Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce sfaturi dati pentru cei care cumpara o casa?

Recommended Posts

• Administrators

Ca e un apartament sau o casa - dorim sa aflam de la toti, ce sfaturi dati celor care cumpara o casa?

va multumim anticipat - experienta voastra poate ajuta pe multi sa nu faca greselile care se fac mereu.

asteptam sfaturile voastre

[dc]

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Iata cateva criterii pe care si noi le-am avut in vedere:

orientare fata de punctele cardinale

anul constructiei

materialele din care este construita (caramida, beton etc.)

suprafata

pozitia in localitate, in functie de destinatia casei; acces facil la mijloace de transport, zone comerciale, la scoli si institutii de cultura, la spitale

decomandata/nedecomandata

sa aiba cel putin wc de serviciu in afara de baie daca are cel putin 3 camere

daca e apartament la bloc, cred ca este de evitat ultimul etaj; despre parter nu zic neaparat de evitat, ca nu e rau ca sediu al unei mici firme ;)

sa nu fie revendicata de fostii proprietari daca e locuinta nationalizata, in general sa nu fie in litigiu

sa aiba darile la zi si sa fie cu actele in regula, cadastru, intabulare

de asemenea, de urmarit imbunatatirile pe care le are, iar in caz ca nu are, starea si aspectul elementelor care ar putea fi imbunatatite; acestea pot mari pretul sau pot crea mici probleme: gresie, faianta, parchet, termopan, centrala termica proprie, apometre, repartitoare (daca nu locuinta nu are centrala proprie), balcoane inchise, starea usilor, instalatii sanitare, instalatia electrica, linie telefonica, conectare la internet

daca e apartament la bloc, ajuta sa stii daca au boxa, loc de parcare

de asemenea, daca lucrati cu o agentie, incercati o negociere pentru reducerea comisionului; cele mai multe agentii accepta asa ceva

care este termenul de eliberare, pentru ca in cazul in care nu este libera, poate dura cateva luni pana se elibereaza, dupa vanzare, iar acest termen se poate trece in contractul de vanzare cumparare

in ce mod accepta sa se faca plata, pentru ca in Romania secolului 21 mai sunt proprietari care nu vor decat cash si nu accepta sa fie platiti cu banii proveniti dintr-un credit

Sper sa te ajute,

Daniela

Daca e apartament in bloc, e bine sa treceti pe la avizierul blocului sa vedeti listele de intretinere - sa va asigurati ca nu sunt restantieri.

Sunt patita: un apartament frumos, pe care intentionam sa-l cumpar, era debransat de la apa calda. Proprietarii mi-au spus ca "se fac reparatii la tevi". Cand colo, blocul era debransat din cauza datoriilor locatarilor la intretinere.

Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

* Daca e achizitionat cu credit stabiliti un acord intre parti pe perioada: data incheierii contractului si data virarii banilor, si anume cine foloseste ap.

La noi a fost o luna aceasta perioada, era in 2003, bancile se miscau destul de greu si ni le-au devastat: au luat tot ( de la chiuvete pana la vizor,), au consumat enorm de multa energie, telefon, etcid="size2">

si ia-ti un avocat [:D] care se va ocupa de harti..

didi dar in ziua in care ati preluat ap. nu ati citit consumurile?

- la noi asa se face.. fost proprietar impreuna cu actualul citesc contoarele in ziua in care ap./ casa e preluata de actualul proprietar (cumparatorul) ..

- plus hartia se semneaza de ambele parti.

ziua e specificata clar in contractul de vanzare-cumparare

- o firma de arhitecti/ ingineri au facut un raport pe casa: stricaciuni (de ex. ca intr-un colt podeaua nu e chiar bine pusa, ca o gresie in baie e crapata etc.) si tot ce apare dupa in functie de natura stricaciunii e platita de fostul proprietar sau de asigurari.

- am uitat sa mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare se specifica clar obiectele care raman in casa (cele sanitare sunt obligatorii si tot ce e fixat in podea, tavan, perete) ca si cele pe care vanzatorul decide sa le lase: masina de spalat, frigider etc.

