anca_teohari Publicat Iulie 27, 2006 Raport Distribuie Publicat Iulie 27, 2006 Nu fumez mult, cam trei tigari pe zi. Cand eram insarcinata nu am fumat si pe urma nu am putut sa mai ma abtin. Tot zic sa ma las dar nu reusesc Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hildegard Postat Iulie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 27, 2006 Eu am fumat inainte de sarcina....si m-am lasat dupa ce am ramas gravida. Acuma mai alaptez si nu fumez. Eu zic ca nu este bine sa fumezi cand alptezi. Nu conteaza cantitatea de tigari fumata. Tot fumat e. E bine daca ai lasa cele 3 tigari/zi pentru un lapte sanatos. PRAJITURI[pofta] Veronica id="red"> si bebe Stefan Peter (07.11.2005)id="blue"> Poze la 8 luni Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gabbriela Postat Iulie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 27, 2006 Si eu spun la fel, daca ai reusit 9 luni fara tigara, nu ai ambitie sa le lasi si cele 3 tigari/zi.. gandestete la sanatatea bebeului tau, e mai important sa te afumi tu decat el? Sper sa reusesti sa iei decizia buna, iti doresc un bb sanatos si fericitid="purple"> Nicole mami lui Julian [foto]1, 2, 3, 4, 5, 6, 7id="size1"> Atelierul Piticilorid="size1">id="right">id="purple"> Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Platoid="size1">id="purple"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kristinutza Postat Iulie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 27, 2006 cred ca stii si singura raspunsul: ideal este sa nu fumezi. clar. acuma... teoria cu practica... [alcool] stiu ca e greu. dar cunosc mai multe persoane care au reusit. inclusiv eu sunt una dintre ele. am renuntat la fumat pe parcursul sarcinii si al alaptatului. iar acum nu fumez pt ca stiu ca e mult mai sanatos asa bla bla... cristina, mama de radu (09.10.2005) poze si video Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
daniela_b Postat Iulie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 27, 2006 Nu stiu sa ti-o zic ocolit asa ca ti-o zic de-a dreptul: nu mai fuma nenorocitele alea de 3 tigari sau 6 sau 9 cite or fi. E ca si cum ai picura niste acid clorhidric la radacina unei flori si ai spera ca daca nu exagerezi ...floarea nu se va usca! Sa ma ierti dar nu inteleg pentru nimic in lume pentru ce l-ai obliga pe copilul tau sa indure "fumurile" tale, odata ce el nu poate protesta. Amina-ti placerea pentru cind el va putea vorbi, sa-ti spuna: MAMA! MA INNEBUNESTI CU FUMUL TAU! Daca nu-ti va zice asta, te apuci iar de alea trei tigari, pina atunci, nu ai DREPTUL! Sorry, asta-i adevarul adevarat. Cind e vorba de simpla educatie a propriului copil, fiecare face ce vrea. Cind e vorba de SANATATE, se schimba treaba. Ai sa rizi dar eu nu fumez ( fiindca sint fumatoare!) nici macar linga pisica mea. Nici linga nimeni. Exista o responsabilitate ce trebuie sa vina din tine vis-a-vis de ceilalati insa in cazul alaptatului nu se pune problema ca te duci "dincolo" sa fumezi. Asadar, fiindca oricum nu fumezi de nu se mai poate ( 3 tigari? ), lassa-le incolo si gindeste-te la calitatea laptelui cu care il hranesti pe cel ce-ti este lumina vietii. Nu? Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Qamar Postat Iulie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 27, 2006 da, este o problema... chiar daca nu ai alapta si ai in casa un bebe mic... si eu fumam; cand am simtit cam am ramas insarcinata ([:D]da, am simtit, cu vreo saptamana inainte sa imi fac testul), le-am aruncat la gunoi; bebele meu are 4 luni acum si mai bine m-as autotortura cu picatura chinezeasca decat sa mai fumez...Nu e usor, intr-adevar, dar daca pui in balanta sanatatea puiului tau, nu cred ca exista ceva care sa o intreaca... Alegerea e numai a ta[:)] Numai bine [flo] Noeid="Comic Sans MS">id="size1"> siid="red">id="size1"> Anne-Biancaid="teal"> (14.03.2006) [cit]id="Comic Sans MS">id="size1"> Ce mai citim noiid="navy">id="Comic Sans MS">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
