Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

dulciuri exotice


joker

Recommended Posts

Kazan Dibi

Timp de preparare: 50 min

Ingrediente:

o lingurita unt sau margarina, 20 gr zahar, 65 gr faina de orez (2/3 cana), 55 gr (1/3 cana)

amidon, 1 litru lapte, 240 gr zahar, 5 gr vanilie

Mod de preparare:

Se unge un vas cu unt si se presara zahar. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul si laptele

care se lasa la foc mic 10 minute, amestecind continuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa.

Se adauga si cele 240 gr zahar si se mai amesteca 1 minut, amestecind continuu. Se da vasul

deoparte si se adauga vanilia. Se toarna compozitia in vasul uns cu unt si zahar. Se tine la

cuptor la foc moderat timp de 20 de minute.

Specific: Turcia

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Lokma

Timp de preparare: 1 h30 min

Ingrediente:

1 kg zahar, 600 ml apa, o lingurita suc de lamiie, 2 lingurite drojdie uscata, o lingurita zahar,

60 ml apa, 250 gr faina (2 cani si 1/4), un ou, 1/3 lingurita sare, 100 gr ulei

Mod de preparare:

Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de

zahar intr-un castronel cu apa calduta. Se adauga 1/4 cana de faina si se amesteca pina se

omogenizeaza bine. Se acopera vasul si se lasa 20 de minute. Se adauga restul de faina, oul si

sarea. Se amesteca bine 7-8 minute pina se formeaza un aluat lipicios nu foarte gros. Se lasa la

caldura pentru 30 de minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se tine o lingurita in ulei, dupa

care, cu ea se ia din aluat. Se repeta operatia, punindu-se cit mai multe lingurite cu aluat in

tigaie, care se intorc rapid pe partea cealalta. Se coc pina devin aurii. Se scot in siropul rece si

se lasa pina absorb siropul. Se scot pe un platou si se servesc.

Specific: Turcia

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nuga

Timp de preparare: 20 min

Ingrediente:

500 gr zahar, 1/4l apa, 1 cescuta cu miere, vanilie, 6 albusuri, alune, 2 foi "Lica"

Mod de preparare:

Se dizolva zaharul in apa, se adauga mierea si zaharul vanilat sau esenta. Acest amestec se

fierbe bine pana se leaga ca pentru caramele. Se ia de pe foc si se adauga albusurile batute

spuma, se mai pune pe foc, foarte putin.... se ia de pe foc, se adauga alunele taiate marunt in

cantitatea dorita. Acest amestec se aseaza intre cele 2 foi si se taie patratele.

Specific: Bulgaria

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Peynirli Kunefe

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente:

450 gr zahar, 350 gr apa, 2 lingurite lamiie, 500 gr cataif, 200 gr unt, 375 gr brinza nesarata

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul de lamiie si se mai lasa un minut. Se lasa deoparte. Intr-un alt vas se combina cataiful si untul. Jumatate din acest amestec se pune pe fundul unei tavi si se preseaza usor. Se rade brinza deasupra. Se adauga restul de cataif, de aceasta data apasind mai tare pentru a presa. Se lasa la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, pina cataiful devine

maroniu. Se scoate din cuptor si se lasa 2 minute, dupa care se rastoarna deasupra siropul caldut. Se lasa pina cind siropul este absorbit, dupa care se taie bucati si se serveste.

Specific: Turcia

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu fulgi de orez

Timp de preparare: 20 min

Ingrediente:

1/2 ceasca miere, 100 gr halva, 100 ciocolata amara, 1 lingura de cacao, o jumatate de margarina pentru gatit, 6-7 pahare de fulgi de orez

Mod de preparare:

Intr-o oala de marime potrivita se amesteca toate ingredientele cu exceptia fulgilor de orez si se amesteca la foc mic pina devine o crema. Se i-a de pe foc si se amesteca bine cu fulgii de orez. Se toarna compozitia intr-o tava si se lasa la racit. Dupa cca 10 min se taie in bucati (cel mai usor este direct in tava) si se lasa in continuare pina se intareste. Dupa ce se intareste e mai greu de taiat!Dupa ce se intareste, e extrem de gustoasa linga o ceasca de cafea

Specific: Israel

 

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu piersici la gheata

Ingrediente:

8-10 piersici, 100 g zahar, 1-2 linguri apa, 20 biscuiti pisati, 100 g frisca, putin unt.

