Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

SPAGHETE


niponel

Recommended Posts

Spaghetti cu rosii II

 

Ingrediente: 2 lingurite faina, 1 lg. unt, 250 ml lapte, 100 g cascaval, sare, piper, 700 g rosii mici, 2 lg. ierburi de Provence, 3 lg. pesmet, 3 lg. ulei (masline), 400 g Spaghetti

 

Faina se caleste in unt si se inglobeaza treptat laptele. Se lasa sa clocoteasca 3 minute. Se inglobeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper.

250 g de rosii se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Se adauga in sos. Se preincalzeste cuptorul (225°).

Se taie capacele la restul de rosii si se aseaza rosiile golite de miez pe o tava tapetata cu folie de aluminiu. Se amesteca ierburile cu pesmetul si se presara deasupra. Se stropesc cu ulei si se coc 15 minute. Se pregatesc pastele si se servesc cu rosii si sos.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Spaghetti in sos bolognez

 

Ingrediente: 400 g Spaghetti, 350 g pulpa de vita, 150 g pulpa de porc, 80 g slanina, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, ½ radacina de telina, 1 mar, 1 lg. unt, 4 lg. ulei (masline), 1 pahar de vin, 200 g rosii pasate, 4 lg. bulion

 

Carnea si slanina se trec prin masina de tocat. Legumele si marul se rad fin sau se taie cubulete, apoi se calesc in unt amestecat cu ulei. Se adauga carnea tocata si se rumeneste bine. Se toarna vinul, se lasa sa se evapore, apoi se adauga rosiile si bulionul diluat cu putina apa calda.

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg si se amesteca bine cu sosul.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spaghetti cu sos de ciuperci

 

Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 800 g ciuperci, 4 lingurite unt, 12 lg. smantana, 4 lingurite cimbru, piper, 4 rosii

 

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg.

Ciupercile se taie felii si se calesc in unt. Se adauga smantana, se lasa 3 minute sa dea in clocot si se condimenteaza cu cimbru, sare si piper.

Rosiile se taie felii, se calesc putin cu ciupercile si se amesteca pastele cu sosul.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spaghetti cu sos de vin

 

Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 50 g slaninuta, 2 cepe verzi, 3 lg. vin rosu, 2 lg. otet aromat, 50 ml supa legume (instant), 1 lg. bulion, piper, 1 catel usturoi, 1 lg. ulei (masline), 50 g cascaval

 

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se taie fasii slaninuta, se topeste pana devine crocanta si se scoate. Se curata ceapa, se taie rondele frunzele verzi, restul se toaca.

Ceapa se prajeste in tigaia in care s-a topit slaninuta. Se adauga vin, otet, supa si bulion. Se lasa sa fiarba 5 minute si se adauga slaninuta. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se scurg pastele si se amesteca bine cu uleiul si usturoiul pisat. Se aranjeaza pe farfurii impreuna cu sosul. Se rade deasupra cascaval si se presara rondele de ceapa.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spaghetti cu usturoi

 

Ingrediente: 350 g Spaghetti, 4-5 lg. ulei (masline), 6 catei usturoi, 2-3 ardei iuti, cateva masline negre

 

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se incinge uleiul intr-o cratita larga. Se adauga 3 catei usturoi intregi si 3 catei usturoi taiati in doua. Se pun apoi ardeii taiati rondele si se caleste totul la foc mic, avand grija sa nu se arda usturoiul. Cand s-au rumenit, se adauga pastele scurse si se mai inabusa 5-6 minute. Se orneaza cu rondele de masline.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sos pentru spaghete al pesto

Ingrediente:

frunze de busuioc proaspat, ulei de masline extra virgin, usturoi, parmezan ras, muguri de pin, sare, piper

 

Mod de preparare

Busuiocul cu uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se mixeaza intr-un vas timp de 5 min., pina cand pasta devine omogena omogena.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sos de spaghete condimentat

 

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline, 3-4 catei usturoi, o cutie ciuperci, 7-10 masline verzi, 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita); condimente: dafin, busuioc sau oregano, rosmarin,sare, piper; o lingurita zahar, 3 linguri de bulion, 350-500 gr. suc de rosii, 75 gr. unt, 1 ou crud, 1 pachet spaghete

 

