akella Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Spaghetti cu rosii II Ingrediente: 2 lingurite faina, 1 lg. unt, 250 ml lapte, 100 g cascaval, sare, piper, 700 g rosii mici, 2 lg. ierburi de Provence, 3 lg. pesmet, 3 lg. ulei (masline), 400 g Spaghetti Faina se caleste in unt si se inglobeaza treptat laptele. Se lasa sa clocoteasca 3 minute. Se inglobeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper. 250 g de rosii se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Se adauga in sos. Se preincalzeste cuptorul (225°). Se taie capacele la restul de rosii si se aseaza rosiile golite de miez pe o tava tapetata cu folie de aluminiu. Se amesteca ierburile cu pesmetul si se presara deasupra. Se stropesc cu ulei si se coc 15 minute. Se pregatesc pastele si se servesc cu rosii si sos. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
akella Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Spaghetti in sos bolognez Ingrediente: 400 g Spaghetti, 350 g pulpa de vita, 150 g pulpa de porc, 80 g slanina, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, ½ radacina de telina, 1 mar, 1 lg. unt, 4 lg. ulei (masline), 1 pahar de vin, 200 g rosii pasate, 4 lg. bulion Carnea si slanina se trec prin masina de tocat. Legumele si marul se rad fin sau se taie cubulete, apoi se calesc in unt amestecat cu ulei. Se adauga carnea tocata si se rumeneste bine. Se toarna vinul, se lasa sa se evapore, apoi se adauga rosiile si bulionul diluat cu putina apa calda. Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg si se amesteca bine cu sosul. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
akella Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Spaghetti cu sos de ciuperci Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 800 g ciuperci, 4 lingurite unt, 12 lg. smantana, 4 lingurite cimbru, piper, 4 rosii Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg. Ciupercile se taie felii si se calesc in unt. Se adauga smantana, se lasa 3 minute sa dea in clocot si se condimenteaza cu cimbru, sare si piper. Rosiile se taie felii, se calesc putin cu ciupercile si se amesteca pastele cu sosul. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
akella Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Spaghetti cu sos de vin Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 50 g slaninuta, 2 cepe verzi, 3 lg. vin rosu, 2 lg. otet aromat, 50 ml supa legume (instant), 1 lg. bulion, piper, 1 catel usturoi, 1 lg. ulei (masline), 50 g cascaval Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se taie fasii slaninuta, se topeste pana devine crocanta si se scoate. Se curata ceapa, se taie rondele frunzele verzi, restul se toaca. Ceapa se prajeste in tigaia in care s-a topit slaninuta. Se adauga vin, otet, supa si bulion. Se lasa sa fiarba 5 minute si se adauga slaninuta. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se scurg pastele si se amesteca bine cu uleiul si usturoiul pisat. Se aranjeaza pe farfurii impreuna cu sosul. Se rade deasupra cascaval si se presara rondele de ceapa. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
akella Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Spaghetti cu usturoi Ingrediente: 350 g Spaghetti, 4-5 lg. ulei (masline), 6 catei usturoi, 2-3 ardei iuti, cateva masline negre Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se incinge uleiul intr-o cratita larga. Se adauga 3 catei usturoi intregi si 3 catei usturoi taiati in doua. Se pun apoi ardeii taiati rondele si se caleste totul la foc mic, avand grija sa nu se arda usturoiul. Cand s-au rumenit, se adauga pastele scurse si se mai inabusa 5-6 minute. Se orneaza cu rondele de masline. Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici. http://community.webshots.com/user/miana_dragnea Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
joker Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Sos pentru spaghete al pesto Ingrediente: frunze de busuioc proaspat, ulei de masline extra virgin, usturoi, parmezan ras, muguri de pin, sare, piper Mod de preparare Busuiocul cu uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se mixeaza intr-un vas timp de 5 min., pina cand pasta devine omogena omogena. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