- toate trebuie sa fie in stare buna si desigur functionabile in ziua preluarii

- ap./ casa in ziua preluarii nu va avea nici un fel de datorii, fie la intretinere sau de genul unui credit; creditul sau intretinere va fi platit de vanzator

- abonamentele la cablu, internet, alarma vor fi anulate de fostii proprietari, iar actualii vor semna singuri alte abonamente

noi o vom face cu 2 saptamani inainte

- un sfat f important [:D] fi sigur ca aia e casa care ti-o doresti [;)]

- distanta la mijloacele de transport in comun si magazin/ alimentara id="Comic Sans MS">

------------------------

Bandit si laleaua ;-)id="Comic Sans MS">[pis]

DA, este foarte importanta zona pentru ca pana la urma traiesti in comunitate nu numai in casa...ai masina in fata blocului, copilul tau se joaca in parc si tu vii seara de la servici

Apoi mai conteaza cum este asezata fata de punctele cardinale...ca daca e cu fata la nord bagi soarele in casa cu oglinda [alcool]...

restul sunt doar amanunte care se schimba in timp

Andreea si Tefanu' nazdravanu'

quote:Originally posted by louisea

didi dar in ziua in care ati preluat ap. nu ati citit consumurile?

id="quote">id="quote">

L-am citit...dar noi singuri ca ne-a lasat cheia la o copilul unei vecine.

In fine, faptul e consumat, noi ne-am dat seama ca asta a fost, dar altii pot invata din naivitatea altora.

teoretic, in acest moment, nu mai poti cumpara un apartament la bloc care are datorii fara sa stii asta

pentru ca la notariat vanzatorul trebuie sa aduca adeverinta cum ca e cu darile la zi, atat la stat, cat si la bloc; iar adeverinta de la bloc trebuie vizata si de primarie, adica nu te poti intelege cu cei de la bloc sa-ti dea adeverinta falsa; iar la primarie au o lista cu apartamente avand restrictie de vanzare pe motiv de restante la intretinere, utilitati etc.

de asemenea, in contractul de vanzare, impreuna cu termenul de eliberare se stabileste ca fostul proprietar plateste toate cheltuielile de intretinere pe perioada cat mai continua sa locuiasca la vechea locuinta, pana la eliberare - asa ca, teoretic si varianta asta e exclusa

cat despre ceea ce lasa proprietarul, noi nici becuri nu aveam cand ne-am mutat; acum am vandut fostul apartament si de exemplu, s-ar putea sa luam chiuveta de la bucatarie, care este pusa de noi si e incastrata in mobila de bucatarie; in schimb, nu vom lua nimic din baie (desi e totul nou in baie si nu ne ducem la o locuinta foarte amenajata); depinde si de oamenii cu care faci tranzactia, de ce stabilesti cu ei si de cat sunt de seriosi...

Eu una as recomanda suspiciune daca este prea proaspat zugravit. Nu stii ce e dedesubt. Noi am avut surpriza sa constatam ca era mucegai, care fiind doar acoperit, a iesit la suprafata.

Iar adeverinta ca e cu intretinerea la zi era data pe baza de 100.000 la administrator. Nu si-a platit niciodata ultima intretinere.

Este important si cam ce fel de lume e in bloc. La noi in scara se aduna golanimea din cartier, beau bere si lasa cutiile in hol si mananca seminte lasand in urma un covor de seminte. Nu mai vorbesc de diverse in lift.....si zona e buna, sau cel putin asa e considerata.

Este important sa stai de vorba cu administratorul, sa vezi cat e de implicat si cat raspuns ai daca sunt probleme. E important si cat e de unita comunitatea blocului si de dispusa sa faca reparatii, curatenie, terasa, subsolul samd. Cata vreme locuiesti la bloc, depinzi de vecini cu multe si ar trebui sa fie si asta un criteriu de selectie. Noi nu am tinut cont de el si regretam.

Andreea, mama lu' Tiberiuid="blue">id="Comic Sans MS">id="size3"> [avion]

Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.id="Comic Sans MS">id="size3">id="red">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...