Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Intrebare - Utrogestan

Recommended Posts

Fetele dragutele am si eu o intrebare legata de acest Utrogestan...

Asadar, sunt gravida in 9 sapt (calculat din prima zi de la UM), respectiv 7 de la conceptie, am mers la 2 medici si unul mi-a prescris Utrogestan (2 pe zi, intravag, timp de 2 sapt), celalalt nu.

Precizez ca eu am mastoza fibrochistica si nu am facut nici un fel de analize hormonale sa vad daca am deficit de progesteron sau nu...

Ajuta cu ceva Utrogestanul? Sa-l iau? Cat timp se ia? Are efecte asupra mastozei?

Mercic,

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga Geo, sa-ti spun ce scrie in prospect:

Acest medicament reprezinta un tratament hormonal progestativ.

Administrare pe cale vaginala:

- in cazul avorturilor habituale (repetitive)

- in cursul ciclurilor de FIV

Mie mi-a prescris doctorita si la prima sarcina (33 de ani), pana in saptamana 14, cand deja este formata placenta (care preia sarcina de a produce progesteron). Nu am facut analize hormonale, insa cred ca a contat varsta si faptul ca facusem inseminare artificiala.

La sarcina a 2-a (34 de ani), conceputa normal, mi-a dat la fel utrogestan (pana in saptamana 14). La 24 de saptamani, am pierdut sarcina, din cauza unei viroze, pe o insuficienta placentara (de care si-a dat seama la analiza placentei). Ma simteam foarte bine, habar nu aveam de ea... Probabil ca un supliment de progesteron ar fi ajutat-o.

La sarcina 3-a (36 de ani - sunt in saptamana 15), un alt medic la care merg, mi-a prescris 4 utrogestan/zi, cu care merg in continuare(sa vedem pana cand), plus 4 fiole de gravibinon (1/saptamana), care contine tot progesteron. Ieri am facut a 2-a fiola.

Deci, dupa parerea mea, mie mi-a dat in prima sarcina, preventiv (obtinusem sarcina greu). Cred ca si varsta a contat. Acum, la sarcina 3, celalat doctor mi-a crescut doza, datorita pierderii sarcinii precedente, plus a unei sangerari maronii (am avut un mic hematom, in saptamana 8).

Nu stiu cat esti de tanara, cat de greu ai obtinut sarcina sau ce istoric ai in aceasta privint. cred ca ceva din asta a contat cand ti-a fost prescis Utrogestanul. Orcicum, pana la formarea placentei, vaginal, chiar cred ca este OK. Faptul ca mergi la doi doctori, care iti dau sfaturi opuse, e cam naspa. Mergi pe mana celui in care ai incredere mai mare (referinte mai bune). Altfel, o sa te chinuie mereu intrebarile.

Sper ca ai inteles, ce-a vrut fata sa zica...

Pupa Crisa 14+

Crisa merci din suflet pt raspunsul tau.

Am uitat sa precizez ca am 28 ani, sarcina naturala (prima sarcina), nu am avorturi spontane in antecedente...iar prospectul l-am citit de n ori, framantarea mea este si daca va afecta cumva mastoza mea sau daca are alte efecte negative ulterioare...

cand se incheie tratamentul, se intrerupe brusc sau treptat?

Asa e ca trebuie sa ma hotarasc la un doctor, stiu asta :)

eu am pierdut doua sarcini si cel mai probabil diagnostic a fost: cadere de progesteron. ca atare la a 3-a sarcina am pus vaginal Utrogestan doua pe zi (chiar i 4 in zilele cu sangerari) pina in sapt a 14-a. La a doua sarcina mi-a prescris Utrogestan din start dar m-am simtit ok asa ca am folosim numai o pastila sau doua. Sarcina usoara GEO[flo]

CRISOTEACSA ma bucur mult, mult sa te revad. si ma bucur si mai mult ca esti insarcinata!!! Iti doresc o sarcina usoara si un bebic sanatos!!!

[il]

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal">

Hai ca acu nsunt pe langa subiect...

PAPADIE, ce ma bucur sa dau de tine. Si cu doi pui!!!!!! Uau [cool]! Ce-a trecut vremea. Ma bucur din suflet pentru voi!!!

Vad ca tu esti moderatoare activa. IO mi-s codasa. Cand nu-s gravida [:D], sunt asa de dinamica si stau atat de mult afara ca nu prea am timp de Net (strict cu fetele mele de iunie-iulie 2003). Ma bucur insa ca exista DC-ul...

Era sa uit: ghici ce nume am ales daca voi avea fetita???? CATRINA [flo]

Pupici multi[pup][pup]

geo_78,id="red"> eu am luat utrogestan intravaginal din prima zi de sarcina pana la 12 saptamani cate 6/zi, iar de atunci iau cate 4/zi pana voi face 32 de saptamani. Utrogestanul nu se intrerupe brusc, ci treptat reduci doza.

Imi pare rau ca nu stiu sa-ti raspund la intrebarea cu mastoza fibrochistica [bang]

Iti doresc sa ai o sarcina usoara si lipsita de probleme!!![flo][flo]

Mi-ka

bebelusul meu

quote:Originally posted by crisotexa

Hai ca acu nsunt pe langa subiect...PAPADIE, ce ma bucur sa dau de tine. Si cu doi pui!!!!!! Uau [cool]! Ce-a trecut vremea. Ma bucur din suflet pentru voi!!!Vad ca tu esti moderatoare activa. IO mi-s codasa. Cand nu-s gravida [:D], sunt asa de dinamica si stau atat de mult afara ca nu prea am timp de Net (strict cu fetele mele de iunie-iulie 2003). Ma bucur insa ca exista DC-ul...Era sa uit: ghici ce nume am ales daca voi avea fetita???? CATRINA [flo]Pupici multi[pup][pup]

id="quote">id="quote">Scuzati de off topic dar e cel mai frumos compliment pe care mi l-a facut cineva ever. Multumesc! Daca o sa fie fetita iti garantez eu Catrinele sunt niste fete dulci, dulciuroase si inteligente[;)] Oricum ar fi, sa fie un bebel sanatos!!!__________________________Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...