tumpi Publicat August 2, 2006 Raport Distribuie Publicat August 2, 2006 fetele[help] am nevoie rapid de o reteta de crema pt tort.Vreau sa-i fac sotului meu un tort si nu am nici o idee cu ce sa-l umplu.Ma gandisem la cea clasica cu oua, lapte si unt, dar parca as face ceva mai deosebit.Blatul e un pandispan, deci....Ideea e ca vreau sa scriu pe tort, ca altfel faceam unul de fructe, gen tarta. Problema e ca vreau sa fac tortul pana diseara cand soseste el[8**] Multumiri anticipate. "Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hildegard Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 400 ml lapte 2 oua, 2 linguri cacao 2 linguri cu varf faina 7 linguri zahar 100 g unt bati ouale cu zaharul, cacao, faina si 100 ml lapte dulce. laptele ramas pui la fiert, cand da in clocot pui compozitia cu cacaco si lasi totul pe foc mic pana se ingroasa. o dai deoparte, pui untul, o amesteci si o lasi sa se raceasca. PRAJITURI[pofta] Veronica id="red"> si bebe Stefan Peter (07.11.2005)id="blue"> Poze la 9 luni Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Georgetachiu Postat August 2, 2006 Raport Distribuie Postat August 2, 2006 Daca vrei o crema din unt (nefiarta) - 2 batoane de unt nesarat(jumatate de pachet ~ 225 grame) - 150 grame zahar - 3 galbenusuri - vanilie, sau alte arome se freaca untul cu zaharul pina este spumos si deschis la culoare. Se adauga pe rind cele trei galbenusuri, invirtind bine intre aditii. La urma se poate adauga dupa gust tot felul de arome: - nuca prajita (in acest caz se mareste putin cantitatea de zahar) - cacao (la fel se mareste putin cantitatea de zahar) - vanilie - arome concentrate de alune, rom, etc... - putina cafea ness frecata cu zahar si un strop de apa - suc concentrat de fructe, etc.... Succes mie imi place crema, pentru ca atunci cind o pui in frigider se intareste foarte bine, iar cind scoti tortul poate sta pe masa foarte bine, ca nu se inmoaie. Din cauza aceasta o folosesc mult la torturile de la nunti (care trebuie sa stea pe masa citeva ore...) Georgeta Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sheherezada Postat August 3, 2006 Raport Distribuie Postat August 3, 2006 Cremele de la Dr Oetker sunt foarte bune si se fac foarte repede. "Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte" sheherezada Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hildegard Postat August 3, 2006 Raport Distribuie Postat August 3, 2006 Georgeta, crema zisa e tine e foarte gretoasa.Nu te supara dar asta e adevarul[pup]. Mai bine fiarta.....sa sti ca e destul de tare pe praji sau tort. Cremele astea fara "bain maire" sunt depasite deja. PRAJITURI[pofta] Veronica id="red"> si bebe Stefan Peter (07.11.2005)id="blue"> Poze la 9 luni Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat August 3, 2006 Raport Distribuie Postat August 3, 2006 Hildegard, eu te contrazic, dar e vorba de gusturi cred. am facut de multe ori crema Georgetei si e super....deloc gretoasa! dupa parerea mea este vorba de arome si de frecat untul foarte bine. Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
papadie Postat August 3, 2006 Raport Distribuie Postat August 3, 2006 tumpilina cred ca pin la ora asta mincasi si tortul asa ca nu mai iau cartea din cui:) voiam sa ii urez Georgetei 'Bine ai venit pe DC'[flo] __________________________ Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crinuta Postat August 3, 2006 Raport Distribuie Postat August 3, 2006 quote:Originally posted by papadietumpilina cred ca pin la ora asta mincasi si tortul asa ca nu mai iau cartea din cui:)voiam sa ii urez Georgetei 'Bine ai venit pe DC'[flo]__________________________Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal">id="quote">id="quote">Idem. Georgeta bine ai venit, si poate ne inveti cat mai multe ca stiu ca esti maestra.Crinuta si Rayan Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hildegard Postat August 4, 2006 Raport Distribuie Postat August 4, 2006 Ok, daca va place crema eu n-am nimic impotriva. Imi dadeam si io cu parerea din experienta. PRAJITURI[pofta] Veronica id="red"> si bebe Stefan Peter (07.11.2005)id="blue"> Poze la 9 luni Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crinuta Postat August 4, 2006 Raport Distribuie Postat August 4, 2006 Tumpi, ce crema ai facut pana la urma Eu una prefer cremele pe baza de branza dulce, gen Mascarpone, cu frisca, esente, eventual fructe. Sunt o minune, dar evident, depinde de gustul fiecareia. Crinuta si Rayan Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.