Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sosuri


joker

Recommended Posts

SOSURI CU ULEI DE SUSAN

 

Sunt folosite ca "dipping sauce" pentru pui fiert, la gratar sau orice alta carne care nu are gust puternic.

 

Susan-coriandru

 

1/4 cana otet de orez

1 L(ingura) frunze de coriandru (sau patrunjel, dar coriandrul ii da un gust deosebit)

2 lingurite de ulei de susan

1 lingurita de fulgi de ardei rosu iute

 

Soi-ghimbir

 

1/3 cana sos soia

1 lingurita radacina de ghimbir data prin razatoarea mica

1 lingurita ulei de susan

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sos de iaurt

 

Ingrediente

1 iaurt

sare

usturoi

Mod de preparare

 

Iaurtul se bate cu furculita pina se omogenizeaza bine; usturoiul se striveste pina se obtine o pasta si se amesteca cu iaurtul, se sareaza dupa gust. Daca iaurtul nu este gros, se pune intr-un tifon dublu si se lasa sa se scurga peste noapte.

Se serveste ca garnitura la oua ochiuri sau la ardei cu orez, ca pasta pentru sandwich, daca se adauga nuci pisate, ca salata, daca se amesteca si nuci si castraveti, in cubulete mici

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sos de iaurt

 

Ingrediente

1 iaurt

sare

usturoi

Mod de preparare

 

Iaurtul se bate cu furculita pina se omogenizeaza bine; usturoiul se striveste pina se obtine o pasta si se amesteca cu iaurtul, se sareaza dupa gust. Daca iaurtul nu este gros, se pune intr-un tifon dublu si se lasa sa se scurga peste noapte.

Se serveste ca garnitura la oua ochiuri sau la ardei cu orez, ca pasta pentru sandwich, daca se adauga nuci pisate, ca salata, daca se amesteca si nuci si castraveti, in cubulete mici

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sos grecesc

 

Ingrediente

200 gr cartofi fierti

3 linguri ulei de masline

un galbenus

100 gr smintina

7catei de usturoi pisati

otet

sare, piper

Mod de preparare

 

Cartofii fierti se curata si se pun impreuna cu uleiul, galbenusul si smintina intr-un mixer. Usturoiul se piseaza si se adauga la piure si se amesteca bine. Se adauga putin otet, sare si piper.

Se serveste pe piine sau alaturi de carne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sos frantuzesc

 

Ingrediente

500 gr. smintina

1 lingura faina

2 galbenusuri

500 gr. unt

sare, piper

zeama de lamiie

Mod de preparare

Se pune pe foc intr-o cratita smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul . Se bate totul pina se ingroasa sosul, se adauga sare, piper si zeama de lamiie, dupa gust.

 

 

 

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sos rosu in vin rosu

 

Ingrediente

 

500 gr unt

300 gr pasta de rosie

200 ml vin rosu

100 ml zeama de lamaie

1 ceapa

1 catel de usturoi

sare , piper

 

Mod de preparare

 

Untul se pune intr-o tigaie incinsa , adaugam usturoiul urmat dupa un minut de ceapa . inabusim cu vin rosu . Intr-un bol punem pasta de rosie impreuna cu sarea si piperul dupa gust putem sa adaugam si zeama de lamaie , omogenizam .

Punem amestecul peste ceapa si usturoiul inabusit .

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

sos curry

 

Ingrediente

 

200 g smantana

20 g unt

100 g mustar iute

2 g curry

sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

 

Se topeste incet untul intr-o tigaie, se adauga mustarul, condimentele, sarea;

 

Se subtiaza treptat cu smantana, amestecand continuu;

 

Se serveste pe preparat sau in sosiera.

 

Pentru ca smantana sa nu se taie, o incalzim in prealabil la bain-marie.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

sos gorgonzola

 

Ingrediente

 

100 g branza gorgonzola

100 g smantana

20 g unt

sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

 

Se taie cubulete gorgonmzola;

 

Intr-o tigaie la foc mic se topeste untul, se adauga gorgonzola, se amesteca si se subtiaza cu smantana;

 

Se adauga sarea si piperul, se serveste turnat pe preparat sau pus in sosiera.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

Sos mexican

Ingrediente

1 ceapa

1 ardei gras rosu

1 morcov mic

4 rosii

1 ardei iute

2 linguri ulei

2 linguri apa

1 lingurita zahar

sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

Se curata ceapa se spala, se taie marunt si se pune la calit, mai imtai cu ulei pana se topeste, apoi se adauga cele 2 linguri de apa;

 

Se curata ardeiul gras de cotor si seminte, se taie rondele si se adauga peste ceapa, se lasa la foc mic;

 

Se curata morcovul, se rade si se pune peste ceapa si ardei, amestecandu-se din cand in cand;

 

Se curata rosiile de pielite si seminte,se zdrobesc si se pun peste sos;

 

Se toaca ardeiul iute marunt cu tot cu seminte, si se pune peste sos;

 

Se adauga in sos zaharul, sarea si piperul, se lasa sa fiarba 15 minute;

 

Se ia sosul de pe foc, se da prin sita si se lasa sa se raceasca.

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

sos olandez

 

Ingrediente

200 g unt

2�3 galbenusuri

1 lingura zeama de lamaie

sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu putinaz eama de lamaie, cu 1-2 linguri apa, se pun intr-un vas pe foc si se bat repede cu mixerul pana se ingroasa;

 

Se pune vasul pe marginea aragazului si se adauga putin cate putin din untul topit si scurs de apa;

 

Se adauga restul de zeama de lamaie, sare si piper. Se tine intr-un vas cu apa fierbinte pana la servire.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...