Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

dovlecei in congelator?


Recommended Posts

Se pot pastra mai mult timp in congelator dovleceii? Eventual pana la iarna?

 

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

 

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns
se poate, dar n-au niciun gust...spre deosebire de alte legume care, congelate, sunt foarte placute la consum dupa decongelare, dovleceii, conopida...isi pierd toate calitatile. nu merita efortul decat daca vrei sa ai la iarna bucatele de dovlecel in borsul de legume. la dovlecei umpluti nici sa nu te gandesti. gasesti toata iarna in supermarketuri dovlecei proaspeti. iti recomand cu caldura sa congelezi mazare (cruda), fasole verde, galbena... (oparita), ardei gras (oparit), ardei copt (curatat), zarzavat de supa/ciorba (dat prin masina de tocat), marar, leustean, patrunjel, (spalate si zvantate), stevie, spanac, loboda (oparite). [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu curat dovleceii, ii dau pe razatoarea mare, ii congelez si iarna fac mancare de dovlecei scazuti. ii pun asa concelati in cratita si ies excelenti. Daca ii lasi sa se dezghete se fac terci si nu sunt buni de nimic. La fel si conopida.

 

adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)id="size3">id="size2">id="Verdana">id="size4">id="red">

 

id="red">Baieteii lui mami[bonjovi] id="red">id="red">AICIid="size2">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da, la fel am patit si eu cu dovleceii. In schimb ardei gras am pus mereu la congelator neoparit si e excelent. Am pus jumatati de ardei sau taiat marunt in pungulite. Se inmoaie foarte putin nu se flescaieste ca rosia sau ca dovlecelul si gustul e neschimbat

 

Liliana si Dani

 

poze

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu pun dovlecei la congelator ,dar doar ptr ciorba ,bors .Ii tai cuburi mai mari (ca atunci cand tai cartoful ptr piure) si ii folosesc in mancare in loc de cartofi.

Nu ii las sa se descongeleze ptr ca se strica.

 

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pai,fetelor! Se stie clar,ca orice leguma congelata,este indicat s-o pui inghetata in mincare,de ce credeti voi ca scrie pe toate pungile ca nu trebuie decongelat inainte de folosire? Normal ca nu avea cum sa se dezghete si sa mai fie bun pt.chiftelute sau pt.umplut,chiar consistenta lui cind e proaspat iti arata asta....

Si,da,dovleceii nu-i poti congela pt umplut,dar pt.mancaruri merg de minune.

Eu ii curat,ii tai cubuletze,ii congelez si iarna le dau drumul direct in ciorba,sau in ghiveci,sau la ce mancare ii mai folosesc si ies super gustoase......

 

 

BRENDA

 

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"

http://community.webshots.com/user/brendamitran

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si mai congelez si rosii,taiate cum imi vine mie,in general felii,mai congelez si ardei gras si gogosar taiate cubulete,si morcov dat prin razatoarea mare.....deci tocmai bune de aruncat in mancare.....

 

BRENDA

 

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"

http://community.webshots.com/user/brendamitran

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

si eu am pus dovlecei la congelator, curatati si taiati cuburi (pt ciorba sau mincare);

cind i-am folosit - i-am pus direct inghetati, fara decongelare prealabila; au fost excelenti;

la fel fasole verde - am pus-o spalata, dar neoparita, rupta mai mica si am folosit-o asa inghetata, ardei gras - spalat, neoparit, doar curatat de cotoare si taiat in jumatate (si taiat bucati inainte de a fi pus in mincare asa inghetat cum era), mazare - spalata, neoparita si pusa in mincare tot inghetata;

doar spanacul l-am oparit inainte si l-am taiat mai mic (dar l-am pus in mincare tot inghetat)

 

am mai pus si patrunjel, leustean, marar - legaturi, spalate si uscate (nu se pun pline de apa), iar la gatit le-am folosit tot inghetate, le-am taiat si le-am pus in mincare

 

fructele la fel - inainte le dezghetam si-mi iesea un mare maclavais, asa ca acum pun direct in prajitura caisele inghetate (spalate, curatate de simburi si taiate in 1/2, si congelate in pungi cam cit folosesc la o prajitura 0,5 - 1 kg), visine spalate, fara simburi etc.

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...