Mod de preparare:

Se taie piersicile in sferturi, se amesteca cu zaharul tos, se fierb cu apa 10 minute, apoi se freaca bine pana se obtine un piure gros. Se garniseste fundul unei forme unse cu unt cu un strat subtire de biscuiti pisati nu prea marunt. Se acopera cu un strat gros de piure de piersici, apoi iar un strat de biscuiti pisati, apoi iar cu piersici, pana se termina compozitia. Se tine la gheata cateva ore. Se serveste cu frisca.

Specific: Grecia

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura de malai

Timp de preparare: 45 min

Ingrediente:

2 cani de zahar, 4 cani de lapte, 1 cana de branza, 2 cani de malai, 2 linguri de faina, 2 linguri

de margarina, 4 oua, 1 lingura de praf de copt, 1 lingurita de seminte de marar

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se rastoarna intr-o forma untata si tapetata. Se da la foc mediu pe o perioada de 30 de minute sau pana cand, introduzind o scobitoare, aceasta sa iasa uscata.Dupa racire se poate presara un pic de cocos.

Specific: Brazilia

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Simanku

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente:

8 linguri de zahar, un litru de lapte, 6 oua, 250 gr. de zahar (8 linguri), 6 linguri de faina, un praf de copt, 1/2 l de frisca, ciocolata rasa

Mod de preparare:

Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se toarna peste caramel. Separat se pregateste blatul. Se bat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarna peste lapte, se niveleaza usor si se da la copt cam 50 de minute. Focul trebuie sa fie cam la minim. Dupa ce se coace se lasa in tava sa se raceasca de tot apoi se rastoarna pe un platou. Se pune frisca batuta si se rade ciocolata.Se poate servi cu sos de zahar ars

Specific: Turcia

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tarta de ciocolata

Timp de preparare: 40 min

Ingrediente:

Pentru aluat: 1 pahar faina, 100 gr.unt rece, 2 linguri zahar, 2 linguri apa rece, 1 vf. cutit de sare; crema: 500 ml frisca nebatuta, 300 gr. ciocolata amaruie, 2 galbenusuri, 2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se pudreaza cu fainasi se tapeteaza cu aluatul pregatit. Se introduce in cuptorul incins la temperatura mijlocie(150-170 grade, depinde de cuptor)pentru 25 minute.

Crema: Se pune pe foc intr-o oala ciocolata cu frisca nebatuta pina se topeste si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, amestecind pina se incrporeaza.

Atit crema, cit si aluatul copt se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna crema peste aluat si se introduce in cuptorul incins pentru inca 12 minute. Se raceste si se pudreaza cu cacao.Se serveste rece insotita de un sos de vanilie sau cu inghetata sau cu fructe prospete(capsuni,fragi, zmeura, afine) sau cu fructe din compot(1/2 para, 1/2 piersica etc)

Specific: Israel

 

 

 

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de morcovi

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente:

5 galbenusuri, 250 gr. zahar, 250 gr. morcovi dati prin razatoare, 250 gr. migdale macinate, 1lamaie, 80 gr. faina, o lingura praf de copt,

5 albusuri(batute), 1 varf cutit sare

Mod de preparare:

Galbenusurile cu zaharul se bat, pana se face o spuma. Se adauga morcovul, migdalele si lamaia(sucul si coaja, data prin razatoare). Dupa aceea se presara si faina cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile (batute spuna) si sarea.

De preferinta, se alege o forma rotunda, care se unge cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina.

Tortul se da la cuptor (18o grade) circa 5o min. Se poate servi si cu: glazura de lamaie, din 250 gr zahar vanilat, 2,3 linguri suc de lamaie sau glazura de cirese, din 25o g.zahar vanilat, 1 lingura apa, 1-2 linguri cirese.

Specific: Elvetia

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...