Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

inghetata


Recommended Posts

Ce retete rapide de inghetata stiti?

...ca pe caldura asta parca e singura optiune de dulce

 

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

 

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Secretul unei inghetate cremoase fara aschii de ghiata este ca dupa o ora , doua de congelare sa fie mixata din nou foarte bine si de abia apoi repusa in congelator [:D]

Acest procedeu se poate repeta de 2 ori [8D]

 

 

Inghetata de fructe

 

Ingrediente

2 cani de smantana sau iaurt, 4 linguri de miere, 4 linguri de fructe (dupa gust).

 

Mod de preparare

Se pune totul in mixer, se amesteca bine. Se pune in congelator, se serveste cu frisca sau cu spuma de fructe

 

inghetata cu smantana

 

Ingrediente

400 g. smanatana

200 g. zahar

4 oua

un praf de sare

arome, suc de fructe, cacao , alune, dupa preferinta

Mod de preparare

Se bate smantana separat intr-un vas, in alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul iar in alt vas se bat albusurile cu un praf de sare.

Se amesteca prin rasturnare cele trei compozitii, se pune aroma preferatã si se lasa la congelator pentru inghetare

 

Inghetata de ciocolata cu rom

 

Ingrediente

350 gr. smintina, 5 oua, 4 linguri cu virf de zahar pudra, 100 gr. ciocolata, o lingurita de rom, vanilie

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, romul, apoi albusurile batute spuma tare. Se pune in cupe si se da la congelator.

Inghetata se poate servi decorata cu ciocolata rasa

 

 

O zi excelenta tuturor !

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc, Lala pt pont. Nu stiam si ma exasperau acele de gheata.

[flo]

...de asta am cerut retete.

 

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

 

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

inghetata cu iaurt:

400 ml miere de albine

400 ml iaurt (de preferat mai dulce, facut in casa, dar merge si cel din comert)

sucul de la o lamaie

fructe de sezon pasate

toate se amesteca pana se dizolva bine mierea (cam 10 min) si se pune la congelat (-15 grade, nu merge facuta in congelatorul de la frigider obisnuit ca nu se ingheata).

mai rapid si mai usor nu se poate! si este super[pofta]

 

mirela

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by daniella4

Multumesc, Lala pt pont. Nu stiam si ma exasperau acele de gheata.[flo]...de asta am cerut retete.Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">


id="quote">id="quote">Cu multa placere si alta data [pup]O zi excelenta tuturor !
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac inghetata asa: separ albusurile de galbenusuri de la 5 oua, le bat pe fiecare separat cu cate 5 linguri de zahar, apoi bat 2 prafuri de frisca cu putin lapte, evident toate cu mixerul. Apoi amestec usor cele 3 compozitii.

Fiindca sotului meu ii place inghetata asortata, impart iarasi compozitia in 2-3 parti (dupa ce initial le-am amestecat), iar in una din ele pun cacao, cu nuci sau alune , in alta fructe cu ceva arome etc, dupa care le pun pe toate intr-un vas si la congelator cu ele [alcool].

 

Pofta buna!!!

 

Mi-ka

bebelusul meu

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut inghetata de iaurt cu caise. N-am avut miere, dar am folosit zahar si multe caise. Prepararea a durat cca 5 minute cu tot cu spalarea mixerului si a iesit dementiala!

Repet maine cu piersici sau mure!

 

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

 

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac inghetata de fructe asa:ocana de fructe,una de zahar,4 albusuri,o cana de samantana)cat mai grasa).

Fructele,zaharul si albusele le bat(in robot)cateva minute pana iese o spuma tare,apoi adaug samantana si mai mixez la viteza mica.

Iese super!

 

La inceput a fost ritmul!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Inghetataid="red"> suuper buna

Se poate face cu cacao/ vanilie/esenta de lamaie/etc.. dupa preferinte

Mentionez ca eu fac portia dubla de fiecare data caci nu ne ajunge![:D]

10 linguri lapte

100 g unt mai gras

3 lg cacao/fiole de lamaie/vanilie...

5 linguri de zahar

se pun pe foc si se amesteca in acelasi sens.

Rezulta un sirop care se lasa la racit cateva ore...

Separat se bat 4 albusuri cu 4 linguri de zahar.

Ulterior se adauga galbenusurile pe rand si siropul mai sus mentionat.Daca va place puteti pune si 1/2 plic de frisca.id="red">

Pofta buna!

DANY

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...