Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sist med deficitar... oare nu se poate face nimic?

Recommended Posts

Cred ca a mai fost dezbatut subiectul, iertati-ma daca revin, dar m-am intors pachet de nervi de la circa, sau cabinetul medical.

Vreau sa va prezint doua cazuri ... care pe mine cel putin m-au scos "din apele mele linistite" si nu prea stiu pentru moment ce sa fac sau cui as putea sa ma adresez... sau daca as putea sa ma adresez cuiva.

Primul caz: caldura a dat de furca tuturor, mai ales batranilor. Am o bunica care a fost destul de tare afectata de caldura. Am sunat la medicul de familie... e in concediu, pot incerca la alt medic... dar... in final am chemat salvarea, am platit si mi-a consultat-o acasa si mi-a dat si tratament ptr. 3 zile pina sosea medicul ei.

Astazi am mers dimineata la doctor si i-am lasat asistentei "hartiuta" lasata de medicul chemat si mi s-a spus sa trec mai tarziu ptr. a lua reteta. Si acum 45 min. am mers dupa reteta. Si surpriza ... era o coada ... ca la carne acum 20 ani. Si culmea, toti erau batrini, in bastoane sau trasi la fata ... Mi-a fost efectiv jena sa trec, sa intru in fata sa iau reteta... Am auzit comentariile acelor oameni, majoritatea pensionari, cred, care se plangeau ca abia au ajuns la cabinet. Am intrebat asistenta daca nu se deplaseaza si acasa si mi s-a spus ca ptr. 200.000 lei vine... Cum e normal asa ceva?

Nu e suma mare, dar cum poate da un batran ptr. care pensia este insuficienta si ptr. intretinere sau mancare sa dea bani unui doctor ptr. a beneficia de un drept legal.

Unde mai pui ca atunci cind ma uit pe state la suma de plata ptr. aigurari constat ca nu e tocmai mica!

E de-a dreptul barbar... asa cum sint si cozile de la medicamente compensate, cum sint si cozile ptr. retete compensate.

E normal sa ne imbolnavim doar atunci cind avem bani?!?

Al doilea caz... o cunostinta ... de fapt ruda indepartata care locuieste intr-un satuc nu departe de Constanta si care nu a dispus de bani ptr. monitorizarea sarcinii sau ptr. a merge luna de luna, la un medic ginecolog. A venim momentul nasterii si chemata salvarea dusa la spital si surpriza... de la ora 22.00 duminica a nascut luni la ora 21.00, un baiat de 4.400 Kg normal.. fara nici un fel de ajutor... Noi abia am aflat asta ptr. ca am fost rugati sa dam o mana de ajutor ... asistentelor... care nici macar nu se uita la ea...

In anul 2006 vi se mai pare normal sa fie astfel de discriminari? In conditiile in care batranii care stau la acele cozi au muncit ani de zile?

Imi pare rau daca am ocupart atata spatiu... si daca nu era nevoie de un alt subiect... dar sint... destul de nervoasa si suparata.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pai in primul caz nu prea ai ce face. Medicul de familie o sa-ti spuna ca este mai eficient sa stea la cabinet cu tot personalul, putand sa ajute mai multi oameni intr-un timp mai scurt decat daca ar merge la fiecare acasa. Asistentei ai putea sa-i zici vreo doua, dar tot la mana ei ajungi cand mai treci pe la medicul de familie si-ti pui singura paie pe foc. Este nedrept, sistemul uneori permite o adevarata dictatura a medicului de familie si a personalului aferent. In conditiile in care ei au mii de pacienti pe liste, sunt foarte putin impresionabili la amenintari cu "plec de la tine si ma inscriu la altul". Si la altul e la fel!Solutia ar fi aceste clinici private unde un abonament costa mult, dar pt ca nu au atatea mii de pacienti ii trateaza cu mai mult respect si au si mai mult timp de ei.

In al doilea caz, daca intr-adevar ruda ta a nascut singura, neasiatata, intr-un spital, atunci da, poti face o plangere la colegiul medicilor, la conducerea spitalului, etc. Daca insa a fost asistata la momentul propriu-zis al nasterii, dar n-a bagat-o nimeni in seama prea mult pe perioada travaliului...well incepe sa semene cu primul caz. Indiferenta la adresa pacientilor, nesimtire, dictatura. Ei sunt in postura in care pot impune legea pt ca tu ai nevoie de ei, nu invers. Nu e ca si cum ruda ta putea sa se ridice si sa plece din spital iar ei ar fi fost cu ceva afectati de treaba asta. Iar nesimtirea asistentelor din maternitatile de stat este proverbiala, cu sau fara spaga. Solutia este tot o clinica privata, dar inteleg ca pe acolo o nastere se calculeaza in o mie- doua de euro.

Deci raspunsul la intrebarea ta se pare ca este: nu prea exista solutii eficiente pt a imbunatati sistemul, exista solutii pt a iesi oarecum din el, si a te adresa privatilor.

Creta

Poze nunta

Cand citesc astfel de cazuri, inainte sa ma infurii pe un sistem deficitar, ma infurii pe familiile celor batrani. Ok, traim intr-o tara saraca, dar nici oamenilor nu le pasa, ne abandonam parintii sentimental si financiar, oare toti batranii aia de la coada sunt celibatari fara copii? [bang]

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Io doua chestii n-am priceput:

1. era normal sa vina sa iti aduca asistenta reteta acasa, sau de ce e incriminata asistenta ca era coada la cabinet?

