Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Unghii incarnate

Recommended Posts

Am nascut de vreo 2 luni jumatate si am observat ca am o problema: unghii incarnate la picioare. Am mai avut eu din cand in cand probleme, la unghia degetului mare, dar intotdeauna se rezolva imediat ce taiam unghia. Acum insa nu se rezolva decat pe moment, ba parca dupa ce tai unghia e si mai rau, si am la ambele degete mari si inca la alte doua ... si problema dureaza deja de vreo luna, desi le-am taiat de vreo 2-3 ori in intervalul asta ... Nu stiu daca are vreo legatura cu nasterea, sau cu faptul ca stau mai mult acasa ... desi am fost in concediu 3 luni inainte de nastere si n-am avut nimic ... Incaltaminte stramta nu port, stau numai in papuci si in sansale moi, de carpa, asa ca nu stiu ce sa fac ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Tatal meu a trebuit sa suport o interventie chirurgicala la degetul mare de la picior din acelasi motiv. Nu te speria, poate ca totusi nu va fi nevoie. Se intampla de la taierea unghiei pe rotund si nu pe patrat.

Cat de josnic imi pare pamantul cand ma uit la cer !

Cauta o pedichiurista buna, e destul de greu sa le aranjezi singura.

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Eu am patzit chestia asta la degetele mari cand eram gravida shi m-am gandit ca e din cauza greutatzii corpului.......nu mai patzisem asha ceva inainte!Iar pedichiura mi-o faceam cam la 3 saptamani, deci nu era din cauza unghiei crescute, s-a mai shi format acolo o casutza de piele...peste unghie,ce creste foarte rpd, coltzuri...nici macar nu am. Acum am aceasta problema mereu, dupa 3 saptamani de la ultima pedichiura incep sa simt o jena la ambele degete....shi iar trebuie sa ma duc sa o fac.....!id="red">

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)

pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Problema e ca mi-e frica sa merg la pedichiura, n-am fost niciodata din motive de igiena ... nu stiu exact care sunt conditiile de igiena si cum sterilizeaza ele forfecutele, parerea mea e ca doar cu spirt, in cel mai bun caz, si mi-a fost frica de ciuperci sau, mai rau, de vreo boala transmisibila prin sange, hepatita B sau chiar HIV ...

Voi cum sunteti sigureca pedichiurista e ok ? Merge daca ma duc eu cu trusa mea de pedichiura ? Imi inmoaie picioarele intr-un bazin cu apa, nu ? care nu stiu cat e de igienic ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Daca iti e chiar atat de frica sa mergi la pedichiurista poti merge si la doctor la spital si dak nu e nevoie de interventie chirurgicala iti va aranja el unghiuta pe loc.Ma rog cel putin la noi la spital se face asa.Unghiile ti se incarneaza pt ca le tai prea adanc si rotund,mai bine ai incerca dupa ce rezolvi problema sa ai grija de ele in fiecare week-end pana isi revin.Multa sanatate!id="red">

Iubirea se naste din placerea de a-l privi pe celalalt,se hraneste din nevoia de a-l vedea mereu in preajma si se desavarseste prin imposibilitatea de a trai despartiti!!

Si eu am astfel de probleme,am patit-o chiar rau cu o unghie incarnata,am ajuns la chirurg si pana la urma am tras un chin,a trebuit sa o taie prima data jumatate, apoi s-a infectat si m-a chinuit ca pe...cand mi-a scos si cealalta jumatate.Noroc ca era in august si s-a vindecat pana a dat frigul dar nu cu antibiotice caci era infectie de la incarnare ci cu altceva.Acum de cate ori tai unghiile dau cu spray de propolis pe margini si am grija caci am patit-o urat de tot,ai grija sa nu lasi colturile caci e dureros ,ti-o spun din experienta.

bita doina

Bogdanai...eu am probleme dar numai cu "colturile" si de cand ma stiu niciodata nu am fost la pedichiurista....si mereu em am fost pedichiurista...sfatul meu este....inarmeazate cu rabdare ustensile necesare...si apa calda....tine picioarele in apa calda cu sampon...pana se inmoaie unghiile bine...apoi incet incet incearca sa le tai si totodata de le dezincarnezi...totul cu rabdare...si o sa mearga..iti doresc din tot sufletul sa mearga

Eu am o problema destul de serioasa cu o unghie incarnata. Acum doi ani au aparut prima data problemele, iar de atunci am avut cinci interventii chirurgicale (scos coltul, dar pana la patul unghial, cu anestezie...destul de dureroasa, dupa parerea mea).

Acum doua saptamani am patit-o din nou, o noua operatie, dar mi-au spus ca data viitoare o sa-mi scoata jumatate de unghie si o sa-mi bage niste fire care sa oblige unghia sa creasca altfel. Nici nu stiu de ce m-au lasat sa ma chinuiesc atat pana acum, dar ma rog. Poate n-o sa mai fie nevoie, momentan s-a vindecat.

Am primit o caruta de sfaturi despre cum sa-mi ingrijesc unghia imediat dupa operatie si apoi pt prevenire.

Asa ca dupa scoaterea coltului, am facut cateva zile bai cu solutie de cloramina (8 pastile la un litru de apa), mi-am dat cu un dezinfectant, Baneocin (unguent sau pudra,..eu am unguent) si un spray pt vindecare mai rapida, Oximed (este special pt arsuri, dar se foloseste si la altele pt ca inchide ranile).

http://pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

id="Arial">Eu am avut o asemenea problema si, copil fiind, a durat vreo 4-5 ani pana am ajuns la medic, pentru ca tot incercam cu diverse sugestii si am tot mers la pedichiura pana n-am mai putut.

La medic am ajuns la chirurgie plastica (nu mai stiu de ce tocmai acolo), unde foarte lejer si fara probleme mi-au taiat degetul si au corectat, scotand si micoza - era o micoza care facea unghia sa creasca dedesubt si care ma chinuia cumplit ! Operatia n-a insemnat mare lucru, m-a durut numai in prima noapte, apoi s-a vindecat fara complicatii. De atunci, n-am mai avut niciun fel de problema.id="Arial">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...