Administrators Admin Publicat August 1, 2006 Administrators Raport Distribuie Publicat August 1, 2006 Plecati cu copiii in vacanta cu masina? Cum se comporta ei pe bancheta din spate la un drum lung? Cum ii linistiti? Iata aici cateva idei de la desprecopii.com: -------------------------------------------- - cumparati carti de colorat si reviste. Tip: mergeti cu ei la librarie si lasatii pe ei sa aleaga - chiar daca nu este sanatos, o punga mare cu dulciuri poate fi folositoare (se pot faca asadar exceptii pentru o calatorie linistita) - cand opriti la benzinarie pentru alimentare, oferiti copiilor un mic buget din care isi pot cumpara singuri cate ceva (o jucarioara, o revista noua, o bomboana etc.) - apelati la jocuri electronice (gameboy, PSP etc.) - cumparati un DVD portabil sau daca aveti, folositi laptopul pentru vizionarea filmelor de desene animate. Nu uitati sa luati si casti si daca aveti mai multi copii puteti cumpara splitere pentru casti. - ascultati in masina muzica linistitoare. Aceasta ii linisteste in general si pe copii - faceti jocuri de genul: eu vad ce nu vezi tu, hai sa numaram camioanele, fazan pe personaje din desenele animate sau cu tari etc. - faceti pauze dese de minim 20 de minute in parcaje unde copiii se pot juca. Nu uitati mingea de fotbal in acest caz. Asteptam si propunerile voastre ca sa facem un top al celor mai bune metode. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
joxy Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 Plecati dimineatza devreme si astfel in prima parte a drumului, aveti mari sanse sa doarma. (plus ca esti odihnit, ai drumul liber si este racoare - vara) Cu respect, G. Suntem urate... si ne tarim!id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 pentru copii mai mici (1-2 ani) - luati jucarile preferate. mai ales daca sunt de genul celor care canta, scot sunete sau sunt interactive. este mult mai probabil ca atunci copiii sa stea linistiti si sa se joace. lasati-l pe el sa si le aleaga. povestiti-i cu lux de amanunte ce frumos este acolo unde va duceti si ce bine va veti distra. spuneti-i ca acolo sunt o gramada de lucruri care ii plac lui (eu aplic cu succes enumerarea a zeci de betoniere, excavatoare, macarale, masini de gunoi si basculante care se plimba pe acolo ...si merge ) Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzuni Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 - nu-i "uitati" pe bancheta din spate a masinii. Antrenati-i in discutiile voastre, ale adultilor. Se vor simti importanti, bagati in seama, si timpul va trece mai usor pentru ei. - fixati de comun acord momentele in care veti opri masina pentru o pauza (shopping, relaxare, pipi etc). Incercati sa nu le impuneti. - cantatul in masina face minuni: gasiti cantece pe care sa le stie toata familia. ____________________________________________________________ Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel si... pisicos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chuny Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 Nu uitati de scaunul de masina id="red">! Nu plecati nici macar 1 km fara a pune copilul in scaunul de masina si de a-l atasa corespunzator. Viata lui depinde de acest gest ! Sibylle id="green">[gravi] saptamâna 30 Pozele mele id="green"> Poze noi id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oLo Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 * Noi avem regula generala: nu bem si nu mancam in masina, decat cu foooarte mici exceptzii. Asta din cauza ca riscul de murdarie e foarte mare. * Luam carti si cate o jucarie de copil. * Emma a inventat un mic joc: fiecare membru al familiei are atribuit un animal: Emma caii, Anaïs vacile, mama gâstele/ratzele si tati oile (se mai schimba animalele, dar caii raman ai Emmei). Si de fiecare data cand vedem animale pe marginea drumului, semnalam ale cui sunt :D.La sfarsitul drumului facem statistica: care a avut mai multe animale. Evident ca pe ultimul loc sunt eu, cu gâstele mele :D. * Cantam. In general, cantam pe rand si aplaudam pe cel care a cantat. Copii de regula inventeaza cantecelele. * Ii punem pe copii sa ne povesteasca cum e la gradinitza, filmele de desene animate preferate, povesti etc. Ca-i ascultam numai c-o ureche, e altceva... * Cand o sa fie mai mari, o sa-i invatzam semnele de circulatzie. Cine reuseste sa spuna corect toate semnele de circulatzie intalnite, capata o recompensa. O sa ii invatzam sa se uite pe harta, sa urmareasca drumul. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carolinah Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 Si eu sunt pro plecat dimineata devreme sau imediat dupa masa de pranz, ca sa prindem vreo 2 ore de somn. Si, spre rusinea mea, care descurajez f fervent mancatul aiurea, cand nu se mai poate si ele fac scandal, le dau sa rontaie cate ceva (biscuiti, mar, sticks etc). Si nu le dau toata punga, ci le dau unul, dupa ce il termina trebuie sa treaca 2 min pana la urmatorul etc. Si trece vremea incredibil... Si cantam cate ne tine gura pe toti 4 (hihi, mai ales pe aia mica de un an si un pic) toate cantecelele posibile, dupa care le pun cate un CD cu vreo poveste sau muzica. Le-am mai dat carti, jucarii etc dar mi se pare ca li se face rau uitandu-se mereu la ele. Si am uitat sa spun ca stau numai si numai legate in scaunul de masina. Asa le-am invatat de cand s-au nascut si nu concep altfel. Carolina, cu Alina si Ana... si tati, evident Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tlaura Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 Noi avem o mare experienta in acest domeniu; suntem mai tot timpul pe drumuri, in cele mai multe cazuri cu masina. De aceea DVD-ul de masina nu lipseste. De asemenea, cum spuneati si voi, carticele, cateva jucarii, povesti spuse de mine (ii plac f. mult si sta linistit si le asculta), si nu in ultimul rand, opriri destul de dese ! Bineinteles, mai trage si cate un pui de somn de o ora-doua! Laura, mama lui Andrei Poze Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sinzi_ana Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 Noi (la 3 ani) folosim cu succes -joc electronic (leapster) si am grija sa am cate un joc nou la drum -carticele cu actzibilduri -o jucarie noua de dimensiuni mici (ca sa incapa in bagajul de mana) -pernuta pt cap (in forma de U) -chipsuri...ca ultima solutie...la drum lung face greva foamei...dar niciodata nu refuza chipsurile -apa...mereu ii e sete -daca suntem cu masina oprim la 2-3 ore la un fast-food care are loc de joaca pt copii, sau la un popas cu spatiu verde -haine de schimb la indemana -punga pt gunoi Fiecare dimineata e un nou inceputid="purple">id="Book Antiqua">id="size2"> Sinzi, Radu si David[avion] bomba pisaloaga varsta David[cool] poze David[cool]id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzuni Postat August 1, 2006 Raport Distribuie Postat August 1, 2006 - din experienta mea de copil va spun ca atunci cand eu si sora-mea incepeam sa ne certam din varii motive, sa tipam, sa plangem, mama ne antrena in jocul "linistea". Primul care vorbea pierdea concursul. Si functiona! ____________________________________________________________ Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel si... pisicos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.