Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

crema pt tort

tumpi

Recommended Posts

fetele[help] am nevoie rapid de o reteta de crema pt tort.Vreau sa-i fac sotului meu un tort si nu am nici o idee cu ce sa-l umplu.Ma gandisem la cea clasica cu oua, lapte si unt, dar parca as face ceva mai deosebit.Blatul e un pandispan, deci....Ideea e ca vreau sa scriu pe tort, ca altfel faceam unul de fructe, gen tarta.

Problema e ca vreau sa fac tortul pana diseara cand soseste el[8**]

Multumiri anticipate.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

400 ml lapte

2 oua,

2 linguri cacao

2 linguri cu varf faina

7 linguri zahar

100 g unt

bati ouale cu zaharul, cacao, faina si 100 ml lapte dulce. laptele ramas pui la fiert, cand da in clocot pui compozitia cu cacaco si lasi totul pe foc mic pana se ingroasa. o dai deoparte, pui untul, o amesteci si o lasi sa se raceasca.

PRAJITURI[pofta]

Veronica id="red"> si bebe Stefan Peter (07.11.2005)id="blue">

Poze la 9 luni

Daca vrei o crema din unt (nefiarta)

- 2 batoane de unt nesarat(jumatate de pachet ~ 225 grame)

- 150 grame zahar

- 3 galbenusuri

- vanilie, sau alte arome

se freaca untul cu zaharul pina este spumos si deschis la culoare. Se adauga pe rind cele trei galbenusuri, invirtind bine intre aditii. La urma se poate adauga dupa gust tot felul de arome:

- nuca prajita (in acest caz se mareste putin cantitatea de zahar)

- cacao (la fel se mareste putin cantitatea de zahar)

- vanilie

- arome concentrate de alune, rom, etc...

- putina cafea ness frecata cu zahar si un strop de apa

- suc concentrat de fructe, etc....

Succes

mie imi place crema, pentru ca atunci cind o pui in frigider se intareste foarte bine, iar cind scoti tortul poate sta pe masa foarte bine, ca nu se inmoaie. Din cauza aceasta o folosesc mult la torturile de la nunti (care trebuie sa stea pe masa citeva ore...)

Georgeta

quote:Originally posted by papadie

tumpilina cred ca pin la ora asta mincasi si tortul asa ca nu mai iau cartea din cui:)voiam sa ii urez Georgetei 'Bine ai venit pe DC'[flo]__________________________Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal">

id="quote">id="quote">Idem. Georgeta bine ai venit, si poate ne inveti cat mai multe ca stiu ca esti maestra.Crinuta si [bonjovi] Rayan

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...