emaaimee Postat Iulie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Iulie 28, 2006 nici eu nu am mai fumat deloc de cand [gravi]mai alaptez si nu ma tenteaza deloc[fum].sotul si-a rarit tigarile semnificativ(incearca sa se lase) si nu a mai fumat deloc in casa tot de cand aveam 4s [gravi] [mamica]de fetitza[zana] cu funditza,zisa piticotul urias umblaretzid="size3">id="purple">id="Book Antiqua"> m-am facut maricicaid="red">id="size3"> [foto] POVESTEA MINUNIIid="green"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
naecristina Postat August 3, 2006 Raport Distribuie Postat August 3, 2006 Buna Nu stiu daca e bine ce spun, dar mie imi place la nebunie sa fumez. Am fumat de la 18 ani, acum am 31. Cand am ramas insarcinata am incercat sa ma las, dar nu am reusit, am fumat pana la 4-5 luni 2-3 tigari pe zi, pe urma m-am lasat. Dupa ce am nascut m-am apucat din nou, acum fumez cam 8 pe zi. fetita mea are 3 luni acum, s-a nascut sanatoasa, nu am avut probleme deloc cu ea pana acum, doamne-ajuta si pe mai incolo. cand imi vine chef de o tigara, ies si fumez afara si pe urma ma spal pe maini si pe dinti imediat. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
light Postat August 3, 2006 Raport Distribuie Postat August 3, 2006 scurt si la obiect: DA, FUMATUL ESTE O MARE PROBLEMA ATUNCI CAND ALAPTEZI SI NU NUMAI...CHIAR SI ATUNCI CAND VII DE LA TIGARA SI COPILUL, MAI MARE FIIND VINE SA SE JOACE CU TINE, IAR TU II POTI SUFLA FUM IN NAS! Aici poti afla mai multe detalii: http://www.formula-as.ro/reviste_668__710__alergiile.html quote: Mai multe studii medicale au aratat ca alergiile, astmul, neurodermitele si alergodermitele sunt mai frecvente la copiii ai caror parinti fumeaza, decat la cei cu parinti nefumatori, raportul fiind de 2/1. Studii recente arata ca in familiile cu parinti fumatori, sunt mai multi copii cu predispozitii la alergii, decat in familiile cu parinti nefumatori. Analizele de sange au aratat riscul la care sunt supusi - fara voia lor - copiii ce „fumeaza pasiv”. id="quote">id="quote"> quote: Statistica medicala arata ca 9 din 10 copii au manifestari alergice la alimentele mai sus aratate, desi aceste tipuri de alergie nu debuteaza si la parinti. Sensibilizarea copilului este posibil sa inceapa in timpul sarcinii sau alaptarii. Femeile trebuie sa evite alimentele alergenice in aceste perioade, altfel alergia la copil poate sa fie prezenta inca la nastere, fiind citate, prin acest mecanism, chiar avorturi in trimestrul al doilea de sarcina. Substantele alergice prezente la mama penetreaza bariera placentara, ajung in sangele fatului, sensibilizandu-l. O alta cale este alaptarea, cand alergenul din sangele mamei trece in lapte, la circa 3 ore dupa ce a consumat un aliment din cele incriminate. De aici, necesitatea unei diete de eliminare, in perioadele de sarcina si alaptare. La fel trebuie sa procedeze si mamele care au mai nascut un copil alergic. id="quote">id="quote"> fara drept de semnatura Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kittie Postat August 3, 2006 Raport Distribuie Postat August 3, 2006 De fapt e o intrebare retorica, nu? sau un soi de test pentru noi, celelalte, care ne-am gandit c-ar reprezenta o problema, ba chiar una mare!?! La urma urmelor, fiecare face ce vrea cu copilul personal. Macar decenta de a fuma departe de copil sa o aveti. Chit ca... sau cum sa explic - va mai aduceti aminte de prima voastra tigara? si ce senzatie deosebita de vertij, greata si dezorientare a adus cu el primul fum tras in piept? e, puneti asta in seama copilasului vostru si apoi aprindeti-va tigara in timp ce alaptati, ca, oricum, ce mai conteaza, nu? [gravi], mami de [copil] ( 13oct04 ) id="green">id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.