2. cum adica a nascut cunostinta ta "fara ajutor", a nascut singura in pat, sau cum? iar apoi, ce inseamna ca "nu se uita nimeni la ea"?

Nu ca raspunsul la intrebarile astea mi-ar lamuri mie de ce e sistemul sanitar romanesc de rahat, da' poate am sa inteleg mai bine motivele indignarii tale.

"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti."

(Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">

Hai mai Cata ca stii foarte bine ce inseamna sa nu se uite nimeni la tine, cred ca nici macar nu trebuie sa iti imaginezi pentru ca sunt sigura ca ai auzit si poate chiar vazut: femeia in sala de travaliu, dureri insuportabile, chinuri, tipete, si ore in sir nu trece nimeni dintre cadrele medicale sa ii dea macar un pahar de apa, un calmant ceva, sa ii verifice dilatatia, sau sa o ajute sa mearga la wc pentru ca e cu perfuzia in mana. Spune-mi ca nu ai auzit in veci de asa ceva si io nu mai intru un an pe DC.

fara drept de semnatura

Mai, io am inteles ca femeia e bine mersi, a nascut un copil sanatos si acuma e lauza, da? N-am inteles ce inseamna ca a nascut "fara ajutor". Si ma interesa ce ingrijiri ar fi trebuit sa i se dea si nu i s-au dat dupa ce a nascut. Ca asa lumea zice multe, si reale si imaginare, iar daca e sa ne luam dupa cate am auzit eu....[:D]

"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti."

(Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">

Beneeee, atunci sa asteptam explicatii detaliate.

Oricum, daca as avea bani asa m-as gadi si io la o asigurare medicala privataaaa... ca io una nu vad nici o (scuzati - nicio) iesire nicicand din situatia asta in care suntem cu sistemul sanitar.

fara drept de semnatura

Si cu asigurarea privata si tot te lasa sa mori, nu faci primavara cu doi doctori buni capabili. Sistemul e de vina, legile nu sant facute bine, pt ca aia de trebuie sa le faca se tin de barfe si scandaluri intre ei in loc sa se gandeasca la ce-i trebuie populatiei sa treaca de faza asta si sa intre cu capul sus in Eu nu cu pete asa mari.

cicina

catagheid="red"> eu cand am nascut asta acum 12 ani nu se uita nimeni la tine daca nu ii bagai un ban in buzunar incepand de la asistenta pana la femeia de servici infirmiera care m-a dus dupa nastere in salon in primul rand a zis sa va traiasca si se impingea cu buzunarul in fata mea ca sa ii dau ceva.dupa nastere sunt atatea de facut toalete in fiecare zi pt ca banuiesc ca au si taiat-o la atatea kg cate a avut bebelulMie nici macar nu mi-au pus un tel la dispozitie sa sun acasa sa spun ca am nascut la 2 ore dupa nastere bantuiam pe holuri sa caut un tel am coborat pina la parter simteam ca mi se duce burta in jos nu am gasit nici un tel bun si atunci am rugat femeia de servici sa sune si bineinteles ca i-am dat bani si ei ca sa faca acest lucru asa ca sistemul sanitar cred ca nici intr-o 100 de ani nu se va reglementa

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameniid="limegreen">

familia mea de-ale croitoriei animalutze

quote:Originally posted by teodora35

[red]Mie nici macar nu mi-au pus un tel la dispozitie sa sun acasa sa spun ca am nascut la 2 ore dupa nastere

id="quote">id="quote">Imi pare rau, dar asta deja nu mai este datoria medicilor/asistentelor/infirmierelor. Daca e pana acolo, presupun ca nu ai plecat la spital neinsotita, sotul putea sa astepte pe hol sau sa revina din cand in cand, sa vada daca ai nascut.Si nici in ruptul capului nu cred ca intr-un spital ne-ar lasa cineva sa nastem singure sau nu ne-ar ingriji nimeni copilul. Ca nu se uita la noi asa cum ne-am dori, asta e deja altceva. Cand am nascut am intalnit doar oameni cu suflet, asta a fost norocul meu, spitalul e de asa natura...nu stiu. Cert este ca indiferent de cotizatiile mele, asistentele si-au facut treaba. Cum m-au ingrijit pe mine, asa au ingrijit-o si pe femeia de langa mine care atunci cand a vrut sa ii dea niste bani unei asistente a fost refuzata categoric.Una dintre asistente venea sa povesteasca cu mine chiar si dupa ce nu am mai fost in grija ei(am nascut cu cezariana asa ca am trecut prin cateva saloane). O femeie foarte dragutza, nu i-am dat un leu.Sunt convinsa ca sunt si multi "neoameni", ceea ce mai razbate prin diferite articole/stiri e doar o mica parte din ceea ce se intampla.Solutia este sa fim constienti ca daca noi nu luam atitudine, degeaba ne plangem pe forum. Catalina, ce ar trebui sa facem in cazul in care o asistenta sau un medic nu isi face datoria, la cine faci reclamatie?Sunt convinsa ca daca in fiecare zi spitalul ar primii 10 reclamatii la adresa unor cadre medicale, in final cineva se va ocupa si de asta. Dar asa, daca nu facem nimic, nu obtinem nimic.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...