti idei, experiente de genul asta... multumesc pentru sfaturi. O sa va zic ce s-a mai intamplat.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.

If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Avem promisiune de vanzare la notariat, nu prin agentie. As fi tare curioasa sa stiu cam cat dureaza pana se ajunge la executor. Pentru ca ala sigur nu are dublul avansului.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.

If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

quote:Originally posted by ellej

Avem promisiune de vanzare la notariat, nu prin agentie. As fi tare curioasa sa stiu cam cat dureaza pana se ajunge la executor. Pentru ca ala sigur nu are dublul avansului.

id="quote">id="quote">Buna,Ellej, ce ai mai facut, cum ai rezolvat problema?? Sunt intr-o situatie f.asemanatoare cu a ta, maine ar trebui sa am termen de semnare cu proprietarul dar mi-a dat de inteles ca nu mai e dispus sa imi vanda, are impresia ca ar putea obtine mai mult decat i-am oferit eu pt casa. Si nici bani sa imi inapoieze, sigur nu are. Orice info. m-ar ajuta, timpul e f. scurt! Multumesc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...