Mod de preparare

Se pune uleiul de masline intr-o cratita si se incinge. Cind este incins bine, se pun cateii de usturoi, pisati in prealabil, in uleiul incins si se lasa sa se "aureasca" un pic uleiul. In acest fel, uleiul va capata un puternic miros de usturoi si va pierde mirosul puternic de masline. Dupa circa 3-5 minute, se pune, impreuna cu uleiul si usturoiul, carnea de vita tocata. Se adauga sarea, piperul si celelalte condimente: o foaie de dafin, busuioc proaspat tocat sau uscat, oregano, si foarte putin rosmarin, deoarece are o aroma foarte puternica. Se amesteca incontinuu cu lingura de lemn, astfel incat carnea sa se rumeneasca bine aproximativ 15 minute. Se pun ciupercile tocate nu foarte marunt si maslinele, taiate felii. Se amesteca 10 minute, apoi se incorporeaza bulionul si sucul de rosii. Se adauga si zaharul, se amesteca incontinuu pina se incorporeaza sucul de rosii si zaharul, se da focul incet, apoi se acopera cratita cu capacul si se lasa sa scada 30 de minute. Separat, se fierb spaghetele cu untul. Dupa ce au fiert, se strecoara si apoi se pun intr-un castron. Se sparge un ou crud si se amesteca bine

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spaghetti cu sunca si cognac

Ingrediente:

 

spaghetti 500g

sunca 100g

unt 50g

ceapa

faina - o lingura

smantana - 1 pahar

mar 1/4

cognac 1 lingura

cascaval ras 50 g

sare

piper

Preparare:

 

Se topeste untul intr-o cratita si se incorporeaza faina. Se adauga ceapa si marul tocat fin apoi se acopera cratita cu un capac si se fierbe la foc slab cca. 15 min amestecand din cand in cand.

Se stropeste cu cognac, se lasa sa se evapore, se adauga smantana si cascavalul dupa care se da de pe foc.

Se fierb spaghetti in multa apa sarata si se condimenteaza cu sosul preparat, cu sunca taiata felii si putin piper macinat.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spaghetti marinara

Ingrediente:

 

Spaghetti - 500 grame pt 4 persoane

Fileuri peste (dezosat) - 250 gms

Fructe de mare - calamari, scoici, creveti etc - 250 gms (optional)

1 kg rosii, curatate de coaja si taiate cuburi (vezi mai jos)

2 catei usturoi

1 ceapa

1 lingura ulei (de masline, daca aveti)

1 pahar vin alb sec

1 lingura unt

Patrunjel tocat pentru decor

Preparare:

 

Pentru ca sosul marinara sa fie cu adevarat bun, va recomand sa folositi rosii proaspete, si nu bulion sau pasta de rosii. Cu tehnica de mai jos sunt foarte usor de curatat si rezultatul va fi foarte gustos.

 

Curatarea rosiilor

Cu un cutit mic ascutit, si lasand rosia intraga, se scoate miezul tare si verde de la codita. Pe partea opusa a rosiei se fac 2 taieturi cam de 3 centimetri, in cruce. Se pun rosiile in apa clocotita cam 20 de secunde, pana cand coaja incepe sa se desprinda la taieturi. Se scot rosiile cu grija din apa clocotita si se pun in apa rece pana se pot lua in mana. Apoi coaja se poate trage jos foarte usor, pornind de la taieturile de la baza.

 

1. Se taie rosiile in bucati marisoare, avand grija sa nu se scurga sucul

2. Se toaca fin ceapa si cei 2 catei de usturoi

3. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste scurt ceapa si usturoiul, pana cand ceapa devine transparenta.

4. Se adauga pestele taiat bucati si fructele de mare.

5. Se gateste pe foc mediu, amestecand usor, pana cand pestele este patruns aproape complet.

6. Se scot pestele si fructele de mare din tigaie si se trec intr-un alt vas.

7. Se pun in tigaie rosiile taiate si se calesc vreo 10 minute, amestecand ca sa nu e arda.

8. Intr-un alt vas se pune apa la fiert si se adauga 1 lingura de ulei, pentru ca spaghetele sa nu se lipeasca intre ele.

9. Cand apa fierbe se pun si spaghetele, amestecand din cand in cand.

10. La rosiile din tigaie se adauga vinul, putin piper, pestele si fructele de mare si se tin pe foc pana sunt bine incalzite si scade suficient sosul.

11. Pastele se tin la fiert cam 10 minute, ca sa fie fierte dar nu excesiv de moi. Se scurg si se clatesc cu apa calda, apoi se amesteca cu putin unt.

12. Se servesc pastele cu sosul marinara si putin patrunjel tocat.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spaghetti a la matriciana

Ingrediente:

 

spaghetti 400g

costita afumata 150g

unt 50g

rosii 50g

ceapa

ardei iute rosu

cascaval ras 50 g

sare

piper

Preparare:

 

Se rumenesc intr-o cratita, in unt, ceapa tocata si costita taiata cubulete. Se adauga apoi ardei iute, sare si piper iar dupa cateva minute rosiile curatatede pielite si taiate bucati.

Se fierbe sosul la foc potrivit pana ce se ingroasa.

Se fierb spaghetele al dente , se strecoara si se condimenteaza cu sosul preparat si cascaval ras.

 

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.




×
×
  • Adaugă...