joker Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Sos de spaghete condimentat Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, 3-4 catei usturoi, o cutie ciuperci, 7-10 masline verzi, 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita); condimente: dafin, busuioc sau oregano, rosmarin,sare, piper; o lingurita zahar, 3 linguri de bulion, 350-500 gr. suc de rosii, 75 gr. unt, 1 ou crud, 1 pachet spaghete Mod de preparare Se pune uleiul de masline intr-o cratita si se incinge. Cind este incins bine, se pun cateii de usturoi, pisati in prealabil, in uleiul incins si se lasa sa se "aureasca" un pic uleiul. In acest fel, uleiul va capata un puternic miros de usturoi si va pierde mirosul puternic de masline. Dupa circa 3-5 minute, se pune, impreuna cu uleiul si usturoiul, carnea de vita tocata. Se adauga sarea, piperul si celelalte condimente: o foaie de dafin, busuioc proaspat tocat sau uscat, oregano, si foarte putin rosmarin, deoarece are o aroma foarte puternica. Se amesteca incontinuu cu lingura de lemn, astfel incat carnea sa se rumeneasca bine aproximativ 15 minute. Se pun ciupercile tocate nu foarte marunt si maslinele, taiate felii. Se amesteca 10 minute, apoi se incorporeaza bulionul si sucul de rosii. Se adauga si zaharul, se amesteca incontinuu pina se incorporeaza sucul de rosii si zaharul, se da focul incet, apoi se acopera cratita cu capacul si se lasa sa scada 30 de minute. Separat, se fierb spaghetele cu untul. Dupa ce au fiert, se strecoara si apoi se pun intr-un castron. Se sparge un ou crud si se amesteca bine [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
joker Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Spaghetti cu sunca si cognac Ingrediente: spaghetti 500g sunca 100g unt 50g ceapa faina - o lingura smantana - 1 pahar mar 1/4 cognac 1 lingura cascaval ras 50 g sare piper Preparare: Se topeste untul intr-o cratita si se incorporeaza faina. Se adauga ceapa si marul tocat fin apoi se acopera cratita cu un capac si se fierbe la foc slab cca. 15 min amestecand din cand in cand. Se stropeste cu cognac, se lasa sa se evapore, se adauga smantana si cascavalul dupa care se da de pe foc. Se fierb spaghetti in multa apa sarata si se condimenteaza cu sosul preparat, cu sunca taiata felii si putin piper macinat. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
joker Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Spaghetti marinara Ingrediente: Spaghetti - 500 grame pt 4 persoane Fileuri peste (dezosat) - 250 gms Fructe de mare - calamari, scoici, creveti etc - 250 gms (optional) 1 kg rosii, curatate de coaja si taiate cuburi (vezi mai jos) 2 catei usturoi 1 ceapa 1 lingura ulei (de masline, daca aveti) 1 pahar vin alb sec 1 lingura unt Patrunjel tocat pentru decor Preparare: Pentru ca sosul marinara sa fie cu adevarat bun, va recomand sa folositi rosii proaspete, si nu bulion sau pasta de rosii. Cu tehnica de mai jos sunt foarte usor de curatat si rezultatul va fi foarte gustos. Curatarea rosiilor Cu un cutit mic ascutit, si lasand rosia intraga, se scoate miezul tare si verde de la codita. Pe partea opusa a rosiei se fac 2 taieturi cam de 3 centimetri, in cruce. Se pun rosiile in apa clocotita cam 20 de secunde, pana cand coaja incepe sa se desprinda la taieturi. Se scot rosiile cu grija din apa clocotita si se pun in apa rece pana se pot lua in mana. Apoi coaja se poate trage jos foarte usor, pornind de la taieturile de la baza. 1. Se taie rosiile in bucati marisoare, avand grija sa nu se scurga sucul 2. Se toaca fin ceapa si cei 2 catei de usturoi 3. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste scurt ceapa si usturoiul, pana cand ceapa devine transparenta. 4. Se adauga pestele taiat bucati si fructele de mare. 5. Se gateste pe foc mediu, amestecand usor, pana cand pestele este patruns aproape complet. 6. Se scot pestele si fructele de mare din tigaie si se trec intr-un alt vas. 7. Se pun in tigaie rosiile taiate si se calesc vreo 10 minute, amestecand ca sa nu e arda. 8. Intr-un alt vas se pune apa la fiert si se adauga 1 lingura de ulei, pentru ca spaghetele sa nu se lipeasca intre ele. 9. Cand apa fierbe se pun si spaghetele, amestecand din cand in cand. 10. La rosiile din tigaie se adauga vinul, putin piper, pestele si fructele de mare si se tin pe foc pana sunt bine incalzite si scade suficient sosul. 11. Pastele se tin la fiert cam 10 minute, ca sa fie fierte dar nu excesiv de moi. Se scurg si se clatesc cu apa calda, apoi se amesteca cu putin unt. 12. Se servesc pastele cu sosul marinara si putin patrunjel tocat. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
joker Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Spaghetti a la matriciana Ingrediente: spaghetti 400g costita afumata 150g unt 50g rosii 50g ceapa ardei iute rosu cascaval ras 50 g sare piper Preparare: Se rumenesc intr-o cratita, in unt, ceapa tocata si costita taiata cubulete. Se adauga apoi ardei iute, sare si piper iar dupa cateva minute rosiile curatatede pielite si taiate bucati. Se fierbe sosul la foc potrivit pana ce se ingroasa. Se fierb spaghetele al dente , se strecoara si se condimenteaza cu sosul preparat si cascaval ras. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Recommended Posts
Archived
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.