Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Rotula dislocata

Recommended Posts

Sotul meu a alunecat de pe un scaun si si-a dislocat rotula rau de tot. Faza e ca pana ne-au tot plimbat prin spital pe la diverse... rotula a venit la locul ei. Dupa radiografie i-au spus ca e ok, dar oricum i-au pus o atela gipsata cu care trebuie sa stea 2-3 saptamani, nu are voie sa calce, etc.

Intrebarea mea este: a mai patit cineva asa ceva? Cat dureaza pana se reface? Pe 22 august trebuia sa plecam la munte si nu stiu daca va trebui sa amanam sau o sa putem pleca.

Va multumesc anticipat,

Daniela

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Daniid="red">in primul rand vreau sa te intreb daca sotul tau prezinta si dureri in zona respectiva,daca genunchiul este umflat sau daca are retentie de lichid.Vezi tu,rotula este fixata de ligamentul cavdricipital,care s-ar putea sa fie lezat sau chiar rupt(desi este un ligament f masiv si nu cedeaza asa de usor insa e posibil,depinde de pozitia in care se afla genunchiul in momentul cazaturii).Daca ligamantul este intact,iar sotul tau nu are nici un fel de durere eu personal nu vad nici un impediment de a merge pe 22 la munte insa te-as sfatui sa evitati traseele accidentate precum si mersul pe jos o perioada mai lunga,catararile.Ar fi ff buna si o serie de gimnastica recuperatorie,pt intarirea musculaturii si imbunatatirea coordonarii care de obicei este afacetat dupa imobilizarea membrului in atale.Ti-as mai recomanda ,daca aveti posibilitatea sa faceti o rezonanta magnetica nucleara sa vedeti daca si celelalte ligamanete sunt intacate si daca nu cumva este afcetat si meniscul.Te astept cu raspuns[flo]

Mihaela http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Mihaela, in primul rand iti multumesc pentru raspuns[flo].

De durut nu il doare decat cand merge si atunci spune ca este mai mult ca o jena. Genunchiul nu i s-a umflat deloc. Nu stiu cum putem sa ne dam seama daca are retentie de lichid. Prin radiografie sau cum? Saptamana asta trebuie sa mearga iar la control la medicul din spital care l-a vazut la urgenta.

Oricum saptamana viitoare vreau sa-l duc la Eforie la spitalul de ortopedie de acolo pentru un control. Asteptam un anume medic sa vina din concediu. Ma voi interesa si de RMN unde se poate face si cum.

Daniela

Daniid="red">,iti dai seama daca are retentie de lichid prin simplul fapt ca,geninchiul este inflamat iar la palpare simti cum rotula se misca fff usor ca si cum ai plimba-o pe suprafata apei.Insa daca nu e inflamat genunchiul ,nu sunt probleme grave,iar daca la mers nu are dureri sub forma de intepatura puternica sau senzatie de arsura e si mai bine.Te pup si multa sanatate;

Mihaela http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...